Kreminis šparagų rizotas su pomidorais ir parmezanu

Kreminis šparagų rizotas su pomidorais ir parmezanu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Šparagų rizotas yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia subtilų skonį ir maistinę vertę. Šis itališkos virtuvės perlas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šparagai, dar vadinami smidrais, ne tik suteikia patiekalui gaivumo, bet ir praturtina jį vitaminais bei mineralais. Be to, rizotas yra universalus … Skaityti toliau

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Burrata sūris – tai itališkas delikatesas, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis mūsų virtuvėse. Jo švelnus, kreminis vidus puikiai dera su įvairiais ingredientais, suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį. Šiandien siūlome išbandyti sumuštinius su burrata, keptais vyšninių pomidorų ir česnakų deriniu bei saldžia balzamiko glazūra. Šis receptas ne tik … Skaityti toliau

Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais

Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Kiaušinių užtepėlė su ridikėliais ir marinuotais agurkais – tai greitai paruošiamas ir nepaprastai skanus užkandis, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar užkandžiui tarp valgymų. Šis patiekalas ne tik suteikia sotumo jausmą, bet ir praturtina jūsų mitybą baltymais bei vitaminais. Be to, užtepėlę galima paruošti iš anksto ir laikyti … Skaityti toliau

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Skaniausi krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Krakmoliniai cepelinai su varške ir sviesto-grietinės padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kurį mėgsta tiek mažieji, tiek suaugusieji. Šis receptas puikiai tinka šeimos pietums arba ypatingoms progoms, kai norite pamaloninti artimuosius gardžiais ir sočiais patiekalais. Sviesto-grietinės padažas ne tik sustiprina patiekalo skonį, bet ir suteikia jam švelnios … Skaityti toliau

Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais

Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Makaronai su bazilikų pesto ir vyšniniais pomidorais – tai lengvas ir greitai paruošiamas itališkas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia šviežio baziliko aromatą, sultingų vyšninių pomidorų saldumą ir makaronų sotumą, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, patiekalas yra vegetariškas ir gali būti lengvai pritaikomas pagal individualius … Skaityti toliau

Moliūgų humusas su avinžirniais

Moliūgų humusas su avinžirniais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 8 Moliūgų humusas – tai gardi ir maistinga užtepėlė, puikiai tinkanti tiek kasdieniams užkandžiams, tiek šventiniam stalui. Šis Artimųjų Rytų patiekalas, praturtintas moliūgo skoniu, suteikia naujų spalvų tradiciniam humusui. Be to, jame gausu baltymų, skaidulų ir vitaminų, todėl tai ne tik skanu, bet ir naudinga sveikatai. Galimos ingredientų … Skaityti toliau

Azijietiškos salotos su raudonaisiais kopūstais, makaronais ir tofu 🤤

Azijietiškos salotos su raudonaisiais kopūstais, makaronais ir tofu 🤤

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 3 Šios azijietiško stiliaus salotos yra puikus pasirinkimas ieškant sveiko, maistingo ir sočiai prisotinančio patiekalo. Harmoningas skonių derinys sukuria tobulą balansą tarp traškių daržovių, švelnių makaronų ir baltymais turtingo tofu. Šis patiekalas išsiskiria ne tik savo skaniu skoniu, bet ir maistine verte – jame gausu baltymų, skaidulinių medžiagų, … Skaityti toliau

Virtinukai – koldūnai su bulvių tarkių įdaru

Virtinukai - koldūnai su bulvių tarkių įdaru

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Virtinukai arba koldūnai su bulvių tarkių įdaru – tai lietuviškos virtuvės klasika, kurią vertina tiek tradicinės virtuvės mylėtojai, tiek tie, kurie ieško sočių ir skanių patiekalų. Šis receptas puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei su visa šeima. Bulvių tarkių įdaras suteikia patiekalui ypatingo minkštumo ir malonaus skonio, … Skaityti toliau

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Trinta moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Moliūgų kreminė sriuba su mocarela ir moliūgų sėklomis – tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis rudens ir žiemos sezonams. Ši sriuba sujungia švelnų moliūgo saldumą, kreminę tekstūrą ir subtilų mocarelos sūrio skonį, o moliūgų sėklos suteikia malonų traškumą. Be to, sriuba yra lengvai … Skaityti toliau

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 3 Keptas saldaus pieno sūris yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar net desertui. Tai paprastas, bet kartu labai skanus patiekalas, kuris gali nustebinti net ir didžiausius gurmanus. Sūris kepant išlieka minkštas viduje, o išorėje susiformuoja lengvai apskrudusi plutelė. Be to, šis patiekalas puikiai dera su … Skaityti toliau

Virtų bulvių didžkukuliai su varške

Virtų bulvių didžkukuliai su varške

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Virtų bulvių didžkukuliai su varške – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris džiugina savo minkštumu, subtiliu skoniu ir sotumu. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi palepinti artimuosius naminiu ir nostalgišku skoniu. Didžkukuliai gaminami iš virtų bulvių, kurios suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą ir lengvumą. Varškės įdaras suteikia … Skaityti toliau

Keptos daržovės ir pievagrybiai, kamado tipo grilyje

Keptos daržovės ir pievagrybiai, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Keptos daržovės ir pievagrybiai kamado tipo grilyje – tai puikus pasirinkimas tiek vegetariškai vakarienei, tiek kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo. Grilio suteikiamas lengvas dūmo aromatas ir natūralus ingredientų saldumas daro šį patiekalą ne tik gardų, bet ir sveiką. Be to, šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie ieško … Skaityti toliau

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Ropių ir kopūstų salotos su morkomis – tai lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek vakarienei. Šios salotos yra ne tik gardžios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui. Ropės, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra mažai kaloringos, tačiau itin turtingos vitaminais ir mineralais. Jos … Skaityti toliau

Virtų bulvių ir kalafiorų blynai

Virtų bulvių ir kalafiorų blynai

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Virtų bulvių ir kalafiorų blynai – tai lengvas ir skanus vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas yra Žemaičių blynų vegetariška versija, papildyta bulvėmis ir kalafiorais – dviem puikiais ingredientais, kurie kartu sukuria švelnų skonį ir suteikia patiekalui tekstūros. Bulvės yra angliavandenių šaltinis, … Skaityti toliau

Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu

Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu – tai lengvai paruošiamas, maistingas ir gardus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas pasižymi universaliu skoniu, kurį galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pomėgius ar sezono daržoves. Pagrindinis šio recepto ingredientas – ryžiai, kurie yra puikus energijos šaltinis. Jie ne … Skaityti toliau

Ryžių apkepėlė be miltų

Ryžių apkepėlė be miltų

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 8 „Ryžių apkepėlė be miltų“ – tai unikalus patiekalas, kuris ne tik yra puiki alternatyva įprastiems pyragams ar apkepams, bet ir pasižymi paprastu paruošimu bei sveikais ingredientais. Šis receptas kilęs iš totorių virtuvės ir primena kažką tarp apkepo, pyrago ir pudingo. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas – ryžiai, kurie … Skaityti toliau

Risotto su sviestiniu moliūgu

Risotto su sviestiniu moliūgu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 “Risotto su sviestiniu moliūgu” – tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vakarienei, tiek ypatingai progai. Sviestinis moliūgas, pagrindinis šio risotto ingredientas, yra turtingas vitaminais A ir C, skaidulomis bei antioksidantais, kurie prisideda prie stipresnės imuninės sistemos ir sveikesnės odos. Risotto gaminimas … Skaityti toliau

Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu

Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu – tai puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti lengvu, tačiau maistingu ir gardžiu vegetarišku patiekalu. Šis patiekalas puikiai tiks pietums arba vakarienei, nes jis yra lengvai paruošiamas, sveikas ir turtingas vitaminų bei skaidulų. Pagrindinė šio troškinio sudedamoji dalis – cukinija – yra mažai … Skaityti toliau

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Avinžirniai sojos padaže su paprikomis – tai greitas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kasdieninei mitybai. Šiame patiekale derinamos skirtingos tekstūros ir skonio elementai: švelnūs avinžirniai, traškios paprikos bei aromatingas česnakas. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir pilnas vertingų maistinių medžiagų. Avinžirniai yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, … Skaityti toliau

Cukinijų blyneliai su “Tzatziki” padažu

Cukinijų blyneliai su "Tzatziki" padažu

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Cukinijų blyneliai su „Tzatziki“ padažu yra ne tik lengvas, bet ir labai maistingas patiekalas, kurį galima mėgautis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir puikiai tinka sveikai mitybai dėl savo pagrindinio ingrediento – cukinijų. Cukinijos yra mažai kaloringos, turtingos vitaminu C ir kalio, … Skaityti toliau