Moliūgų skonio Margarita

Moliūgų skonio Margaritos receptas

Amerikietiškas šiuolaikinis kokteilis švenčiantiems Helovyną. Amerikiečiai mėgsta moliūgus ir margaritas, todėl moliūgų pyragui skirtus prieskonius (Pumpkin spice) deda net į kavą. Kas gi tie moliūgų pyrago prieskoniai? Maltų gvazdikėlių, imbiero, cinamono ir muskato riešuto mišinys. Mes į juos dar mėgstame pridėti maltų baltųjų pipirų. Šį rudenišką kokteilį paruošite visiškai nesunkiai. Tačiau reikės šiek tiek pasistengti. … Skaityti toliau

Kokteilis Negroni

Negroni kokteilio receptas

Negroni yra klasikinis itališkos kilmės kokteilis, kuris yra gaminamas iš džino, Campari ir saldaus vermuto. Kokteilis yra stiprus ir originalaus skonio. Norint pagaminti Negroni, reikia pilti džiną, Campari ir vermutą į plaktuvę su grūstu ledu, gerai išplakti ir supilti į taurę su ledo kubeliais. Taurę galima papuošti apelsino griežinėliu arba žievele. Kokteilis gali būti gaminamas … Skaityti toliau

Kokteilis Caipirinha

Caipirinha kokteilio receptas

Caipirinha yra nacionalinis Brazilijos gėrimas, kuris yra itin mėgstamas karnavaluose. Tai yra ganėtinai stiprus ir tonizuojantis kokteilis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra Cachaça – itin saldus braziliškas romas, kuris yra gaminamas iš cukranendrių sulčių. Kokteilis yra pagamintas iš trijų sudedamųjų dalių: Cachaça, laimo ir cukraus. [the_ad id=”6305″] Pagal tradicinį receptą, pusę laimo reikia supjaustyti į … Skaityti toliau

Kokteilis Adomo obuolys (Adam’s Apple)

Kokteilio Adomo obuolys receptas

Ingredientai: 30 ml degtinės; 60 ml obuolių sulčių; 60 ml imbierinio alaus; Šiek tiek ledo; Šakelė čiobrelio (papuošimui). Paruošimas Supilkite degtinę, obuolių sultis bei imbierinį alų į aukštą „highball“ tipo kokteilinę taurę su ledu. Naudodamiesi šaukštu, gerai viską išmaišykite. Gautą gėrimą papuoškite čiobrelio šakele. Į sveikatą!

Kokteilis Krikštamotė (Godmother)

Kokteilio Krikštamotė (Godmother) receptas

Kokteilis krikštamotė yra klasikinis kokteilis, kurio pagrindiniai ingredientai yra degtinė ir likeris Amaretto. Kokteilis yra kvapus gėrimas, kuris gali būti patiekiamas bet kuriuo dienos metu. Norint paruošti šį kokteilį, reikia sumaišyti 40 ml degtinės ir 20 ml likerio Amaretto su ledo gabalėliais stiklinėje. Ingredientai: 45 ml degtinės; 15 ml Amaretto likerio; Šiek tiek ledo. Paruošimas … Skaityti toliau

Kokteilis Campari

Campari kokteilio receptas

Kampari kokteilis yra gana paprastas ir lengvai paruošiamas. Klasikinis “Negroni” kokteilis yra vienas iš populiariausių kampari kokteilių. Receptas yra toks: 30 ml džino, 30 ml Campari ir 30 ml saldus vermutas sumaišomi su ledu plaktuveje ir supilami į taurę su ledo kubeliais. Taurę galima papuošti apelsino griežinėliu arba žievele. Kitas kampari kokteilis yra “Americano“. Reikia … Skaityti toliau

Kokteilis Kamikadzė (Kamikaze)

Kamikadzė kokteilio receptas

Kamikaze kokteilis yra gana paprastas ir lengvai paruošiamas. Kokteilio sudėtis yra lygiomis dalimis degtinė, triple sec likeris ir laimo sultys. Kai kuriuose receptuose, vietoj triple sec, naudojamas mėlynas Curaçao likeris, kad būtų gautas mėlynas Kamikaze kokteilis. Ingredientai: 45 ml degtinės; 30 ml šviežiai spaustų laimo sulčių; 30 ml Triple Sec likerio; Šiek tiek ledo; Laimo … Skaityti toliau

Kokteilis Heartburner

Heartburner kokteilio receptas

Heartburner kokteilis yra alkoholinis kokteilis, kurio pagrindą sudaro tekila, kriaušių tyrė, vyšnių brendis, čili ir naminis medaus sirupas, suteikiantis pikantiškumo ir aštrumo. Kokteilis patiekiamas ant ąžuolo lentos su bambuko lapais, laimo drožlėmis ir čili griežinėliais. Norint paruošti Heartburner kokteilį, reikia 40 g tekilos, 40 g kriaušių tyrės, 20 g medaus sirupo, 20 g citrinos sulčių, … Skaityti toliau