Vaivorykštinis upėtakis iškeptas orkaitėje su citrinomis

Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 5 Vaivorykštinis upėtakis keptas orkaitėje su citrinomis – tai ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Šis receptas yra lengvai paruošiamas ir nereikalauja daug laiko, todėl idealiai tinka tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti savo šeimą ar svečius. … Skaityti toliau

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Paruošimas: 60 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena namų šilumą. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos faršą su pikantišku česnako ir tirpstančio sūrio įdaru, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Kotletai yra lengvai paruošiami, o jų skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. … Skaityti toliau

Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi

Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Triušienos kukuliai azijietišku stiliumi – tai ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas jūsų pietų ar vakarienės stalui. Šis patiekalas sujungia švelnią triušienos mėsą su aromatingais azijietiškais prieskoniais, suteikdamas unikalų skonį, kuris pradžiugins net išrankiausius gurmanus. Be to, triušiena yra puikus baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, todėl … Skaityti toliau

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinius kotletus ir suteikti jiems naujų skonių. Grybų įdaras praturtina kotletus miško aromatu, o morkos ir grietinėlė suteikia švelnumo bei saldumo. Tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Kiaulienos faršas: Galite naudoti … Skaityti toliau

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais – tai patiekalas, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Sultinga mėsa, derinama su daržovėmis ir miško grybais, sukuria harmoniją, kurią papildo švelnus sūrio sluoksnis. Šis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo ir nustebinti artimuosius gardžiu patiekalu. Galimos … Skaityti toliau

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 5 Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kukulius su turtingu pomidorų ir grietinės padažu. Šis derinys suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, primenantį namų virtuvės šilumą. Kukuliai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių, o Lietuvoje jie dažnai patiekiami su bulvių koše … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

KIŠAS ir įdaras su mėsos kukuliais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 55 min Porcijos: 4 Kišas – tai vienas universaliausių patiekalų, kurį galite pritaikyti pagal turimus ingredientus. Jis dažnai naudojamas kaip būdas „atgaivinti“ likučius iš vakarienės ar pietų. Šiame recepte naudojami mėsos kukuliai suteikia kišui sodrumo ir puikiai dera su kiaušinių plakiniu. Maltos mėsos produktai, tokie kaip mėsos kukuliai, yra puikus baltymų … Skaityti toliau

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kiauliena – tai mėsos rūšis, kuri yra itin populiari Lietuvos virtuvėje. Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele yra vienas iš tų patiekalų, kurie džiugina savo paprastumu, tačiau kartu ir puikiu skoniu. Šiame patiekale naudojama kiaulienos nugarinė, kuri yra itin minkšta ir sultinga. Sūris ne tik suteikia papildomą skonį, bet ir … Skaityti toliau

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 2 Troškintas triušis su džiovintomis slyvomis ir pievagrybiais – tai gardus, švelnaus skonio patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Triušiena laikoma vienu iš sveikiausių mėsos šaltinių – ji yra lengvai virškinama, mažai riebalų turinti ir baltyminga. Šis patiekalas pasižymi subtiliu skonio balansu tarp švelnios triušienos, saldžių … Skaityti toliau

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 “Balandėlių apkepas su daržovėmis” – tai patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, tinkantis visai šeimai. Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – malta kiauliena, puikiai papildyta daržovėmis, tokiomis kaip kopūstas, morkos ir svogūnai. Daržovės ne tik suteikia patiekalui papildomą skonį ir tekstūrą, bet ir praturtina jį … Skaityti toliau

Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis

Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Troškinti vištienos gabaliukai su brokoliu, pankoliu ir kitomis daržovėmis – tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas yra nuostabus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta skanius, maistingus ir vieno puodo patiekalus. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas yra vištiena, kuri yra ne tik lengvai … Skaityti toliau

Tailandietiški makaronai su vištiena “Pad Thai”

Tailandietiški makaronai su vištiena "Pad Thai"

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Tailandietiškas „Pad Thai“ su vištiena yra ne tik vienas populiariausių patiekalų Tailande, bet ir plačiai pripažintas visame pasaulyje dėl savo ypatingo skonio. Šis patiekalas yra tarsi skonio kelionė į egzotiškąją Pietryčių Aziją, kurioje susilieja įvairūs skonio atspalviai – saldumas, rūgštumas, sūrumas ir aštrumas. Vištiena šiame recepte suteikia baltymų, kurie yra … Skaityti toliau

Troškinti triušienos kumpeliai grietinėlėje, su bulvėmis ir kopūstais

Troškinti triušienos kumpeliai grietinėlėje, su bulvėmis ir kopūstais

Paruošimas: 75 min Porcijos: 2 Kai kalbama apie sveiką ir gardų maistą, triušiena yra puikus pasirinkimas, nes tai liesa mėsa, turinti mažai riebalų ir daug baltymų. Triušiena taip pat yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač B12 vitamino, kuris yra svarbus nervų sistemos veiklai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. Šis receptas – Troškinti triušienos kumpeliai … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Sveiki visi! Noriu su Jumis pasidalinti savo šeimos vakarienės receptu, kuris sulaukė didžiulio susižavėjimo. Šie nuostabūs kiaulienos nugarinės kepsniukai su fantastiška avižinių dribsnių plutele yra tikras atradimas virtuvėje. Jei jums pabodo įprasti karbonadai, būtinai išmėginkite šį receptą su avižinių dribsnių plutele, kuris praturtins Jūsų valgymo patirtį naujais skoniais ir tekstūromis. … Skaityti toliau

‘Bang Bang’ vištiena karšto oro gruzdintuvėje

'Bang Bang' vištiena karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti karštus sumuštinius su sūriu oro gruzdintuvėje. Šiandien dalinuosi išskirtiniu receptu, kuris praturtins jūsų virtuvę – Bang Bang vištiena karšto oro gruzdintuvėje. Tai ne tik puikus būdas paruošti vištieną, bet ir sveikesnis pasirinkimas, palyginti su tradiciniu kepimu aliejuje. Naudojant karšto oro gruzdintuvę, galima išgauti traškų paviršių be perteklinio … Skaityti toliau

Vištienos krūtinėlės kepsniukai su krakmolu ir majonezu, kepti keptuvėje

Vištienos krūtinėlės kepsniukai su krakmolu ir majonezu, kepti keptuvėje

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Nėra nieko malonesnio už kvapą, kuris sklinda iš virtuvės kepant vištienos krūtinėlės kepsniukus su krakmolu ir majonezu. Šis receptas tapo tikra sensacija mūsų draugų rate, ir nenuostabu, kodėl. Vištienos krūtinėlė yra ne tik nepaprastai skani, bet ir labai sveika. Vištiena yra puikus liesų baltymų šaltinis, kurie padeda stiprinti raumenis ir … Skaityti toliau

Keptas upėtakis orkaitėje – maiše, pagal Beatą

Keptas upėtakis orkaitėje - maiše, pagal Beatą

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Šiandien noriu Jums parodyti fantastišką būdą kaip iškepti labai skanų upėtakį orkaitėje. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir galiu pasakyti, kad man jis buvo tikrų tikriausias atradimas. Toks kepimo būdas kepimo popieriaus maišeliuose labai pasiteisino – žuvis išliko sultinga ir gavosi be galo nuostabi. Iškart įtraukiu šį receptą … Skaityti toliau

Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu

bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 6 Sotiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei itin tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Jo skonis tikrai puikus ir jis vertas viso Jūsų dėmesio. Jeigu tik esate bulvių mėgėjas, kaip ir mano šeima, tai galiu garantuoti, kad šis receptas Jūsų nenuvils. Taip pat tokiam apkepui galite … Skaityti toliau

Vištiena baltame česnakiniame padaže su grietinėle ir sūriu

Vištiena baltame česnakiniame padaže su grietinėle ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 2 Galiu Jus patikinti pagal šį receptą vištiena iškeps neapsakomai minkšta ir be galo sultinga! Tokia kokia ir turi būti skani vištiena. Gamindami, padažo ingredientus drąsiai galite pakeisti pagal savo asmeninį skonį, pvz. įdėti daugiau/mažiau majonezo arba grietinėlės. Taip pat varijuoti su prieskoniais. Receptas, kuris tikrai labai vertas … Skaityti toliau