Silkė su bananais ir avokadais

Tokią silkę su bananais ir avokadu pirmą kartą atradau tik visiškai neseniai, bet ji tikrai yra verta viso Jūsų dėmesio. Paprastas, bet labai įdomus receptas, kurį rekomenduoju išmėginti jau šiandien. Tad imkite receptą ir pradėkite gaminti. Beje šiam receptui, vietoje silkės galite naudoti ir sūdytą lašišą. Receptui reikės: silkės filė: 2 kiaušiniai: 2 nepernokę bananai: … Skaityti toliau

Neištižusių kriaušių pyragas su speltos miltais ir kondensuotu pienu

Savo šaldytuve turiu daug kriaušių ir nors internete galima rasti tikrai labai daug kriaušių pyragų receptų, bet visada labai norisi išmėginti kokį naują. Ir visai netikėtai prisiminiau vieną savo keptą pyragą, kuriame kriaušių gabaliukai yra ganėtinai tvirti, neištirpę tešloje ir nesukepę, ir man tas būdas be galo patinka. Visa tokių kriaušių paslaptis – yra naudojamos … Skaityti toliau

Keptas šamas su pistacijomis, kaparėliais ir morkų-salierų pagardu

Greitas ir paprastas kepto šamo receptas keptuvėje, gaunasi tikrai neįtikėtinai skanus patiekalas. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Valgydamas pasijauti tarsi prabangiame ir gerame restorane. Tad labai rekomenduoju pasigaminti ir užsirašyti receptą ateičiai. 🙂 Receptui reikės: Keptam šamui: šamo filė: 400 gramų česnakas: kelių skiltelių kaparėliai: 1 šaukšto alyvuogių aliejus sviestas druska … Skaityti toliau

Tuno salotos su humusu

Tuno salotos su humusu

Šių salotų receptas atsirado visai netikėtai. Gamindama pietus į darbą, netikėtai, tiesiog dėdama tą ką tuo metu turiu šaldytuve sukūriau stebuklą! Žinokit neperdedu nei kiek, gavosi tobula salotų kombinacija kurią tikrai verta išbandyti. Niekada nemaniau, kad tunas taip puikiai dera su humusu. Į šias salotas dar labai tiktų ir alyvuogės. Sumaišius salotas humusas pavirsta nerealiu … Skaityti toliau

Traški vištiena su traškučiais

Traškios vištienos receptas su traškučiais

Traški vištiena man tai komforto maistas, tikrai dažnai ją gaminu ir esu išbandžiusi begalę įvairių receptų. Na bet šis paprastas receptas mane nustebino skoniu! Anskčiau matydavau, kaip kiti gamina su sausais pusryčiais, o aš sugalvojau, kodel gi nepabandžius su traškučiais? Tam puikiai tiko tortilijų traškučiai Doritos! Skonis sužavėjo – traškumas buvo įdealus! Kviečiu ir jus … Skaityti toliau

Kepta vištiena su makaronais

Skani kepta vištiena su makaronais

Vos per pusvalandį galite paruošti nuostabius makaronus su kepta vištiena. Šį patiekalą gali paruošti net naujokė šeimininkė. Makaronus galite paimti bet kokios jums patinkančios formos. Be to, galite naudoti bet kokias vištienos dalis: filė, sparnelius ar blauzdeles. Vienintelis dalykas yra tai, kad vištienos gabaliukai turėtų būti maždaug tokio paties dydžio. Ingredientai: vištienos filė – 300 … Skaityti toliau

Kalėdinė antis su apelsinais ir obuoliais

Labai skani Kalėdinė antis su apelsinais

Pasak legendos, antis su apelsinais atsirado dėka italės Catherine de Medici, kuri ištekėjo už Prancūzijos karaliaus. Kad išvengtų nostalgijos tėvynei ir pažįstamiems patiekalams, mergina rūmų virtuvės šefams ruošti atsinešė itališkų kulinarinių knygų, todėl minėtasis patiekalas tapo prancūzų virtuvės klasika. Antienos mėsa puikiai dera su saldžiarūgščiais vaisiais, todėl receptą patobulinome ir antį su apelsinais bei obuoliais … Skaityti toliau

Keptos paprikos suktinukai

Keptos paprikos suktinukai

Šie keptų paprikų suktinukai yra spalvingi ir labai skanūs. Turėsite šiek tiek padirbėti su jais, bet jie to verti! Fetaki gali būti pakeistas sūriu. Taip pat sūris gali būti ožkos arba avies – kas labiau patinka. Recepte naudojamas petražolių ir kalendros mišinys. Prie keptų paprikų puikiai dera petražolės ir mėtos, šviežias bazilikas. Jei neturite šviežių … Skaityti toliau

Šventinis patiekalas “Silkės pataluose” vyniotinis

Šventinis patiekalas "Silkės pataluose" vyniotinis

Jei įprasta „Silkės pataluose“ jau nusibodusi, galite pasigaminti kaip vyniotinį. Paruoškite visus ingredientus. Lengvai sūdytą silkę patogiau imti jau paruoštą be kaulu, taip salotų paruošimas užtruks mažiau laiko. Majonezo galite naudoti mažiau, bet svarbu išmirkyti visus sluoksnius, ypač sausus, pavyzdžiui, bulves. Jei majonezo skonis gana sūrus, druskos galima praktiškai nenaudoti. Norint pagaminti vyniotinį, patogu naudoti … Skaityti toliau

Vegetariška balta mišrainė

Vegetariška balta mišrainė

Grybų mėgėjams patiks ši vegetariška tradicinių salotų versija. Čia grybai kepami kartu su svogūnais ir sumaišomi su įprastais baltos mišrainės ingredientais. Salotas taip pat galite aptepti liesu majonezu (tada netiks kūčių stalui). Agurkus galima imti sūdytus, marinuotus arba šviežius. Ir kiekvieną kartą gauni skirtingą skonį. Dažniausiai naudoju naminius sūdytus. Šį kartą turiu 3 mažus agurkus. … Skaityti toliau

Minkštos varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

Varškės spurgos – daugeliui mūsų nuo vaikystės pažįstamas patiekalas. Šias spurgas man gamindavo mama, dabar gaminu pati. Varškės spurgos paruošiamos labai greitai, tiesiogine prasme per 15 minučių, iš pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, todėl tai puikus pasirinkimas, kai reikia ką nors paruošti pusryčiams ar prie arbatos puodelio. Pačios spurgos gaunasi purios, su rudos spalvos plutele, … Skaityti toliau

Vištienos filė tešloje

Vištienos filė tešloje - greitai paruošiama

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi … Skaityti toliau