Mini tortilijų suktinukai – užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

Mini tortilijų suktinukai - užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 12 min Porcijos: 4 Šie mini tortilijų suktinukai yra tobulas pasirinkimas tiek vakarėliams, tiek jaukiam šeimos vakarui namuose. Traškūs iš išorės ir švelniai sultingi viduje, šie užkandukai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Karšto oro gruzdintuvė suteikia galimybę paruošti šiuos gardžius kąsnelius su minimaliu aliejaus kiekiu, išsaugant puikų skonį ir tekstūrą. Suktinukai … Skaityti toliau

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Burrata sūris – tai itališkas delikatesas, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis mūsų virtuvėse. Jo švelnus, kreminis vidus puikiai dera su įvairiais ingredientais, suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį. Šiandien siūlome išbandyti sumuštinius su burrata, keptais vyšninių pomidorų ir česnakų deriniu bei saldžia balzamiko glazūra. Šis receptas ne tik … Skaityti toliau

Paprasti sumuštiniai – užkandžiai su ikrais ir sviestu, ant batono

Paprasti sumuštiniai - užkandžiai su ikrais ir sviestu, ant batono

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Šie prabangūs, bet paprasti sumuštiniai su ikrais yra tobulas užkandis bet kokiai progai. Tradiciškai ruošiami su raudonaisiais ikrais, šie sumuštiniai turi gilias šaknis Rytų Europos virtuvėje. Jie dažnai patiekiami per šventes, pobūvius ar tiesiog kaip gurmaniškas užkandis prie vyno ar šampano. Receptas išsiskiria savo paprastumu, tačiau rezultatas visada būna įspūdingas … Skaityti toliau

Gurmaniški sumuštiniai su figomis, medumi ir kamambero sūriu

Gurmaniški sumuštiniai su figomis, medumi ir kamambero sūriu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Šie gurmaniški sumuštiniai su figomis, kamambero sūriu ir medumi yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar užkandžiui. Saldžių figų, kreminio sūrio ir aromatingo medaus derinys suteikia nepakartojamą skonį, o traškūs graikiniai riešutai prideda malonios tekstūros. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir atneša prabangos pojūtį į kasdienį … Skaityti toliau

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šis autentiškas lietuviškas receptas „Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus“ atgaivins jūsų virtuvės stalą senovės skonių prisiminimais. Tradicinės lietuviškos virtuvės šedevras, kuriame derinami kruopščiai numirkyti žirniai, subtiliai rūkyti mėsos gaminiai bei sūdytų lašinukų prisilietimas, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams. Patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet … Skaityti toliau

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 3 Keptas saldaus pieno sūris yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar net desertui. Tai paprastas, bet kartu labai skanus patiekalas, kuris gali nustebinti net ir didžiausius gurmanus. Sūris kepant išlieka minkštas viduje, o išorėje susiformuoja lengvai apskrudusi plutelė. Be to, šis patiekalas puikiai dera su … Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 3 min Porcijos: 1 Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu yra tobulas pasirinkimas greitam, bet sočiam pusryčių ar užkandžių patiekalui. Šie sumuštiniai išsiskiria ypatingu skoniu, kurį sukuria harmoningas marinuotų pievagrybių, aukštos kokybės kumpio ir tirpstančio sūrio derinys. Traški duonos plutelė ir sultingas įdaras sukuria tobulą tekstūrų kombinaciją, kuri patiks tiek … Skaityti toliau

Apvirtos – rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Apvirtos - rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 240 min Porcijos: 6 Apvirtos ir rūkytos kiaulių ausys yra tradicinis lietuviškas užkandis, kuris puikiai tinka prie alaus ar kitų gėrimų. Šis receptas yra modernizuota klasikinio patiekalo versija, naudojant kamado tipo grilį, kuris suteikia ypatingą dūmų aromatą ir tekstūrą. Kiaulių ausys tampa traškios iš išorės, bet lieka minkštos ir sultingos viduje. … Skaityti toliau

Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė / humusas

Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė / humusas

Paruošimas: 10 min Porcijos: 3 Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė, kitaip dar vadinama humusu, yra itin maistingas ir sotus patiekalas, kuris kilęs iš Artimųjų Rytų virtuvės. Tai vienas populiariausių vegetariškų ir veganiškų patiekalų, kurį galima naudoti kaip padažą, užtepėlę ar net pagrindinį maisto ingredientą. Humusas puikiai dera su ůvairiais duoniukais, lavašu, krekeriais ar šviežiomis … Skaityti toliau

Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu

Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu – tai vienas iš tų tradicinių lietuviškų užkandžių, kuris sukelia nostalgiją ir sušildo širdį. Šis paprastas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas dažnai tampa vakarėlių ar jaukių šeimos vakarų dalimi. Traški duona, įtrinta aromatingu česnaku, kartu su kreminiu sūrio padažu sukuria tobulą skonio derinį, … Skaityti toliau

Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais

Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 2 Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais – tai elegantiškas ir greitai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam vakarui su šeima ar draugais. Šis patiekalas sujungia subtilų krabų lazdelių skonį, kreminį sūrį ir prabangius ikrus, suteikdamas išskirtinį skonio derinį. Be to, žalumynai, tokie kaip krapai ir laiškiniai … Skaityti toliau

Silkės užkandukai – mini sumuštiniai su avokadu ir laimu

Silkės užkandukai - mini sumuštiniai su avokadu ir laimu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Silkės užkandukai su avokadu ir laimu – tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir itin gardus užkandis, kuris puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek netikėtai užsukusiems svečiams. Šis receptas sujungia tradicinės silkės skonį su egzotišku avokadu ir gaiviu laimu, sukuriant unikalų derinį, kuris nustebins net išrankiausius gurmanus. Be to, šie … Skaityti toliau

Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais

Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 3 Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais – tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir itin maistingas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, užkandžiams ar lengvai vakarienei. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, o česnakas ir žalumynai suteikia užtepėlei gaivumo bei pikantiškumo. Šis patiekalas ypač vertinamas dėl savo paprastumo ir universalumo – jį galima … Skaityti toliau

Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais

Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 4 Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais – tai klasikinis pusryčių pasirinkimas, kuris puikiai dera ne tik ryte, bet ir kaip užkandis dienos metu. Juodoji duona ir šprotai suteikia sotumo bei unikalų, šiek tiek dūmų prieskonį, kuris patinka daugeliui. Šprotai yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir mineralų, tokių kaip selenas, šaltinis, … Skaityti toliau

Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra puikus užkandis, kuris pasižymi ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis ir lengvai paruošiamas namuose. Prieskoniais praturtintas varškės sūris suteikia ypatingo aromato ir skonio, kuris puikiai dera su česnaku ir žolelėmis. Varškės sūris, … Skaityti toliau

Užtepėlė su grūdėta varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Užtepėlė su grūdėta varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 2 Užtepėlė su grūdėta varške ir saulėje džiovintais pomidorais yra lengvas ir sveikas užkandis, idealiai tinkantis netikėtai užklupus svečiams ar kai reikia greito, bet skanaus užkandžio. Pagrindinis šio recepto ingredientas – grūdėta varškė, yra puikus baltymų ir kalcio šaltinis, kuris padeda stiprinti kaulus ir raumenis. Saulėje džiovinti pomidorai ne tik suteikia … Skaityti toliau

Sumuštinukas su silke ir džiovintomis slyvomis

Sumuštinukas su silke ir džiovintomis slyvomis

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Sumuštinukas su silke ir džiovintomis slyvomis yra unikalus skonio derinys, puikiai tinkantis greitiems užkandžiams ar šventiniam stalui. Silkė, kaip pagrindinis šio recepto ingredientas, yra ne tik skani, bet ir labai maistinga. Joje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti sveiką širdies veiklą, mažina cholesterolio lygį ir stiprina imuninę sistemą. Džiovintos … Skaityti toliau

Naminis avinžirnių humusas pagal Jamie Olivery

Naminis avinžirnių humusas pagal Jamie Olivery

Paruošimas: 5 min Porcijos: 6 Avinžirnių humusas yra vienas iš populiariausių Artimųjų Rytų patiekalų, žinomas dėl savo maistingumo ir skanumo. Avinžirniai, šio recepto pagrindinė sudedamoji dalis, yra puikus augalinio baltymo šaltinis, todėl itin svarbūs tiek vegetarams, tiek visavalgams. Jie turi daug skaidulų, kurios padeda virškinimui, ir magnio, kuris palaiko širdies sveikatą. Šiame recepte, skirtingai nei … Skaityti toliau

Traškūs baklažano užkandukai su feta

Traškūs baklažano užkandukai su feta

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Baklažanai yra ne tik labai skanūs, bet ir itin naudingi žmogaus sveikatai. Ši daržovė yra puikus antioksidantų, vitaminų A, C ir K, bei mineralų, tokių kaip magnis ir kalis, šaltinis. Reguliarus baklažanų vartojimas gali padėti pagerinti širdies veiklą ir sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Šiame recepte pagrindinis akcentas … Skaityti toliau

Sveikas užkandis su džiovintais vaisiais ir riešutais

Sveikas užkandis su džiovintais vaisiais ir riešutais

Paruošimas: 10 min Porcijos: 8 Sveiki užkandžiai tapo būtinybe kiekvieno sąmoningai besirūpinančio savo sveikata žmogaus gyvenime. Vienas populiariausių ir lengviausiai paruošiamų variantų yra sveikas užkandis su džiovintais vaisiais ir riešutais. Džiovinti vaisiai, tokie kaip datulės, abrikosai ir figos, yra natūralūs cukraus šaltiniai, suteikiantys ilgalaikės energijos. Jie taip pat turi daug skaidulų, kurios svarbios geram virškinimui. … Skaityti toliau