Improvizuotas bandelių pyragas su bananais ir aguonomis

Improvizuotas bandelių pyragas su bananais ir aguonomis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 12 Improvizuotas bandelių pyragas su bananais ir aguonomis – tai gardus ir kvapnus desertas, kuris puikiai tinka šventiniam laikotarpiui arba tiesiog norint pasimėgauti saldžiu kąsneliu su šiek tiek egzotikos. Šio pyrago pagrindinis ingredientas – bananai – yra ne tik puikus natūralaus saldumo šaltinis, bet ir suteikia pyragui ypatingo … Skaityti toliau

Mielinės kokosinės bandelės

Mielinės kokosinės bandelės

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Mielinės kokosinės bandelės – tai puikus desertas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pusryčiams, tiek ypatingoms progoms. Šių bandelių paslaptis slypi ne tik jų minkštume ir kvapnumo, bet ir naudingose kokosų drožlių savybėse. Kokosų drožlės ne tik suteikia bandelėms išskirtinį skonį, bet ir praturtina jas maistingomis medžiagomis. Kokosų … Skaityti toliau

Paprastos mielinės bandelės su obuoliais

paprastos mielinės bandelės su obuoliais

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šios mielinės bandelės su obuoliais nors ir paprastos, bet gaunasi itin purios, minkštos ir be galo skanios. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. 🙂 Beje, mano šiame recepte nurodyti ingredientai yra pusė originalaus recepto normos. Man pavyko iškepti 24 nedideles bandeles (vieną kepimo skardą). Jeigu norisi didesnių bandelių – … Skaityti toliau

Mielinės bandelės su sūriu

Mielinės bandelės su sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 3 Aš itin mėgstu bandeles su įvairiausiais įdarais. Ir jau esu minėjusi, kad labiau mėgstu nesaldžius įdarus. Neseniai gaminau bandeles su dešrelėmis, o kadangi kepant tuos pyragėlius su dešrelėmis liko šiek tiek mielinės tešlos, paeksperimentavau ir iškepiau nesaldžių bandelių su sūriu. Tikrai labai skanios. Dalį gaminau su fermentinį … Skaityti toliau

Pyragėliai – mielinės bandelės su dešrelėmis

Pyragėliai - mielinės bandelės su dešrelėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kai tik žmonės kalba apie mielinės bandeles, iškart visi pagalvoja apie saldžias bandeles. Tačiau mano pačios mėgstamiausios yra būtent šios – su dešrelėmis. Jas galima gaminti tiek su pieniškomis dešrelėmis, tiek su rūkytomis – priklausomai nuo to, kurias labiau mėgstate. Beje, šių bandelių-pyragėlių didžiulis pliusas yra tas, … Skaityti toliau

Nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu

Nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu

Paruošimas: 45 min Porcijos: 2 Pradžioje savaitgalio kepinys – nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu. Itin skanios su sviestu, tepamu sūreliu, ar tiesiog naudojant vietoje duonos sumuštiniams. Taip pat labai skanios prie kokios nors pamėgtos sriubos, pvz. barščių. Tikrai rekomenduoju pasigaminti. 😉 Beje, šį kartą gaminant, man po pusvalandžio tešla iškilo beveik trigubai, todėl nebelaukiau visos … Skaityti toliau

Obuoliniai tešlainiai – pjaustyti obuoliai tešloje, kepti orkaitėje

Obuoliniai tešlainiai - pjaustyti obuoliai tešloje, kepti orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Be galo minkšti, itin sultingi ir purūs tešlainiai (net nežinau ar tai labiau bandelės, ar sausainiai) su obuoliais. Labai džiaugiuosi atradusi šį receptą. Tikrai šis desertas bus gaminamas dar ne vieną kartą. Tad skubu receptu dalintis ir su jumis visais. Mėginkite ir mėgaukitės jau šiandien! Iš recepte … Skaityti toliau

Minkšti grietiniečiai su varške

Minkšti grietiniečiai su varške

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Man asmeniškai tikriausiai nėra skanesnių bandelių, nei grietiniečiai su varške. Greit ir gan paprastai pagaminama bei greitai iškepama. Ilgai neišsiplečiant – mano per metų metus jau laiko patikrintas geriausias receptas. Pagal šį savo receptą visada (be jokių išimčių) iškepu itin gardžius ir minkštus grietiniečius. Gamindami įdaro skonį … Skaityti toliau

Cinamoninis mielinių bandelių – ritinėlių pyragas

cinamoninis bandelių - ritinėlių pyragas

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Ar mėgstate gaminti skanius, bet kiek neįprastus pyragus? Jei taip, tai šiandien siūlau išsikepti cinamoninių bandelių pyragą. Net nežinau kaip reikėtų jį pavadinti, bet toks pavadinimas tikriausiai teisingiausias, nes bandeles sujungsime į vieną ir gausime pyragą. Tikrai labai skanu jį valgyti vis atplėšiant po vieną “bandelę” ar … Skaityti toliau

Minkštos varškinės bandelės – pynutės

Minkštos varškinės bandelės - pynutės

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tokios varškinės bandelės – pynutės gaunasi tiesiog tobulai. Ne per saldžios ir itin minkštos. Prie mėgstamos arbatos ar kavos puodelio tikras skanunėlis. Vienos niekada neužtenka. Šį receptą naudoju labai daug metų ir man jis labai patinka. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokias pynutes susukti ganėtinai … Skaityti toliau

Mielinė tešla su sausomis mielėmis

Mielinė tešla su sausomis mielėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tokia mielinė tešla su sausomis mielėmis man tikrai asmeniškai buvo tikras atradimas ir labai patiko. Man ji iš visų kada mėgintų patinka labiausiai, todėl itin noriu ja pasidalinti ir su Jumis visais. Įprastai iš šios tešlos as gaminu mielines bandeles, kurios gaunasi be galo skanios ir minkštos. … Skaityti toliau

Bulvinės bandelės su grybais

Bulvinės bandelės su grybais

Paruošimas: 35 min Porcijos: 2 Jums jau rodžiau kaip pagaminti paprastas virtas arba keptas bulvines bandeles, o šį kartą noriu parodyti patobulintą variantą – su grybais. Šio patiekalo pagaminimas taip pat nėra labai sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Jau gaminau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Jeigu esate grybų mėgėjas, kaip ir … Skaityti toliau

Česnakinės bandelės prie barščių

Česnakinės bandelės prie barščių

Kaip ir minėjau ankstesniame poste, Ukrainietiški barščiai neisivaizduojami be česnakinių bandelių! Man tai buvo naujiena, nes niekada nesi taip jų valgiusi! Derėjo tobulai! Ilgai ieškojau recepto, kol jį suradau pas ukrainiečių konditerę. Patiekiau kartu su barsčiais! ❤️ Ingredientai: 150 g vandens; 150 ml pieno; 20 g mielių; kiaušinio; 450 miltų; 5 g druskos; 30 g … Skaityti toliau

Bandelės su mėlynėm ir avietėm

Bandelių receptas su mėlynėm ir avietėm

Atostogos Lietuvoje turi savo privalumų. Pirmiausia daug šviežių uogų, ypač mėlynių, kurias aš labai mėgstu, bet tik šviežias, o kur dar gražiausios avietės pas mamą. Skani ta vasara. Reikia: 200 ml šilto pieno; 10 g sausų mielių; 1 kiaušinis; 2 v.š. medaus; 100ml cukraus; 2,5 st miltų; 50 g sviesto. Įdarui: 1 st mėlynių; 1/2 … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstų įdaru

Bandelių receptas su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins. Tešlai: 1 st pieno; 1 a.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 1 pakelio mieliu; 1 kiaušinio; 3 v.š. aliejaus; 3,5 st miltų; pieno aptepimui. Įdarui: 1 nedidelio … Skaityti toliau

Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Pusryčių bandelių receptas su krapais - poğaça

Jau nekartą rašiau, kad pusryčiai Turkijoje dalykas rimtas ir čia valgoma daug, ir ypač savaitgaliais tai gali užtrukti kelias valandas su visom arbatom, poto kavom ir pan. Ne kartą minėjau SIMIT riestainius, kuriuos valgo visur ir visada, o šį kartą kepiau kitas bandeles, kurios man netgi ir skanesnes – poğaça. Tai sviestinės bandelės, kurios taip … Skaityti toliau

Švediškos bandelės su mėlynėmis

Bandelių su mėlynėmis receptas

Originalus pavadinimas ‘Sexy Swedish buns’, bet vienintelis seksualus dalykas apie tas bandutes yra tik jei esate labai jau liekna, tai tikrai pridės keletą apvalumų ant jūsų klubų. Labai jau skanios bandelės, todėl greičiausiai paragavusios vieną, norėsite ir kitos. Nors gaminimo procesas nėra smagiausias, nes kaip žinia ir tešla gaunasi labai minkšta, ir mėlynės tikrai palieka … Skaityti toliau

Bandelės su alyvuogėm ir ančiuviais

Bandelių receptas su alyvuogėm ir ančiuviais

Šios skanios bandelės yra vienas iš puikiausių būdų mėgautis alyvuogėm ir žuvimi. Jei nepatinka ančiuviai, puikiausiai galite naudoti kokią nors kitą žuvį, pvz. rūkytą skumbrę ar net šprotus, arba paprasčiausiai visiškai jos nedėti. Reikia: 500 g baltų miltų, plius papildomai formavimui; 300 ml šilto pieno; 1 a.š. druskos; 1 a.š. cukraus; 7 g sausų mielių; … Skaityti toliau

Turkiška Velykų pynė

Pynė velykoms

Kad ir kaip viskas būtų chaotiška, visada rasiu laiko Velykų pynei, nes ji man siejasi su švente. Ne keptos vištos ar avies gabalai ir tuo labiau ne visos margosios lietuviškos mišrainės. Taigi šiems metams jau pasiruošiau pynes, dar pasiruošiu margučius ir tokios bus tos šventės. Turkiška pynė pagardinta mahlep prieskoniais kvepia šiek tiek egzotiškiau, nei … Skaityti toliau

Bandelės su svogūnais ir krapais

Bandelės su svogūnais ir krapais

Praėjusią savaitę kelias dienas praleidome draugų vasarnamyje prie Yalikavak miestelio, Bodrume. Taigi ne tik buvome keli žingsniai nuo jūros, mėgavomės saulėlydžiu, bet ir visa virtuvė, kurioje gaminau buvo mano. Kartu su kepsniais ant laužo, salotom, pagardais, kelis kartus kepiau ir bandeles bei focaccia stiliaus duoną. Nors ir sakome, kad vasarą orkaičių visai nesinori jungti, bet … Skaityti toliau