Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 2 Portobello grybai – tai unikalūs ir maistingi dvisporiai pievagrybiai, kurie dažnai naudojami kulinarijoje dėl savo sodraus skonio ir „mėsiškos“ tekstūros. Jie turi mažai kalorijų, tačiau yra puikus baltymų, skaidulų, B grupės vitaminų, kalio, seleno ir fosforo šaltinis. Šios maistinės medžiagos svarbios imuninei sistemai, ląstelių veiklai ir nervų … Skaityti toliau

Karamelizuotos kreivabudės keptuvėje

Karamelizuotos kreivabudės keptuvėje

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Karamelizuotos kreivabudės keptuvėje – tai unikalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Kreivabudės yra populiarus grybų pasirinkimas dėl savo švelnaus skonio ir universalumo virtuvėje. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai – kreivabudės yra puikus baltymų ir … Skaityti toliau

Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele

Pievagrybiai, įdaryti varške, su vytintos dešros riekele

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Įdaryti pievagrybiai – vienas iš gardžiausių ir populiariausių užkandžių, kuris sužavės net išrankiausius valgytojus. Šis receptas, pagardintas sūriu ir vytintos dešros griežinėliu, yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam užkandžiui. Pievagrybiai yra puikus baltymų šaltinis ir juose gausu antioksidantų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Be to, … Skaityti toliau

Sotus bulvių apkepas su grybais ir sūriu

bulvių apkepas su grybais ir sūriu

Paruošimas: 40 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 6 Sotiems ir be galo skaniems pietums ar vakarienei itin tinka bulvių, grybų ir sūrio apkepas. Jo skonis tikrai puikus ir jis vertas viso Jūsų dėmesio. Jeigu tik esate bulvių mėgėjas, kaip ir mano šeima, tai galiu garantuoti, kad šis receptas Jūsų nenuvils. Taip pat tokiam apkepui galite … Skaityti toliau

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Paruošimas: 50 min Porcijos: 2 Tenka pripažinti, kad jau tikrai senokai gaminau risotto, nors juos labai mėgstu. Praėjo gal jau net kokie 6 mėnesiai, o mano tempais tai labai daug. O šį kartą Jums pateiksiu savo labai pamėgtą variantą su pievagrybiais, džiovintais baravykais ir parmigiano sūriu. Aš turiu tokių draugų, kurie nemėgsta risotto (rizoto), jie … Skaityti toliau

Įdaryti kiaušiniai su grybais – džiovintais baravykais

Įdaryti kiaušiniai su grybais - džiovintais baravykais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 1 Man tokie įdaryti kiaušiniai su grybais – džiovintais baravykais yra tikrų tikriausias atradimas. Ir patikėkite manimi – jie tikrai verti puikuotis ant šventinio Velykinio stalo. O gali būti, kad ir po švenčių pasinaudosite tokia idėja, kad margučiai būti prikelti antram gyvenimui ir suvalgyti! Beje, šiais labai patikusiais įdaryti kiaušinių variantais … Skaityti toliau

Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

Bulviniai pyragėliai su raugintų kopūstų ir grybų įdaru

Paruošimas: 45 min Porcijos: 4 Jau Jums pasakojau kaip ruošiu paprastas bulvines bandeles, kurias Jūs labai pamėgote ir išgyrėte. Po to pasakojau kaip jas bulvines bandeles patobulinau su grybais, tą receptą taip pat labai gyrėte. O šį kartą dar vienas variantas su raugintais kopūstais ir džiovintais grybais. Patikėkite manimi, tai fantastiškai skanus patiekalas! Tokie pyragėliai … Skaityti toliau

Bulvinės bandelės su grybais

Bulvinės bandelės su grybais

Paruošimas: 35 min Porcijos: 2 Jums jau rodžiau kaip pagaminti paprastas virtas arba keptas bulvines bandeles, o šį kartą noriu parodyti patobulintą variantą – su grybais. Šio patiekalo pagaminimas taip pat nėra labai sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Jau gaminau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Jeigu esate grybų mėgėjas, kaip ir … Skaityti toliau

Marinuoti kelmučiai

Marinuoti kelmučiai žiemai

Pirmiausia surūšiuokite kelmučius, pašalinkite sugedusius ir sukirmijusius. Kelmučius valyti nebūtina, užtenka gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Mažus palikite sveikus, didelius galima pjaustyti. Verdant kelmučius, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad grybai nepatamsėtų. Norėdami marinuoti kelmučius žiemai, naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangntelius. Ruošinius padėkite į šaldytuvą arba vėsų rūsį, kur temperatūra ne aukštesnė kaip 5 °C. Jei … Skaityti toliau

Grikių sriuba su džiovintais grybais

Grikių sriubos su džiovintais grybais receptas

Grikių sriubos privalumai – greitas pagaminimas, lengvas virškinimas, puikus alkio numalšinimas dėl didelio skaidulų kiekio, organizmo aprūpinimas naudingomis medžiagomis (vitaminais, makro-, mikroelementais). To puikus pavyzdys – sriuba su grikiais ir bulvėmis. O dar pridėsime džiovintus grybus. Ingredientai: Vanduo – 2l; Bulvės – 3 vnt.; Svogūnai – 2 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Grikiai – 8 … Skaityti toliau

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Grikiai, mano nuomone, visada buvo stereotipiškai nuvertinami. Aš juos kaskart atrandu iš naujo, kai visokie pikantiški dalykėliai nusibosta ir norisi kažko paprasto. Paprastumas yra pats skaniausias. Na, patys pagalvokite: šviežios pomidorų, ridikėlių, agurkų ir krapų salotos su grietine, duonele traškia plutele su šaltu sviestu, sviestiniai sausainiai iš trijų ingredientų arba braškės su pienu. Šiandien, kai už … Skaityti toliau

Garuose virti virtinukai su grybais

Garuose virti virtinukai su grybais receptas

Tikrai abejoju ar kada pas mano mamą buvo Kūčios be virtinukų su džiovintais grybais. Žinau, kad ir šiais metais ji gamins jų tiek sau, tiek kaimynei, kuriai jau nėra taip lengva stovėti virtuvėje. Visada ji naudoja Lietuvos miškų grybus, kuriuos ar tai pati, ar jos sesuo sudžiovina. Taip pat mama visada virtinukus verda ir pateikia … Skaityti toliau

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Voveraičių apkepas su špinatais ir sūriu

Labai greitas ir paprastas būdas pagaminti skanų, o svarbiausia – sveiką apkepą su voveraitėmis vakarienei. Ingredientai 2 porcijoms: Voveraitės – 300 g (galima naudoti ir kitus grybus); Česnakai – 2 skiltelės; Švieži špinatai – 1 saujelė; Mėlynasis sūris – 30–40 g; Pienas – 150 ml; Kiaušiniai – 2 vnt; Druska pagal skonį. Voveraičių apkepo paruošimas … Skaityti toliau

Kaip virti kelmučius?

Kelmučiai yra skanūs grybai. Šie grybai džiovinami, verdami, kepami, troškinami. Jie naudojami ikrams ruošti, pyragams ir aokepams įdaryti. Daugeliu atvejų prieš ruošiant kelmučius, juos reikia išvirti, kol suminkštės. Mūsų patarimai padės jums išsiaiškinti, kaip tinkamai paruošti šiuos grybus iki minkštumo. Verdami kelmučius, atsižvelkite į keletą niuansų: Geriausia grybus apdoroti (išvirti) iškart po to, kai grybus … Skaityti toliau

Kaip džiovinti voveraites?

Kaip ir kiek laiko reikia džiovinti voveraites

Džiovintos voveraitės virtuvėje yra absoliutus gėris. Dėl to, kad jos kompaktiškai gali būti laikomos medžeginiuose ar popieriniuose maišeliuose, kad gali būti vartojamos kaip intensyvus prieskonis sriuboje, padaže, troškinyje ir kad taip gražiai nudažo gaminamą maistą. Kiek džiovinti voveraites? Voveraitės yra skanūs miško grybai. Jie gerai toleruoja džiūvimą. Voveraitės džiovindamos smarkiai praranda savo svorį. Iš 1 … Skaityti toliau

Kaip virti makavykus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti makavykus

Grybų patiekalai yra labai populiarūs. Iš miško grybų pagaminti patiekalai laikomi ypač skaniais, nes turi unikalų skonį ir aromatą. Jie naudojami sriuboms, padažams virti, pyragams, blynams, kompleksiniams garnyrams ruošti. Norint paruošti visus šiuos patiekalus, labai svarbu žinoti, kiek ir kaip teisingai juos paruošti, nes kiekviena grybų rūšis verdama skirtingai. Makavykai pasižymi puikiu skoniu, lengvu vaisių … Skaityti toliau