KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 55 min Porcijos: 4 Kišas – tai vienas universaliausių patiekalų, kurį galite pritaikyti pagal turimus ingredientus. Jis dažnai naudojamas kaip būdas „atgaivinti“ likučius iš vakarienės ar pietų. Šiame recepte naudojami mėsos kukuliai suteikia kišui sodrumo ir puikiai dera su kiaušinių plakiniu. Maltos mėsos produktai, tokie kaip mėsos kukuliai, yra puikus baltymų … Skaityti toliau

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kiauliena – tai mėsos rūšis, kuri yra itin populiari Lietuvos virtuvėje. Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele yra vienas iš tų patiekalų, kurie džiugina savo paprastumu, tačiau kartu ir puikiu skoniu. Šiame patiekale naudojama kiaulienos nugarinė, kuri yra itin minkšta ir sultinga. Sūris ne tik suteikia papildomą skonį, bet ir … Skaityti toliau

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais – tai gardus, švelnaus skonio patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Triušiena laikoma vienu iš sveikiausių mėsos šaltinių – ji yra lengvai virškinama, mažai riebalų turinti ir baltyminga. Šis patiekalas pasižymi subtiliu skonio balansu tarp švelnios triušienos, saldžių … Skaityti toliau

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 “Balandėlių apkepas su daržovėmis” – tai patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, tinkantis visai šeimai. Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – malta kiauliena, puikiai papildyta daržovėmis, tokiomis kaip kopūstas, morkos ir svogūnai. Daržovės ne tik suteikia patiekalui papildomą skonį ir tekstūrą, bet ir praturtina jį … Skaityti toliau

Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis

Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis – tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas yra nuostabus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta skanius, maistingus ir vieno puodo patiekalus. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas yra vištiena, kuri yra ne tik lengvai … Skaityti toliau

Tailandietiški makaronai su vištiena “Pad Thai”

Tailandietiški makaronai su vištiena "Pad Thai"

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Tailandietiškas „Pad Thai“ su vištiena yra ne tik vienas populiariausių patiekalų Tailande, bet ir plačiai pripažintas visame pasaulyje dėl savo ypatingo skonio. Šis patiekalas yra tarsi skonio kelionė į egzotiškąją Pietryčių Aziją, kurioje susilieja įvairūs skonio atspalviai – saldumas, rūgštumas, sūrumas ir aštrumas. Vištiena šiame recepte suteikia baltymų, kurie yra … Skaityti toliau

Troškinti triušienos kumpeliai grietinėlėje, su bulvėmis ir kopūstais

Troškinti triušienos kumpeliai grietinėlėje, su bulvėmis ir kopūstais

Paruošimas: 75 min Porcijos: 2 Kai kalbama apie sveiką ir gardų maistą, triušiena yra puikus pasirinkimas, nes tai liesa mėsa, turinti mažai riebalų ir daug baltymų. Triušiena taip pat yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač B12 vitamino, kuris yra svarbus nervų sistemos veiklai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Šis receptas – Troškinti triušienos kumpeliai … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Sveiki visi! Noriu su Jumis pasidalinti savo šeimos vakarienės receptu, kuris sulaukė didžiulio susižavėjimo. Šie nuostabūs kiaulienos nugarinės kepsniukai su fantastiška avižinių dribsnių plutele yra tikras atradimas virtuvėje. Jei jums pabodo įprasti karbonadai, būtinai išmėginkite šį receptą su avižinių dribsnių plutele, kuris praturtins Jūsų valgymo patirtį naujais skoniais ir tekstūromis. … Skaityti toliau

‘Bang Bang’ vištiena karšto oro gruzdintuvėje

'Bang Bang' vištiena karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti karštus sumuštinius su sūriu oro gruzdintuvėje. Šiandien dalinuosi išskirtiniu receptu, kuris praturtins jūsų virtuvę – Bang Bang vištiena karšto oro gruzdintuvėje. Tai ne tik puikus būdas paruošti vištieną, bet ir sveikesnis pasirinkimas, palyginti su tradiciniu kepimu aliejuje. Naudojant karšto oro gruzdintuvę, galima išgauti traškų paviršių be perteklinio … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės kepsniukai su krakmolu ir majonezu, kepti keptuvėje

Vištienos krūtinėlės kepsniukai su krakmolu ir majonezu, kepti keptuvėje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Nėra nieko malonesnio už kvapą, kuris sklinda iš virtuvės kepant vištienos krūtinėlės kepsniukus su krakmolu ir majonezu. Šis receptas tapo tikra sensacija mūsų draugų rate, ir nenuostabu, kodėl. Vištienos krūtinėlė yra ne tik nepaprastai skani, bet ir labai sveika. Vištiena yra puikus liesų baltymų šaltinis, kurie padeda stiprinti raumenis ir … Skaityti toliau

Keptas upėtakis orkaitėje – maiše, pagal Beatą

Keptas upėtakis orkaitėje - maiše, pagal Beatą

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą … Skaityti toliau

Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu

bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 6 Sotiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei itin tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Jo skonis tikrai puikus ir jis vertas viso Jūsų dėmesio. Jeigu tik esate bulvių mėgėjas, kaip ir mano šeima, tai galiu garantuoti, kad šis receptas Jūsų nenuvils. Taip pat tokiam apkepui galite … Skaityti toliau

Vištiena baltame česnakiniame padaže su grietinėle ir sūriu

Vištiena baltame česnakiniame padaže su grietinėle ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 2 Galiu Jus patikinti pagal šį receptą vištiena iškeps neapsakomai minkšta ir be galo sultinga! Tokia kokia ir turi būti skani vištiena. Gamindami, padažo ingredientus drąsiai galite pakeisti pagal savo asmeninį skonį, pvz. įdėti daugiau/mažiau majonezo arba grietinėlės. Taip pat varijuoti su prieskoniais. Receptas, kuris tikrai labai vertas … Skaityti toliau

Kopūstų apkepas su faršu, morkomis ir sūriu

Kopūstų apkepas su faršu, morkomis ir sūriu

Paruošimas: 70 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą ir žiedinių kopūstų apkepą su vištiena pagal Beatą. Abu tuos patiekalus Jūs labai išgyrėte. Tad šiandien dar vienas apkepas Jūsų teismui – su faršu, morkomis ir sūriu. Itin skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis savaitgalio pietums ar vakarienei. Daugiau nei pusę viso šio … Skaityti toliau

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Žiedinių kopūstų apkepas su vištiena ir grietinėle pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 3 Neseniai rodžiau kaip pagaminti vegetarišką kopūstų apkepą, o šiandien noriu Jums parodyti nuostabų variantą su vištiena pagal Beatą. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, tada Jums tikrai patiks ir šis apkepas su vištiena ir sūriu. Šį patiekalą nesunku pagaminti, jis neapsunkina skrandžio, o svarbiausia – tikrai gardu. Todėl norėsis … Skaityti toliau

Tikroji, klasikinė – skaniausia tiršta čili sriuba

Tikroji, klasikinė - skaniausia tiršta čili sriuba

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kelis pamėgtus čili sriubos variantus: – Beatos čili sriuba su faršu; – trinta čili sriuba su faršu; – meksikietiška čili sriuba su jautiena; Bet susilaukiau komentarų, kad tai nėra tikrosios klasikinės čili sriubos. Ir tada pradėjau “Google’inti”, kaip gi turi atrodyti ta tikra klasikinė ir pati skaniausia tiršta … Skaityti toliau

Trinta meksikietiška – čili sriuba su faršu ir pupelėmis

Trinta meksikietiška - čili sriuba su faršu ir pupelėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti meksikietišką čili sriubą su faršu, o šiandien noriu parodyti kiek kitokį jos variantą, kuris man taip pat labai patinka. Ši sriuba pagrinde skiriasi tuo, kad mes ją gaminimo pabaigoje sutrinsime, tad ji bus labiau kreminė. Ir šioje sriuboje labiau jaučiasi daržovės ir mažiau … Skaityti toliau

Minkšti ir sultingi kalakutienos filė kepsneliai

Minkšti ir sultingi kalakutienos filė kepsneliai

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Apie šį kalakutienos filė kepsnelių receptą man papasakojo kolegė. Ir primygtinai rekomendavo išbandyti. Sakė, kad tikrai labai verta ir tikrai bus skanu. Tad prisipirkau kalakutienos ir pagaminau šeimai vakarienę. Kepsneliai gavosi tikrai itin minkšti, sultingi bei gardūs! Verti Jūsų dėmesio ir verti visų didžiausių pagyrų. Gaminam kartu! Beje, prie tokių … Skaityti toliau

Čenakai su vištiena ir ryžiais

Čenakai su vištiena ir ryžiais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kaip pagaminti čenakus su vištiena ir bulvėmis pagal Beatą. O šiandien noriu parodyti variantą, kuriame bulvių nebus, o naudosime ryžius. Man pačiai asmeniškai toks vištienos torškinys su ryžiais, morkomis ir pievagrybiais čenakinėse yra tikrų tikriausias naminis maistas, kurį nėra sunku paruošti. O galutinis rezultatas tobulas, … Skaityti toliau

Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

Puode troškintos, įdarytos paprikos su faršu ir ryžiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Jau rodžiau kaip paruošti įdarytas paprikas su faršu ir sūriu, keptas orkaitėje, o šiandien parodysiu kiek kitokį variantą – su faršu ir ryžiais. Tik jas kepsime nebe orkaitėje, o ištroškinsime puode. Taip pat šiam variantui aš nenaudoju sūrio, nors jeigu jį labai mėgstate, jis čia taip pat … Skaityti toliau