Cinamoninis mielinių bandelių – ritinėlių pyragas

cinamoninis bandelių - ritinėlių pyragas

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Ar mėgstate gaminti skanius, bet kiek neįprastus pyragus? Jei taip, tai šiandien siūlau išsikepti cinamoninių bandelių pyragą. Net nežinau kaip reikėtų jį pavadinti, bet toks pavadinimas tikriausiai teisingiausias, nes bandeles sujungsime į vieną ir gausime pyragą. Tikrai labai skanu jį valgyti vis atplėšiant po vieną “bandelę” ar … Skaityti toliau

Minkštos varškinės bandelės – pynutės

Minkštos varškinės bandelės - pynutės

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tokios varškinės bandelės – pynutės gaunasi tiesiog tobulai. Ne per saldžios ir itin minkštos. Prie mėgstamos arbatos ar kavos puodelio tikras skanunėlis. Vienos niekada neužtenka. Šį receptą naudoju labai daug metų ir man jis labai patinka. Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokias pynutes susukti ganėtinai … Skaityti toliau

Mielinė tešla su sausomis mielėmis

Mielinė tešla su sausomis mielėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Tokia mielinė tešla su sausomis mielėmis man tikrai asmeniškai buvo tikras atradimas ir labai patiko. Man ji iš visų kada mėgintų patinka labiausiai, todėl itin noriu ja pasidalinti ir su Jumis visais. Įprastai iš šios tešlos as gaminu mielines bandeles, kurios gaunasi be galo skanios ir minkštos. … Skaityti toliau

Bulvinės bandelės su grybais

Bulvinės bandelės su grybais

Paruošimas: 35 min Porcijos: 2 Jums jau rodžiau kaip pagaminti paprastas virtas arba keptas bulvines bandeles, o šį kartą noriu parodyti patobulintą variantą – su grybais. Šio patiekalo pagaminimas taip pat nėra labai sudėtingas, tačiau rezultatas pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Jau gaminau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Jeigu esate grybų mėgėjas, kaip ir … Skaityti toliau

Česnakinės bandelės prie barščių

Česnakinės bandelės prie barščių

Kaip ir minėjau ankstesniame poste, Ukrainietiški barščiai neisivaizduojami be česnakinių bandelių! Man tai buvo naujiena, nes niekada nesi taip jų valgiusi! Derėjo tobulai! Ilgai ieškojau recepto, kol jį suradau pas ukrainiečių konditerę. Patiekiau kartu su barsčiais! ❤️ Ingredientai: 150 g vandens; 150 ml pieno; 20 g mielių; kiaušinio; 450 miltų; 5 g druskos; 30 g … Skaityti toliau

Bandelės su mėlynėm ir avietėm

Bandelių receptas su mėlynėm ir avietėm

Atostogos Lietuvoje turi savo privalumų. Pirmiausia daug šviežių uogų, ypač mėlynių, kurias aš labai mėgstu, bet tik šviežias, o kur dar gražiausios avietės pas mamą. Skani ta vasara. Reikia: 200 ml šilto pieno; 10 g sausų mielių; 1 kiaušinis; 2 v.š. medaus; 100ml cukraus; 2,5 st miltų; 50 g sviesto. Įdarui: 1 st mėlynių; 1/2 … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstų įdaru

Bandelių receptas su kopūstų įdaru

Kadangi Stambule dienos jau pradeda šiltėti, tai jeigu taip ir toliau, tai aš jau palnuoju sekmadienį užkandžiauti gamtoje, o šios bandelės su karšta arbata iš termoso tik dieną praskaidrins. Tešlai: 1 st pieno; 1 a.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 1 pakelio mieliu; 1 kiaušinio; 3 v.š. aliejaus; 3,5 st miltų; pieno aptepimui. Įdarui: 1 nedidelio … Skaityti toliau

Pusryčių bandelės su krapais – poğaça

Pusryčių bandelių receptas su krapais - poğaça

Jau nekartą rašiau, kad pusryčiai Turkijoje dalykas rimtas ir čia valgoma daug, ir ypač savaitgaliais tai gali užtrukti kelias valandas su visom arbatom, poto kavom ir pan. Ne kartą minėjau SIMIT riestainius, kuriuos valgo visur ir visada, o šį kartą kepiau kitas bandeles, kurios man netgi ir skanesnes – poğaça. Tai sviestinės bandelės, kurios taip … Skaityti toliau

Švediškos bandelės su mėlynėmis

Bandelių su mėlynėmis receptas

Originalus pavadinimas ‘Sexy Swedish buns’, bet vienintelis seksualus dalykas apie tas bandutes yra tik jei esate labai jau liekna, tai tikrai pridės keletą apvalumų ant jūsų klubų. Labai jau skanios bandelės, todėl greičiausiai paragavusios vieną, norėsite ir kitos. Nors gaminimo procesas nėra smagiausias, nes kaip žinia ir tešla gaunasi labai minkšta, ir mėlynės tikrai palieka … Skaityti toliau

Bandelės su alyvuogėm ir ančiuviais

Bandelių receptas su alyvuogėm ir ančiuviais

Šios skanios bandelės yra vienas iš puikiausių būdų mėgautis alyvuogėm ir žuvimi. Jei nepatinka ančiuviai, puikiausiai galite naudoti kokią nors kitą žuvį, pvz. rūkytą skumbrę ar net šprotus, arba paprasčiausiai visiškai jos nedėti. Reikia: 500 g baltų miltų, plius papildomai formavimui; 300 ml šilto pieno; 1 a.š. druskos; 1 a.š. cukraus; 7 g sausų mielių; … Skaityti toliau

Turkiška Velykų pynė

Pynė velykoms

Kad ir kaip viskas būtų chaotiška, visada rasiu laiko Velykų pynei, nes ji man siejasi su švente. Ne keptos vištos ar avies gabalai ir tuo labiau ne visos margosios lietuviškos mišrainės. Taigi šiems metams jau pasiruošiau pynes, dar pasiruošiu margučius ir tokios bus tos šventės. Turkiška pynė pagardinta mahlep prieskoniais kvepia šiek tiek egzotiškiau, nei … Skaityti toliau

Bandelės su svogūnais ir krapais

Bandelės su svogūnais ir krapais

Praėjusią savaitę kelias dienas praleidome draugų vasarnamyje prie Yalikavak miestelio, Bodrume. Taigi ne tik buvome keli žingsniai nuo jūros, mėgavomės saulėlydžiu, bet ir visa virtuvė, kurioje gaminau buvo mano. Kartu su kepsniais ant laužo, salotom, pagardais, kelis kartus kepiau ir bandeles bei focaccia stiliaus duoną. Nors ir sakome, kad vasarą orkaičių visai nesinori jungti, bet … Skaityti toliau

Bandelės su manų kruopom

Bandelių su manų kruopomis receptas

 Sumaišyti: 50 g grietinės; 2 kiaušinius; 100 g cukraus; 50 g manų kruopų; druskos. Viską užplikinti verdančiu pienu (140 g) su sviestu (60 g). Įtrupinti 20 g šviežių mielių. Sumaišyti. Viską supilti į 480 g miltų. Minkyti tešlą kol nelips prie rankų. Uždengti ir padėti šiltai, kad kiltų. Papuošimui sumaišyti: (P.s.galima ir be šito … Skaityti toliau

Migdoliniai riestainiai

Migdolinių riestainių receptas

Niekad nemaniau, kad teks sudalyvauti Kaziuko mugėje. Bet vat nors ir netiesiogiai, bet dalyvausiu – dukrytės darželyje vyks renginys, tai nori nenori (aš beveik visada noriu… kept), reikia kažko, ką galima būtų pardavinėt. Mintyse perkračiau ką pati pirkau ir mačiau mugėse – veltinio šlepetes (velt nemoku, vilnos neturiu, nu nebent keturkoję draugę nuskusčiau, bet bijau, … Skaityti toliau

Bandelės su kopūstais

Bandelių su kopūstais receptas

Man mokyklos valgykla ir šiaip pertraukos visada asocijuojasi su bandelėm. Bent jau mano mokykloje, tai mes kiekvieną pertrauką lėkdavom jų pirkti. Žinoma paprastai jos būdavo minkštutės, dar šiltos, kartais gausiai apibarstytos cukraus pudra. Dažniausiai tokios pynutės. Taigi pasitikome naujus mokslo metus ir greičiausiai vėl mokyklose dirbančios moterys minko bandelėms tešlą ir kaitina pečiukus. Šios bandelės … Skaityti toliau

Prancūziški pusrytiniai riestainiai

Prancūziški pusrytiniai riestainiai

Pusryčiai visada buvo mano mylimiausias valgymo ritualas, ypač tada, kai rytas puošiasi saule, nereikia niekur skubėti, gali iki dešimtos voliotis lovoje, o tada, po vienuoliktos, su puodeliu gardžios kavos ir šviežiomis naminėmis bandelėmis skelbti šeimai pusryčių metą… Porcijos: apie 15 riestainių Užtruksime: 2 valandas, iš viso Energetinė vertė: apie 110kcal/riestainis Ingredientai: 6-7 g (pakuotės) sausų … Skaityti toliau

Lietuviški naminiai žagarėliai

Lietuviški naminiai žagarėliai

Visada norėjau iškepti tuos išsvajotus žagarėlius, kuriais vaikystėje mano kaimynė lepino išrinktuosius kiemo vaikus. Kartą ir man per stebuklą teko paragauti vieno dieviškojo žagarėlio, dabar galiu jų suvalgyti nors ir visą puodą, gardumas nedingsta niekur. Palepinkite vaikus savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu. Ingredientai: 3 kiaušinių trynių; 100 g cukraus; 50 g margarino; 2 … Skaityti toliau

Varškės žagarėliai

Naminiai žagarėliai su varške receptas

Tiesa, šie žagarėliai su varške vizualiai panašūs į spurgas, tačiau iš tiesų yra traškūs, todėl jei norite minkštų, a la spurginių žagarėlių, įsidėmėkite, kad pagal šį receptą jie tokie nebus. Šitie gali truputėlį priminti senoviškas, kupinas nostalgijos voverūškas, pamenat? Trukmė: apie 2-3 val. Porcijos: apie apie 50-60 žagarėlių Ingredientai: 180 g riebios varškės; 3/4 puodelio (170 g) cukraus; 4 … Skaityti toliau