Grikių košė vaikams
Skaniausią grikių košę ruošiame bet kokio amžiaus vaikams ir kūdikiams pagal labai paprastą ir aiškų receptą.
Sugalvoti, ką gaminti vaikui – tikras išbandymas, nes maistas turi būti skanus, sveikas, ir tenkinti vaikų užgaidas.
Pas mus rasite daug vaikams tinkamų patiekalų receptų pusryčiams, pietums ar vakarienei.
Visi receptai ir patiekalai yra tinkami vaikų mitybai, kuriuos išbandė mūsų autoriai ir jų vaikai, todėl drąsiai rinkitės tai, kas jums tinka!
Skaniausią grikių košę ruošiame bet kokio amžiaus vaikams ir kūdikiams pagal labai paprastą ir aiškų receptą.
Ryžių košė su pienu – idealus pasirinkimas labai skaniems ir nepaprastai sveikiems pusryčiams. Net ir tiems vaikams, kurie nemėgsta pieno ir nenori valgyti košių. Gaminimo aprašymas: Paruošti pienišką košę nesunku net jaunai šeimininkei. Mano išbandytas receptas, kaip virti ryžių pienišką košę, padės jums tai išsiaiškinti ir padaryti viską teisingai, kad rezultate būtų skanus ir sotus … Skaityti toliau
Ką pagaminti vakarienei vaikui? Gaudykite puikią bulvių apkepo su jautiena idėją! Jautienos nauda: Mėsoje yra daug baltymų ir B grupės vitaminų, kurie naudingi ląstelių atstatymui. Jautienoje taip pat yra organizmui būtino arginino, glutamino, geležies, cinko. Geležis prisotina ląsteles ir padidina hemoglobino kiekį kraujyje, cinkas – testosterono kiekį, o kolagenas atnaujina odos ląsteles ir suteikia jai … Skaityti toliau
Vaikiškas guliašas kaip darželyje. Receptas, kuris net ir turint minimalius kulinarinius įgūdžius lengvai pagaminamas ir pavyks bet kuriai mamai. Naudokite tik šviežią mėsą. Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę. Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę … Skaityti toliau
Tokią sriubą valgydavome darželiuose ir mokyklose, tad galime išvirti sau ir vaikams. Ingredientai: Vištienos filė – 2 vnt.; Bulvės – 3 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – 1 vnt.; Vermišeliai – 100 g; Lauro lapas – 2 vnt.; Druska ir pipirai – pagal skonį; Augalinis aliejus – 2 šaukštai; Vanduo – 2 l; Žalumynai … Skaityti toliau
Paįvairinti vaikų pusryčius galite ruošdami varškės ir ryžių apkepą. Galite patobulinti receptą ir pridėti mėgstamų vaisių ar uogų. Ingredientai: Ryžiai – 100 g; Varškė – 500 g; Grietinė – 3 šaukštai; Cukrus – 3 šaukštai; Kiaušiniai – 3 vnt.; Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis; Citrinos žievelė – 0,5 šaukštelio; Sviestas – 1 šaukštelis. Apkepo paruošimas: … Skaityti toliau
Gaminame sveiką ir skanų morkų apkepą! Vaikiškas morkų apkepas, kurio receptą daugelis nori žinoti, yra ryškus ir labai skanus patiekalas, kuris patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Morkos maitina kūną, prisotina jį vitaminais ir mineralais. Normalizuoja cheminę pusiausvyrą. Šakniavaisių naudojimas praktiškai nekenkia, jie yra įtraukti į kiekvieną mitybos lentelę. Ingredientai: Morkos – 350 g; … Skaityti toliau
Ką gaminti pietums mažyliui? Vienas geriausių variantų – sriuba su apkeptais kukuliais ir žiediniais kopūstais. Ingredientai: Kalakutienos faršas – 250 g; Bulvės – 3 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Svogūnai – 1 vnt.; Česnakai – 3 skiltelės; Malta paprika – 1 šaukštelis; Žiediniai kopūstai – 100 g; Augalinis aliejus – 1 v.š. Sriubos paruošimas: Į … Skaityti toliau
Pediatrai rekomenduoja į vaikų meniu įtraukti sriubas. Pirmieji patiekalai normalizuoja virškinimo procesus ir įkrauna energijos mažiems smalsuoliams. Ingredientai: Mėsos sultinio – 2 l.; Bulvės – 600g; Kopūstas – 250g; Burokėliai – 350 g; Morkos – 160 g; Svogūnai – 100 g; Augalinis aliejus – 1,5 šaukšto; Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas; Druska – pagal … Skaityti toliau
Klasikinė agurkinė sriuba verdamas iš jautienos sultinio, pridedant perlinių kruopų. Tačiau šis produktų derinys ne visada tinka kūdikių ar vaikų mitybai. Šiame recepte jautieną pakeitėme vištiena, o miežius – ryžiais. Ingridientai: Vištienos filė – 500g; Ryžiai – 50 g; Morkos – 1 vnt.; Bulvės – 5 vnt.; Rauginti agurkai – 1 vnt.; Augalinis aliejus – … Skaityti toliau
Vaiko mityba turi būti subalansuota. Siūlome paįvairinti mažylio mitybą ir pietums išsivirti itin skanią ir sočią, lengvą ir kvapnią žuvienės sriubą. Ingridientai: Žuvies faršas – 100 g; Manų kruopos – 5 šaukštai; Baltasis svogūnas – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Bulvės – 1 vnt.; Sorų kruopos – 1 a.š. Sriubos paruošimas: Bulvę supjaustykite kubeliais, … Skaityti toliau
Paprasta, skanu, švelnu, tinka kiekvienai dienai, su bet kokiu garnyru! Žuvies kotletai vaikams kepami orkaitėje, todėl jie sveikesni nei kepti keptuvėje. Patiekite pietums ar vakarienei. Patiks vaikams ir suaugusiems. Ingredientai: Menkės filė – 200 g; Kiaušiniai – 1 vnt.; Putpelių kiaušiniai – 3 vnt.; Balta duona – 2 riekelės; Pienas – 6 šaukštai; Džiūvėsėliai – … Skaityti toliau
Manų kruopų košė – vaikų mitybos klasika. Kad košė būtų dar skanesnė ir neįprastesnė, išvirkite ją su obuolių sultimis. Ingredientai: Obuolių sultys – 200 ml; Vanduo – 200 ml; Manų kruopos – 3 v.š.; Cukrus – 4 šaukšteliai; Druska – 1 žiupsnelis; Obuoliai – pagal skonį; Sviestas – pagal skonį. Paruošimas Į nedidelį samtį ar … Skaityti toliau