Arbatų yra labai daug rūšių, skonių bei aromatų. Seniau arbatos, pasiekiančios vartotoją buvo gana panašios, todėl ir užgerdavo jomis visokį maistą – tiek sumuštinius su kumpiu, tiek ir pyragaičius. Tačiau, jei norite pasiekti patiekalų harmonijos, turite išmanyti ne tik kokį vyną patiekti, bet ir kokia arbata vaišinti.
Arbata – Ar mokame derinti arbatas ir patiekalus?
Jei valgote lengvus pusryčius – balta duona, sūris, džemas ir pan., tinka kiniška Yunnan, Ceilono, Indonezijos Assam, Nilgiri, Kenijos ar Darjeeling arbatos.
Keptą maistą, kiaušinius, rūkytą žuvį, kumpį reiktų užgerti Ceilono, Indonezijos, Assam, Kenijos, Afrikos šalių arbatžolių mišiniais, rūkytomis arbatomis.
Nedideliame vakarėlyje prie pikantiškų užkandžių derėtų patiekti Yunnan, rūkytos, Ceilono, Darjeeling, Assam, žalias ar iš dalies fermentuotas (Oolong) – raudonas – arbatas.
Nuo aštrių prieskonių degantį kūną reikėtų vėsinti Keemun, Ceilono, Oolong, Darjeeling, žaliomis, jazminų ir rūkytomis arbatomis.
Prie aštrių sūrių reikėtų patiekti rūkytas, Earl Grey (arbatžolės aromatizuotos bergamoto aliejumi) ar žalias arbatas.
Žuvis mėgsta „plaukioti” Oolong, rūkytose, Earl Grey, Darjeeling ar žaliose arbatose.
Raudona mėsa ir žvėriena dera su Earl Grey, rūkytomis, Kenijos ar jazminų arbatomis.
Paukštiena bus dar nuostabesnė, kai ją užgersite rūkyta, Darjeeling, Oolong, jazminų arbatomis.
Pavalgius tiktų paskanauti baltos, žalios, Keemun, Oolong ar Darjeeling arbatų.
Šie maisto produktų derinimo pasiūlymai nėra labai griežti, gal jums pasiseks surasti dar puikesnių derinių. Pamirškite įprastą kasdieninės arbatos skonį ir pasinerkite į spalvingą aromatų pasaulį. Pajuskite netikėtą palaimą ne tik jūs, bet ir jūsų svečiai.