Tuno salotos su humusu

Tuno salotos su humusu

Šių salotų receptas atsirado visai netikėtai. Gamindama pietus į darbą, netikėtai, tiesiog dėdama tą ką tuo metu turiu šaldytuve sukūriau stebuklą! Žinokit neperdedu nei kiek, gavosi tobula salotų kombinacija kurią tikrai verta išbandyti. Niekada nemaniau, kad tunas taip puikiai dera su humusu. Į šias salotas dar labai tiktų ir alyvuogės. Sumaišius salotas humusas pavirsta nerealiu … Skaityti toliau

Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Pavasarinės salotos su silke

Pavasarinės salotos su silke

Kol dar nesibaigė pavasaris ir daržuose niekas neauga, bet jau turguose galima rasti šviežių ridikėlių, svogūnų laiškų, krapų, o iš miškų lapinių česnakų, kodėl gi nepagaminti labai pavasariškos silkutės? Tokios, kurios norisi kiekvieną pavasarį pakartoti ir nesvarbu, kad šios gėrybės dar ne iš tavojo daržo. O pamenate (gal ne visi), kai silkė buvo valgoma tik … Skaityti toliau

Kepta silkė

Kepta silkė tinkanti kūčioms

Šiais metais, pirmą kartą savo gyvenime ruošiu Kūčių vakarienę ir Kalėdų pietus. Atvažiuoja visi artimiausi mūsų šeimos žmonės į naujuosius namus. Tai labai didelė atsakomybė ir noras surengti jaukią šventę brangiausiems žmonėms užgulė ant mano pečių. Tai malonūs rūpesčiai, bet pirmas kartas visada kelia jaudulį 🙂 Ingredientai: 1 sūdyta silkė; 50 g šviežių džiuvėsėlių; 40 … Skaityti toliau

Burokėlių ir mung pupelių salotos

Burokėlių salotų receptas su pupelėmis

Neabejodama galiu pavadinti šias salotas naujomis mano mėgstamiausiomis salotomis su burokėliais, nes nors jos tokios žiemiškos, bet labai gaivios. Kartu naudojau mung pupeles, kurios man patinka dėl mažytės formos, bet jei vietinėje parduotuvėje jų nėra (nors Lietuvoje jomis prekiaujama daugelyje parduotuvių, pati net pagooglinau), tai visada galite jas pakeisti žaliaisiais lęšiais, sojos pupelėmis ar kitomis … Skaityti toliau

Skumbrės vyniotinis

Skumbrės vyniotinio su įdarų receptas

Šis skumbrės vyniotinio receptas tinka kaip šaltas užkandis, nes ten pridedama želatinos, kad geriau sukibtų. Jei nuspręsite patiekalą patiekti karštą, želatina gali būti nenaudojama. Ryškus ir gražus perpjovus, puikiai tinka Velykų stalui. Jei valgančiųjų bus daug, geriau imti 2 skumbres ir atitinkamai padvigubinti visų ingredientų kiekį. Ingredientai: Skumbrė – 450 g; Paprika – 100 g; … Skaityti toliau

Garuose virti virtinukai su grybais

Garuose virti virtinukai su grybais receptas

Tikrai abejoju ar kada pas mano mamą buvo Kūčios be virtinukų su džiovintais grybais. Žinau, kad ir šiais metais ji gamins jų tiek sau, tiek kaimynei, kuriai jau nėra taip lengva stovėti virtuvėje. Visada ji naudoja Lietuvos miškų grybus, kuriuos ar tai pati, ar jos sesuo sudžiovina. Taip pat mama visada virtinukus verda ir pateikia … Skaityti toliau

Senovinė kvietinė Kūčia

Senovinė kvietinė Kūčia receptas

Skanus ir sveikas tradicinis Kūčių stalo patiekalas! Kutia arba, kaip paprasti žmonės dar vadina Kūčia, yra saldūs virti grūdai iš kviečių ar kitų grūdų, pridedant razinų, aguonų, graikinių riešutų ir medaus. Šis tradicinis Lietuviškas patiekalas mūsų šalyje nuo senų laikų ruošiamas Kūčioms. Dabar Kūčia iš kvietinių grūdų ne dažnai ruošiama Kūčių stalui, tačiau kai kuriose … Skaityti toliau