- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 20 min
- Porcijos: 4
Man asmeniškai tikriausiai nėra skanesnių bandelių, nei grietiniečiai su varške. Greit ir gan paprastai pagaminama bei greitai iškepama. Ilgai neišsiplečiant – mano per metų metus jau laiko patikrintas geriausias receptas. Pagal šį savo receptą visada (be jokių išimčių) iškepu itin gardžius ir minkštus grietiniečius.
Gamindami įdaro skonį galite pasireguliuoti pagal save. Jeigu norisi saldžiau, įdėkite daugiau cukraus.
Imamės gamybos!
Receptui reikės:
Tešlai:
- miltų: ~300 gramų
- cukraus: 90 gramų
- sviesto: 100 gramų
- kiaušinių: 1
- grietinės: 100 gramų
- druskos: žiupsnelio
- kepimo miltelių: 1,5 arbatinio šaukštelio
Įdarui:
- varškės: ~100 gramų (pertriname per sietelį arba naudojame švelniąją varškę)
- cukraus: 3 valgomųjų šaukštų (galite reguliuoti pagal skonį)
- miltų: 25 gramų (~1 valgomojo šaukšto)
- kiaušinių: 1 mažo
- vanilinio cukraus
Paruošimas
- Pradžioje pasiruošk įdarą – sumaišyk visus nurodytus ingredientus tarpusavyje.
- Tada minkštą (kambario temperatūros) sviestą išsuk su cukrumi, supilk išplaktą kiaušinį ir maišydamas po šaukštą dėk grietinę.
- Miltus sumaišyk su kepimo milteliais ir labai greitai sujunk su sviestine mase. Nepermaišyk!
- Tešlą iškočiok maždaug 0,5 centimetro storio ir išspausk maždaug 10 centimetrų skersmens paplotėlius.
- Tuomet ant vienos pusės uždėk pasiruošto įdaro ir pridenk kita puse.
- Kraštų stipriai neužspaudinėk (uždenk tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės!
- Patepk kiaušinio plakiniu.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (kol gražiai pagelsta).
- Patiek ir lepinkis!