Tokią sriubą valgydavome darželiuose ir mokyklose, tad galime išvirti sau ir vaikams.
Ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt.;
- Bulvės – 3 vnt.;
- Morkos – 1 vnt.;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Vermišeliai – 100 g;
- Lauro lapas – 2 vnt.;
- Druska ir pipirai – pagal skonį;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Vanduo – 2 l;
- Žalumynai – pagal skonį.
Sriubos paruošimas:
- Mėsą ir daržoves gerai nuplaukite. Bulves, svogūnus ir morkas nuvalykite, supjaustykite juostelėmis.
- Verdame sultinį ir apkepame daržoves. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite vištieną. Įdėkite lauro lapą, virkite 20 minučių, pašalindami putas. Tuo tarpu svogūną pakepinkite aliejuje 3 minutes. Suberkite morkas ir pakepinkite dar 5 minutes.
- Filė dėkite į lėkštę, atvėsinkite ir supjaustykite. Sudėkite bulves į sultinį. Po 10 minučių sudėkite keptas daržoves. Šiek tiek vėliau įdėkite mėsą ir supilkite vermišelius. Druskos ir pipirų pagal skonį. Po 5 minučių išjunkite ugnį ir leiskite sriubai šiek tiek pastovėti.
- Sriubą patiekite su daugybe šviežių žolelių. Taip bus ne tik gražiau, skaniau ir sveikiau.
Skanaus!