Spagečiai su malta kalakutiena ir konservuotais pomidorais

Spagečiai su malta kalakutiena ir konservuotais pomidorais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Spagečiai su malta kalakutiena yra ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia itališkos virtuvės tradicijas su lengvai prieinamais ingredientais, todėl jį nesudėtinga paruošti namuose. Kalakutiena yra liesa mėsa, turinti mažai riebalų ir daug baltymų, todėl šis patiekalas … Skaityti toliau

Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis

Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 7 min Porcijos: 1 Kakaviniai blyneliai su kremu ir uogomis – puikus pasirinkimas saldiems savaitgalio pusryčiams ar desertui. Šis patiekalas ne tik džiugina akį savo estetiška išvaizda, bet ir lepina skonio receptorius švelniu kakavos skoniu, derančiu su gaiviu kremu ir šviežiomis uogomis. Be to, blyneliai yra maistingi ir suteikia energijos dienos … Skaityti toliau

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Burrata sūris – tai itališkas delikatesas, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis mūsų virtuvėse. Jo švelnus, kreminis vidus puikiai dera su įvairiais ingredientais, suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį. Šiandien siūlome išbandyti sumuštinius su burrata, keptais vyšninių pomidorų ir česnakų deriniu bei saldžia balzamiko glazūra. Šis receptas ne tik … Skaityti toliau

Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais

Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais – tai greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus užkandis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar užkandžiui tarp valgymų. Šis patiekalas ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir praturtina jūsų mitybą baltymais bei vitaminais. Be to, užtepėlę galima paruošti iš anksto ir laikyti … Skaityti toliau

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta tiek mažieji, tiek suaugusieji. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums arba ypatingoms progoms, kai norite pamaloninti artimuosius gardžiais ir sočiais patiekalais. Sviesto-grietinės padažas ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir suteikia jam švelnios … Skaityti toliau

Traškūs susukti vafliai su sviestu

Traškūs susukti vafliai su sviestu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Traškūs namų vafliai su sviestu – tai paprastas, tačiau itin gardus desertas, kuris gali tapti jūsų mėgstamiausiu saldėsiu. Šie vafliai yra ne tik traškūs, bet ir švelniai saldūs, todėl puikiai dera su įvairiais priedais: šviežiomis uogomis, plakta grietinėle ar net ledais. Be to, receptas yra itin paprastas ir greitas, todėl … Skaityti toliau

Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 1 Ieškote greito ir skanaus patiekalo pietums ar vakarienei? Azijietiški kreminiai ryžiai su vištiena ir daržovėmis – puikus pasirinkimas! Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti su turimais ingredientais. Be to, jis puikiai tinka pietų dėžutei neštis į darbą ar mokyklą. Galimos ingredientų alternatyvos: … Skaityti toliau

Bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais

Bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 1 Ieškote sveikų ir skanių pusryčių idėjų? Šie bananiniai avižinių miltų blyneliai su kakava ir vaisiais yra puikus pasirinkimas. Be pridėtinio cukraus, jie natūraliai saldūs dėl prinokusių bananų, o kakava suteikia malonų šokoladinį skonį. Patiekalas papildytas šviežiomis braškėmis ir mėlynėmis, kurios ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia … Skaityti toliau

Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais

Kreminis pomidorų rizotas su vištiena ir šparagais

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 2 Rizotas yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir rafinuotumą. Italų virtuvės šedevras, kuris per daugelį metų įgijo populiarumą visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Šiandien siūlome išbandyti “Pomidorų rizotą su vištiena ir šparagais” – patiekalą, kuris ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir suteiks jūsų vakarienei … Skaityti toliau

Bananiniai avižiniai blynai su uogų padažu ir jogurtu

Bananiniai avižiniai blynai su uogų padažu ir jogurtu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 3 min Porcijos: 2 Bananiniai avižiniai blynai yra puikus pasirinkimas sveikiems ir skaniems pusryčiams. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia energijos visai dienai. Bananų ir avižinių miltų derinys suteikia natūralaus saldumo ir minkštumo, o papildomi ingredientai, tokie kaip natūralus jogurtas, avietės, migdolų drožlės ir šokoladas, praturtina skonį ir … Skaityti toliau

Perlenkti šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais 🥞

Perlenkti šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais 🥞

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 6 min Porcijos: 2 Šokoladiniai blyneliai su vaisiais ir anakardžių riešutais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną saldžiai ir maistingai. Šie blyneliai ne tik patenkins jūsų smaližiaus poreikius, bet ir suteiks organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Šokolado ir vaisių derinys suteikia blyneliams ypatingą skonį, o anakardžių riešutai prideda malonų … Skaityti toliau

Žieminė arbata su prieskoniais ir apelsinu

Žieminė arbata su prieskoniais ir apelsinu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šaltuoju metų laiku, kai už lango spaudžia šaltis ir krenta sniegas, nėra nieko maloniau nei sušilti su puodeliu aromatingos žieminės arbatos su prieskoniais ir apelsino griežinėliais. Šis gėrimas ne tik sušildo kūną, bet ir pakelia nuotaiką, suteikdamas jaukumo pojūtį. Be to, prieskoniai, tokie kaip cinamonas, gvazdikėliai ir imbieras, stiprina imunitetą … Skaityti toliau

Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais

Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais – tai lengvas ir greitai paruošiamas itališkas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia šviežio baziliko aromatą, sultingų vyšninių pomidorų saldumą ir makaronų sotumą, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, patiekalas yra vegetariškas ir gali būti lengvai pritaikomas pagal individualius … Skaityti toliau

Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui

Mėsainių salotos su nachos – lengvesnė alternatyva mėsainiui

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 3 Mėsainių salotos su nachos – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis mėsainio skoniais, tačiau ieško lengvesnės ir sveikesnės alternatyvos. Šis patiekalas sujungia sultingą maltą paukštieną, šviežias daržoves ir traškius nachos traškučius, sukuriant unikalų skonio derinį. Be to, salotos yra greitai paruošiamos ir puikiai tinka tiek pietums, tiek … Skaityti toliau

Moliūgų humusas su avinžirniais

Moliūgų humusas su avinžirniais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 8 Moliūgų humusas – tai gardi ir maistinga užtepėlė, puikiai tinkanti tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam stalui. Šis Artimųjų Rytų patiekalas, praturtintas moliūgo skoniu, suteikia naujų spalvų tradiciniam humusui. Be to, jame gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų, todėl tai ne tik skanu, bet ir naudinga sveikatai. Galimos ingredientų … Skaityti toliau

Purus kugelis su vištiena, keptas karšto oro gruzdintuvėje

Purus kugelis su vištiena, keptas karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 6 Šiandien norime pasidalinti ypatingu receptu – puriu kugeliu su vištiena, keptu karšto oro gruzdintuvėje. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas, dažnai vadinamas bulvių plokštainiu, įgauna naują skonį ir tekstūrą, kai yra ruošiamas šiuolaikišku būdu. Karšto oro gruzdintuvė leidžia išgauti traškią plutelę, išlaikant viduje esantį kugelį minkštą ir sultingą. Tai … Skaityti toliau

Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše

Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Vaflių suktinukai su dešrelėmis ir bulvių koše – tai paprastas, tačiau itin gardus užkandis, kuris patiks tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Šis patiekalas puikiai tinka įvairioms progoms: šeimos vakarienei, draugų susibūrimui ar greitam užkandžiui. Vaflių lakštai suteikia malonų traškumą, bulvių košė prideda švelnumo, o dešrelės – sotumo. Be … Skaityti toliau

Pertepti vafliai su uogiene ir kremu

Pertepti vafliai su uogiene ir kremu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Pertepti vafliai su uogiene ir kremu – tai puikus desertas, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek popietės arbatos pertraukėlei. Trapūs vafliai, saldi uogienė ir kreminis sluoksnis sukuria nuostabų skonių derinį. Šis receptas ypač populiarus tarp smaližių, nes vafliai yra lengvai pagaminami, o ingredientus galima lengvai keisti pagal savo skonį ar tai, … Skaityti toliau

Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Pieniška sriuba su makaronais iš vaikystės

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Pieniška sriuba su makaronais – tai klasikinis patiekalas, kuris daugeliui primena vaikystės rytus ar močiutės gamintas pusryčius. Tai paprasta, jauki ir itin greitai pagaminama sriuba, kuri suteikia sotumo ir malonios nostalgijos jausmą. Ji puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, o jos sudėtinės dalys yra prieinamos ir … Skaityti toliau

Karštai rūkytos stintos, kamado tipo grilyje

Karštai rūkytos stintos, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Karštai rūkytos stintos – tai puikus pasirinkimas jūros gėrybių mėgėjams, ieškantiems ypatingo skonio ir unikalių dūmo natų. Šis receptas yra puikus būdas mėgautis stintomis kitaip nei įprastai keptomis ar džiovintomis. Rūkymas suteikia žuviai sodraus aromato, kuris puikiai dera su prieskoniais ir natūraliu stintų skoniu. Tai ne tik … Skaityti toliau