Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Ropių ir kopūstų salotos su morkomis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Ropių ir kopūstų salotos su morkomis – tai lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek vakarienei. Šios salotos yra ne tik gardžios, bet ir labai naudingos mūsų organizmui. Ropės, kurios yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra mažai kaloringos, tačiau itin turtingos vitaminais ir mineralais. Jos … Skaityti toliau

Virtų bulvių ir kalafiorų blynai

Virtų bulvių ir kalafiorų blynai

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Virtų bulvių ir kalafiorų blynai – tai lengvas ir skanus vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas yra Žemaičių blynų vegetariška versija, papildyta bulvėmis ir kalafiorais – dviem puikiais ingredientais, kurie kartu sukuria švelnų skonį ir suteikia patiekalui tekstūros. Bulvės yra angliavandenių šaltinis, … Skaityti toliau

Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu

Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Ryžių užkepėlė su daržovėmis ir sūriu – tai lengvai paruošiamas, maistingas ir gardus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas pasižymi universaliu skoniu, kurį galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pomėgius ar sezono daržoves. Pagrindinis šio recepto ingredientas – ryžiai, kurie yra puikus energijos šaltinis. Jie ne … Skaityti toliau

Ryžių apkepėlė be miltų

Ryžių apkepėlė be miltų

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 8 „Ryžių apkepėlė be miltų“ – tai unikalus patiekalas, kuris ne tik yra puiki alternatyva įprastiems pyragams ar apkepams, bet ir pasižymi paprastu paruošimu bei sveikais ingredientais. Šis receptas kilęs iš totorių virtuvės ir primena kažką tarp apkepo, pyrago ir pudingo. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas – ryžiai, kurie … Skaityti toliau

Risotto su sviestiniu moliūgu

Risotto su sviestiniu moliūgu

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 “Risotto su sviestiniu moliūgu” – tai ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek vakarienei, tiek ypatingai progai. Sviestinis moliūgas, pagrindinis šio risotto ingredientas, yra turtingas vitaminais A ir C, skaidulomis bei antioksidantais, kurie prisideda prie stipresnės imuninės sistemos ir sveikesnės odos. Risotto gaminimas … Skaityti toliau

Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu

Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Cukinijos troškinys su ryžiais arba kuskusu – tai puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti lengvu, tačiau maistingu ir gardžiu vegetarišku patiekalu. Šis patiekalas puikiai tiks pietums arba vakarienei, nes jis yra lengvai paruošiamas, sveikas ir turtingas vitaminų bei skaidulų. Pagrindinė šio troškinio sudedamoji dalis – cukinija – yra mažai … Skaityti toliau

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Avinžirniai sojos padaže su paprikomis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Avinžirniai sojos padaže su paprikomis – tai greitas, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kasdieninei mitybai. Šiame patiekale derinamos skirtingos tekstūros ir skonio elementai: švelnūs avinžirniai, traškios paprikos bei aromatingas česnakas. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir pilnas vertingų maistinių medžiagų. Avinžirniai yra puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, … Skaityti toliau

Cukinijų blyneliai su “Tzatziki” padažu

Cukinijų blyneliai su "Tzatziki" padažu

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Cukinijų blyneliai su „Tzatziki“ padažu yra ne tik lengvas, bet ir labai maistingas patiekalas, kurį galima mėgautis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir puikiai tinka sveikai mitybai dėl savo pagrindinio ingrediento – cukinijų. Cukinijos yra mažai kaloringos, turtingos vitaminu C ir kalio, … Skaityti toliau

Graikiškos salotos “Horiatiki” su feta ir alyvuogėmis

Graikiškos salotos "Horiatiki" su feta ir alyvuogėmis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Graikiškos salotos “Horiatiki” su feta ir alyvuogėmis yra tikras Graikijos virtuvės simbolis, kuris ne tik skaniai paskanina jūsų stalą, bet ir suteikia kūnui daugybę naudingų maistinių medžiagų. Šios salotos yra lengvai paruošiamos, gaivios, o jų skonis primena saulėtą Graikiją. Pomidorai, agurkai, paprika, raudonasis svogūnas ir Kalamata alyvuogės yra puikus derinys, … Skaityti toliau

Baklažano ir fetos salotos gruziniškai

Baklažano ir fetos salotos gruziniškai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Baklažano ir fetos salotos gruziniškai – tai tobulas pasirinkimas vasarai, kai norisi kažko lengvo, gaivaus ir maistingo. Šis patiekalas ne tik džiugina savo skoniu, bet ir suteikia naudingų maistinių medžiagų, reikalingų jūsų kūnui. Baklažanas, kuris yra pagrindinis šių salotų ingredientas, yra puikus skaidulų, antioksidantų ir vitaminų šaltinis. … Skaityti toliau

Panyro arba Saldaus pieno sūrio troškinys su baklažanais

Panyro arba Saldaus pieno sūrio troškinys su baklažanais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Šis Panyro arba Saldaus pieno sūrio troškinys su baklažanais yra ne tik gardus ir maistingas patiekalas, bet ir puikus būdas įtraukti augalinį baltymą į savo mitybą. Panyras, kuris dažnai vadinamas indišku sūriu, yra lengvai gaminamas namuose ir puikiai dera su įvairiais prieskoniais bei daržovėmis, tokiomis kaip baklažanai. … Skaityti toliau

Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik

Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik yra patiekalas, kuriame dera maistingosios baklažanų ir avinžirnių savybės. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, nes jame gausu baltymų, skaidulų ir antioksidantų, kurie naudingi organizmui. Baklažanai yra vertingi dėl savo gebėjimo mažinti cholesterolio lygį, o avinžirniai … Skaityti toliau

Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su baklažanais ir pomidorais

Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su baklažanais ir pomidorais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Sluoksniuotos bemielės tešlos pyragas su baklažanais ir pomidorais – tai ne tik gardus, bet ir sveikas pasirinkimas vakarienei ar pietums. Šis patiekalas puikiai tinka vegetarams bei tiems, kurie siekia įtraukti daugiau daržovių į savo racioną. Baklažanai yra pagrindinis šio recepto ingredientas, turintis daug naudingų savybių organizmui – … Skaityti toliau

Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle

Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Batatų užkandis su pievagrybiais ir grietinėle yra ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas. Batatai, dar žinomi kaip saldžiosios bulvės, yra turtingi vitaminais A ir C, taip pat skaidulomis, kurios yra būtinos sveikai virškinimo sistemai. Pievagrybiai suteikia patiekalui ne tik išskirtinį skonį, bet ir daugybę naudingų medžiagų, tokių kaip baltymai … Skaityti toliau

Samosos receptas: indiški pyragėliai

Samosos receptas: indiški pyragėliai

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 12 Samosos yra tradiciniai indiški pyragėliai, kurie yra itin populiarūs dėl savo skanaus ir aromatingo įdaro bei traškios tešlos. Šis patiekalas yra ne tik puikus užkandis, bet ir puiki pietų ar vakarienės alternatyva. Indijoje samosos dažnai patiekiamos įvairiuose renginiuose, šventėse ar tiesiog kaip užkandis gatvėje. Pagrindinis šio recepto … Skaityti toliau

Tagliatelle makaronai, su daržovėmis pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Tagliatelle makaronai, su daržovėmis pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Tagliatelle makaronai su daržovėmis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu – tai patiekalas, kuris ne tik puikiai dera įvairiems skoniams, bet ir yra maistingas bei sveikas. Šis receptas idealiai tinka tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Patiekalas yra lengvai paruošiamas ir reikalauja minimalaus laiko bei pastangų. Be to, jis puikiai tinka vegetarams ar … Skaityti toliau

Baklažanų suktinukai su sūriu

Baklažanų suktinukai su sūriu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Baklažanų suktinukai su sūriu yra puikus užkandis, kuris patiks tiek vegetarams, tiek mėsos mėgėjams. Šis patiekalas yra lengvas, tačiau labai skanus, puikiai tinkantis prie vyno ar kvietinio alaus. Baklažanai yra pagrindinis šio recepto ingredientas, o jų maistinė vertė ir unikalus skonis suteikia šiam patiekalui ypatingą išskirtinumą. Baklažanai … Skaityti toliau

Vegetariški kukurūzų ir ryžių miltų kotletai su tailandietiška pretenzija

Vegetariški kukurūzų ir ryžių miltų kotletai su tailandietiška pretenzija

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Šie vegetariški kukurūzų ir ryžių miltų kotletai su tailandietiška pretenzija yra puikus pasirinkimas tiek vasaros metu, tiek bet kuriuo kitu sezonu, kai norisi lengvesnio, bet sotaus patiekalo. Jų pagrindinis ingredientas – kukurūzai, kurie ne tik suteikia patiekalui malonų saldumą, bet ir yra labai naudingas organizmui. Kukurūzai yra puikus antioksidantų, vitaminų … Skaityti toliau

Indiškas daržovių troškinys

Indiškas daržovių troškinys

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Indiškas daržovių troškinys – tai skanus ir maistingas patiekalas, kuriame derinamos įvairios daržovės ir prieskoniai. Šis troškinys ne tik puikiai tinka vegetarams, bet ir yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į kasdienį racioną. Baklažanas, kuris yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra turtingas skaidulomis, vitaminais ir antioksidantais, padedantis … Skaityti toliau

Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje

Šviežių kopūstų apkepas orkaitėje

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Ar patiekalo pavadinimas Jums skamba įdomiai? Dar iki šiol niekada nemėginote išsikepti apkepo su kopūstais? Tikrai rekomenduoju tai padaryti, nes titin skanu ir netikėta. Esu visiškai tikra, kad tie kas ragaus,, net nesupras, kad valgo kopūstų apkepą. Apie šį apkepą aš perskaičiau viename žurnale ir labai susidomėjau, … Skaityti toliau