Silkė su morkomis, obuoliais ir spanguolėmis

Neseniai pasakojau apie savo močiutės silkę su morkomis, obuoliais razinomis ir pomidorų padažu, kurį Jūs labai išgyrėte, o dabar noriu papasakoti apie gan panašų variantą, tik su spanguolėmis ir nenaudosime pomidorų padažo. Gal kitiems ir nebus jokia naujiena – silkė su morkomis, bet jei ją paskaninsime obuoliais ir dar spanguolėmis, tai atrasime visiškai naują skonių paletę: sūrumą su saldumu, perpintą rūgštele. Ar teko jau ragauti tokį derinį? Jeigu ne, tada būtinai išmėginkite! O jeigu teko, gal tai bus labai geras seno recepto priminimas. 🙂

Receptui reikės:

  • silkės filė: ~600 gramų
  • morkos: 4
  • svogūnai: 4 nedidelių
  • obuoliai: 2 didelių
  • spanguolės: 2 saujų (šviežių arba šaldytų)
  • smulkintos prieskoninės žolelės: pagal skonį
  • aliejus (kepimui)

Paruošimas

  • Pirmiausia burokinės tarkos atskirai sutarkuok morkas bei obuolį.
  • Tada smulkiai supjaustyk svogūnus.
  • Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepink morkas su svogūnu, kol daržovės suminkštėja.
  • Po to sudėk tarkuotą obuolį ir spanguoles. Viską kartu pakepink, išmaišyk ir nukelk nuo ugnies.
  • Silkės filė supjaustyk nedideliais gabalėliais.
  • Galiausiai keptuvės turinį sumaišyk su pjaustyta silkių file, sudėk į lėkštę ir pagardink prieskoninėmis žolelėmis.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą