Sausai rauginti agurkai griežinėliais – greitam naudojimui

Sausai raugintų agurkų receptas

Šis būdas mano mėgstamiausias – kai norisi traškių, šviežių paraugtų agurkų čia ir dabar! Viskas šiame recepte labai paprasta, reikia tik sandaraus indo ar šaldymo maišelio ir mėgausitės skaniais agurkais! Ingredientai: 4 dideli agurkai supjaustyti griežinėliais; 3 česnako skiltelės; saujos krapų; šiektiek čili pipirų jei mėgstate aštrius; 2 a.š druskos. Paruošimas: Supjaustykite agurkus griežinėliais. Sukapokite … Skaityti toliau

Rauginti kopūstai su morkomis žiemai

Raugintų kopūstų su morkomis receptas žiemai

Jei nesinori krapštytis su statinėmis ir kibirais, pasigaminkite raugintų kopūstų su morkomis stiklainyje. Kopūstai bus tokie pat skanūs, traškūs ir gražūs. Morkose yra beveik visi žinomi vitaminai. Dėl skaidulų kiekio gerina virškinimą, mažina insulto riziką, teigiamai veikia regėjimą ir odą. Jos laikomos mažai kaloringomis, nes 87% sudaro vanduo. Tie, kurie kontroliuoja savo mitybą, turėtų atsižvelgti … Skaityti toliau

Rauginti kopūstai su obuoliais žiemai

Raugintų kopūstų su obuoliais receptas žiemai

Esu pasiruošusi drąsiai teigti, kad skaniausi rauginti kopūstai gaunasi su obuoliais. Ypač su rūgščiomis ir saldžiarūgštėmis žaliomis veislėmis. Noriu pasidalinti savo mėgstamiausiu receptu, kurį gavau iš draugės ir kurį mano šeima iškart pamilo. Ingredientai: Kopūstai – 4 kg; Morkos – 200 g; Obuoliai (žali) – 800 g; Druska – 70 g; Juodieji pipirai – 6 … Skaityti toliau

Rauginti kopūstai su spanguolėmis

Raugintų kopūstų su spanguolėmis receptas

Kad rauginti kopūstai būtų dvigubai skanesni, rekomenduoju į juos įdėti ko nors rūgštaus. Pavyzdžiui, spanguolės idealiai tinka savo išraiškingu, bet neįkyriu skoniu. Gūžinis kopūstas vaizdingai vadinamas daržo ponaičiu. Vienas didžiausių šios rūšies kopūstų privalumas yra tas, kad jis išlieka šviežias iki naujo derliaus. Gūžiniuose kopūstuose esantis vitaminas C yra askorbinogeno pavidalo. Ši medžiaga išlieka net … Skaityti toliau