Nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu

  • Paruošimas: 45 min
  • Porcijos: 2

Pradžioje savaitgalio kepinys – nesaldžios mielinės bandelės su sultiniu. Itin skanios su sviestu, tepamu sūreliu, ar tiesiog naudojant vietoje duonos sumuštiniams. Taip pat labai skanios prie kokios nors pamėgtos sriubos, pvz. barščių. Tikrai rekomenduoju pasigaminti. 😉

Beje, šį kartą gaminant, man po pusvalandžio tešla iškilo beveik trigubai, todėl nebelaukiau visos valandos, kaip rekomenduojama originaliame recepte, palaikiau maždaug 40 minučių, ir pradėjau formuoti bandeles. Mano orkaitėje bandelės kepė maždaug pusvalandį, nes po laiko, nurodyto originaliame recepte, jos dar buvo ganėtinai baltos, bet mano turima orkaitė ganėtinai senoka ir čia gali būti problema joje. Artimiausiu metu planuose ją pasikeisti. 🙂

Receptui reikės:

  • sultinio: 1 puodelio (~230 mililitrų)
  • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sausų mielių: 1 pakelio (7 gramų)
  • miltų: 2,5 puodelio
  • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto

Paruošimas

  • Pradžioje iš kubelio pasiruošk puodelį sultinio, jį atvėsink (bet neatšaldyk pilnai).
  • Į šiltą sultinį supilk mieles ir cukrų, išmaišyk ir palauk maždaug 10-15 minučių, kol suputos.
  • Tuomet suberk druską, po truputį berk miltus ir užminkyk elastingą tešlą.
  • Tešlą dėk į aliejumi pateptą dubenį, ir kildink šiltai maždaug 60 minučių.
  • Po to padalink tešlą į 10 gabaliukų ir formuok apvalias bandeles.
  • Sudėk į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kildink dar maždaug 20-30 minučių.
  • Pakilusių bandelių viršuje galima keliose vietose įkirpti žirklutėmis, nes priešingu atveju kepdamos jos sutrūkinėja (bet man tas sutrūkinėjimas visai gražiai atrodo).
  • Įkaitink orkaitę iki 230 laipsnių, ant dugno pastatyk dubenį su karštu vandeniu.
  • Kepk bandeles 3-4 minutes, paskui sumažink temperatūrą iki 200 laipsnių ir dar kepk maždaug 15 minučių, kol dailiai apskrunda,
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą