Kepta duona su česnaku ir sūrio padažu – tradicinis užkandis prie alaus

Porcijos 4 porcijos. Paruošimo laikas 15 minučių. Kepimo laikas 10 minučių. Kepta duona su česnaku ir sūrio padažu yra vienas iš tų patiekalų, kuris daugelį metų nepraranda populiarumo Lietuvos virtuvėje. Šis užkandis dažniausiai patiekiamas kavinėse prie alaus, bet ne mažiau sėkmingai gaminamas ir namuose. Traški ruginė duona, įtrinta kvapniu česnaku, apibarstyta druska ir patiekiama su … Skaityti toliau

Kepta feta su sezamais – traškus sūrio užkandis aliejuje

Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 10 minučių Kepimo laikas: 5 minutės Kepta feta su sezamais – tai itin gardus ir išskirtinis užkandis, kuris idealiai tinka vakarėliams, šeimos susibūrimams ar kaip greitas, tačiau įsimintinas priedas prie salotų. Šis patiekalas pasižymi nuostabia tekstūrų dermė: išorėje – traškus, auksinės spalvos apvalkalas, o viduje – švelnus, šiek tiek tirpstantis sūris. … Skaityti toliau

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 6 Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, giliai įsišaknijęs mūsų kaimiškoje kulinarijoje. Šis sotus ir maistingas valgis dažniausiai gaminamas šaltesniu metų laiku, kai norisi sočių, šildančių patiekalų, primenančių močiutės virtuvę. Šis receptas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o žirnių ir rūkytos … Skaityti toliau

Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole

Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Nachos su kepta vištiena, čederiu ir gvakamole – tai vienas populiariausių užkandžių, atkeliavusių iš Meksikos virtuvės, kuris ne tik nustebins ryškiu skonių deriniu, bet ir taps tikra stalo puošmena įvairiausiems vakarėliams ar jaukiam šeimos pasisėdėjimui. Traškūs nachos kukurūzų traškučiai puikiai dera su sultinga kepta vištiena, saldžiarūgščiu padažu, … Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 12 min Porcijos: 4 Karšti sumuštiniai su pievagrybiais ir sūriu orkaitėje yra vienas tų patiekalų, kuris puikiai tinka tiek skubiems pietums, tiek jaukiam vakarui su artimaisiais. Tai universalus užkandis, įkvėptas Europos virtuvės tradicijų, kur derinami švelnūs pievagrybiai, aromatingas sūris bei traški, lengvai apskrudusi duonelė. Toks patiekalas dažnai gaminamas Prancūzijoje ar Italijoje … Skaityti toliau

Mini tortilijų suktinukai – užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

Mini tortilijų suktinukai - užkandukai su kumpiu ir sūriu, karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 12 min Porcijos: 4 Šie mini tortilijų suktinukai yra tobulas pasirinkimas tiek vakarėliams, tiek jaukiam šeimos vakarui namuose. Traškūs iš išorės ir švelniai sultingi viduje, šie užkandukai patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Karšto oro gruzdintuvė suteikia galimybę paruošti šiuos gardžius kąsnelius su minimaliu aliejaus kiekiu, išsaugant puikų skonį ir tekstūrą. Suktinukai … Skaityti toliau

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Sumuštiniai su burrata, keptais vyšniniais pomidorais ir balzamiko glazūra

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 2 Burrata sūris – tai itališkas delikatesas, kuris pastaruoju metu tampa vis populiaresnis mūsų virtuvėse. Jo švelnus, kreminis vidus puikiai dera su įvairiais ingredientais, suteikdamas patiekalams išskirtinį skonį. Šiandien siūlome išbandyti sumuštinius su burrata, keptais vyšninių pomidorų ir česnakų deriniu bei saldžia balzamiko glazūra. Šis receptas ne tik … Skaityti toliau

Paprasti sumuštiniai – užkandžiai su ikrais ir sviestu, ant batono

Paprasti sumuštiniai - užkandžiai su ikrais ir sviestu, ant batono

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Šie prabangūs, bet paprasti sumuštiniai su ikrais yra tobulas užkandis bet kokiai progai. Tradiciškai ruošiami su raudonaisiais ikrais, šie sumuštiniai turi gilias šaknis Rytų Europos virtuvėje. Jie dažnai patiekiami per šventes, pobūvius ar tiesiog kaip gurmaniškas užkandis prie vyno ar šampano. Receptas išsiskiria savo paprastumu, tačiau rezultatas visada būna įspūdingas … Skaityti toliau

Gurmaniški sumuštiniai su figomis, medumi ir kamambero sūriu

Gurmaniški sumuštiniai su figomis, medumi ir kamambero sūriu

Paruošimas: 10 min Porcijos: 2 Šie gurmaniški sumuštiniai su figomis, kamambero sūriu ir medumi yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar užkandžiui. Saldžių figų, kreminio sūrio ir aromatingo medaus derinys suteikia nepakartojamą skonį, o traškūs graikiniai riešutai prideda malonios tekstūros. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir atneša prabangos pojūtį į kasdienį … Skaityti toliau

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Šis autentiškas lietuviškas receptas „Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis, prie alaus“ atgaivins jūsų virtuvės stalą senovės skonių prisiminimais. Tradicinės lietuviškos virtuvės šedevras, kuriame derinami kruopščiai numirkyti žirniai, subtiliai rūkyti mėsos gaminiai bei sūdytų lašinukų prisilietimas, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams. Patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet … Skaityti toliau

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Keptas saldaus pieno sūris su aromatingais prieskoniais, karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 3 Keptas saldaus pieno sūris yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar net desertui. Tai paprastas, bet kartu labai skanus patiekalas, kuris gali nustebinti net ir didžiausius gurmanus. Sūris kepant išlieka minkštas viduje, o išorėje susiformuoja lengvai apskrudusi plutelė. Be to, šis patiekalas puikiai dera su … Skaityti toliau

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 3 min Porcijos: 1 Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu yra tobulas pasirinkimas greitam, bet sočiam pusryčių ar užkandžių patiekalui. Šie sumuštiniai išsiskiria ypatingu skoniu, kurį sukuria harmoningas marinuotų pievagrybių, aukštos kokybės kumpio ir tirpstančio sūrio derinys. Traški duonos plutelė ir sultingas įdaras sukuria tobulą tekstūrų kombinaciją, kuri patiks tiek … Skaityti toliau

Apvirtos – rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Apvirtos - rūkytos kiaulių ausys, kamado tipo grilyje

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 240 min Porcijos: 6 Apvirtos ir rūkytos kiaulių ausys yra tradicinis lietuviškas užkandis, kuris puikiai tinka prie alaus ar kitų gėrimų. Šis receptas yra modernizuota klasikinio patiekalo versija, naudojant kamado tipo grilį, kuris suteikia ypatingą dūmų aromatą ir tekstūrą. Kiaulių ausys tampa traškios iš išorės, bet lieka minkštos ir sultingos viduje. … Skaityti toliau

Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė / humusas

Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė / humusas

Paruošimas: 10 min Porcijos: 3 Avinžirnių ir sezamo sėklų pastos užtepėlė, kitaip dar vadinama humusu, yra itin maistingas ir sotus patiekalas, kuris kilęs iš Artimųjų Rytų virtuvės. Tai vienas populiariausių vegetariškų ir veganiškų patiekalų, kurį galima naudoti kaip padažą, užtepėlę ar net pagrindinį maisto ingredientą. Humusas puikiai dera su ůvairiais duoniukais, lavašu, krekeriais ar šviežiomis … Skaityti toliau

Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu

Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kepta duona su česnaku ir lydyto sūrelio padažu – tai vienas iš tų tradicinių lietuviškų užkandžių, kuris sukelia nostalgiją ir sušildo širdį. Šis paprastas, tačiau nepaprastai skanus patiekalas dažnai tampa vakarėlių ar jaukių šeimos vakarų dalimi. Traški duona, įtrinta aromatingu česnaku, kartu su kreminiu sūrio padažu sukuria tobulą skonio derinį, … Skaityti toliau

Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais

Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 2 Užtepėlė su krabų lazdelėmis, sūriu ir ikrais – tai elegantiškas ir greitai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek jaukiam vakarui su šeima ar draugais. Šis patiekalas sujungia subtilų krabų lazdelių skonį, kreminį sūrį ir prabangius ikrus, suteikdamas išskirtinį skonio derinį. Be to, žalumynai, tokie kaip krapai ir laiškiniai … Skaityti toliau

Silkės užkandukai – mini sumuštiniai su avokadu ir laimu

Silkės užkandukai - mini sumuštiniai su avokadu ir laimu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Silkės užkandukai su avokadu ir laimu – tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir itin gardus užkandis, kuris puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek netikėtai užsukusiems svečiams. Šis receptas sujungia tradicinės silkės skonį su egzotišku avokadu ir gaiviu laimu, sukuriant unikalų derinį, kuris nustebins net išrankiausius gurmanus. Be to, šie … Skaityti toliau

Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais

Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 3 Varškės užtepėlė su česnaku ir žalumynais – tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir itin maistingas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, užkandžiams ar lengvai vakarienei. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, o česnakas ir žalumynai suteikia užtepėlei gaivumo bei pikantiškumo. Šis patiekalas ypač vertinamas dėl savo paprastumo ir universalumo – jį galima … Skaityti toliau

Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais

Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais

Paruošimas: 5 min Porcijos: 4 Sumuštiniai su kiaušiniais ir šprotais – tai klasikinis pusryčių pasirinkimas, kuris puikiai dera ne tik ryte, bet ir kaip užkandis dienos metu. Juodoji duona ir šprotai suteikia sotumo bei unikalų, šiek tiek dūmų prieskonį, kuris patinka daugeliui. Šprotai yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir mineralų, tokių kaip selenas, šaltinis, … Skaityti toliau

Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 4 Keptas varškės sūris su prieskoniais ir česnaku yra puikus užkandis, kuris pasižymi ne tik skoniu, bet ir nauda sveikatai. Šis patiekalas yra puikus baltymų šaltinis ir lengvai paruošiamas namuose. Prieskoniais praturtintas varškės sūris suteikia ypatingo aromato ir skonio, kuris puikiai dera su česnaku ir žolelėmis. Varškės sūris, … Skaityti toliau