Neseniai pasakojau apie savo močiutės silkę su morkomis, obuoliais razinomis ir pomidorų padažu, kurį Jūs labai išgyrėte, o dabar noriu papasakoti apie gan panašų variantą, tik su spanguolėmis ir nenaudosime pomidorų padažo. Gal kitiems ir nebus jokia naujiena – silkė su morkomis, bet jei ją paskaninsime obuoliais ir dar spanguolėmis, tai atrasime visiškai naują skonių paletę: sūrumą su saldumu, perpintą rūgštele. Ar teko jau ragauti tokį derinį? Jeigu ne, tada būtinai išmėginkite! O jeigu teko, gal tai bus labai geras seno recepto priminimas. 🙂
Receptui reikės:
- silkės filė: ~600 gramų
- morkos: 4
- svogūnai: 4 nedidelių
- obuoliai: 2 didelių
- spanguolės: 2 saujų (šviežių arba šaldytų)
- smulkintos prieskoninės žolelės: pagal skonį
- aliejus (kepimui)
Paruošimas
- Pirmiausia burokinės tarkos atskirai sutarkuok morkas bei obuolį.
- Tada smulkiai supjaustyk svogūnus.
- Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepink morkas su svogūnu, kol daržovės suminkštėja.
- Po to sudėk tarkuotą obuolį ir spanguoles. Viską kartu pakepink, išmaišyk ir nukelk nuo ugnies.
- Silkės filė supjaustyk nedideliais gabalėliais.
- Galiausiai keptuvės turinį sumaišyk su pjaustyta silkių file, sudėk į lėkštę ir pagardink prieskoninėmis žolelėmis.
- Patiek ir skanauk!