Labai geras ir dar nežinomas skonis, močiutės tarkuotu bulvių virtiniai.
Video recepto autorius: SKONIŲ PARKAS
Sudėtis:
- miltai 500 g;
- kiaušinis;
- druska;
- vanduo apie 200 mililitrų;
- svogūnas;
- bulvės nevirtos;
- lašinukai;
- pipirai.
Ukrainietiškų virtinių receptai turi dvynius visame pasaulyje. Tačiau skaniausi virtiniai – ukrainietiški. Virtiniai su varške, virtiniai su bulvėmis, virtiniai su uogomis.
Virtiniai su grybais ir bulvėmis Lietuvoje turi daug gerbėjų.
Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Virtinukai su bulvių koše ir šonine – tai sotus ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis jaukiems rudeniškiems vakarams ar šeimos pietums. Šie virtinukai išsiskiria savo minkšta tešla ir sodriu bulvių bei šoninės įdaru, kuris kiekvieną kąsnį paverčia tikru malonumu. Bulvės, kaip pagrindinis šio patiekalo ingredientas, yra turtingos kalio, kuris svarbus širdies … Skaityti toliau
Jau kelias dienas leidžiame Lietuvoje. Taigi ir pirmomis dienomis užsukau į Kėdainių turgų nusipirkti mėlynių, kurių kažkodėl pasiilgau. Mėlynės man kelia nostalgiją, nors būdama maža jų visai nemėgau, nes dėl neaiškių priežasčių mėlynių uogienė mane visada pykindavo. Tiesa ir dabar uogienės nemėgstu, bet šviežios mėlynės pyragėliuose ar tiesiog valgant jas šaukšteliu man labai patinka. Žinoma … Skaityti toliau
Pats paprasčiausias ir pats mėgstamiausias mano receptas! Pagaminsite greitai, skaniai ir neprireiks jokių ypatingų ingredientų. Gnocchi – skaidulų, amino rūgščių, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir cinko šaltinis. Patiekalai su gnocchi sotūs, sušildo, papildo energijos atsargas. Bulvės saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, palaiko kraujagysles, stiprina imuninę sistemą. Gnocchi piktnaudžiauti nereikėtų, nes produktas jau savaime yra … Skaityti toliau
Tikrai abejoju ar kada pas mano mamą buvo Kūčios be virtinukų su džiovintais grybais. Žinau, kad ir šiais metais ji gamins jų tiek sau, tiek kaimynei, kuriai jau nėra taip lengva stovėti virtuvėje. Visada ji naudoja Lietuvos miškų grybus, kuriuos ar tai pati, ar jos sesuo sudžiovina. Taip pat mama visada virtinukus verda ir pateikia … Skaityti toliau
Labai geras ir dar nežinomas skonis, močiutės tarkuotu bulvių virtiniai.
Video recepto autorius: SKONIŲ PARKAS
Šiuo metu, orams jau visai atšalus, pirkinių maišeliuose vis dažniau atsiduria įvairūs sūriai, tad grįžus su nemažu gabalu Castelmagno, norėjau išbandyti tradicinį receptą iš šių vietovių. Gnocchi arba bulvių virtinukai yra vieni iš garsiausių. Tačiau norėdama suteikti šiek tiek originalumo ir spalvos, pasirinkau violetines bulves! Ši veislė, atklydusi iš Peru, puikiai prigijo daugelyje šalių, o bulvių skonis … Skaityti toliau
Kai pernai planavau važiuoti į Ukrainą, pažįstama ukrainietė iš Donecko patarė būtinai paragauti barščių su “pampuška” ir virtinių su bulvėmis. Buvau, ragavau ir labai patiko. Tuomet pradėjau ir namie daryti virtinius su bulvių įdaru, nors anksčiau valgydavome tik su varške arba su uogomis. Namiškiai taip pat pamėgo šį patiekalą, tad dalinuosi receptu – gal ir … Skaityti toliau