Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Lengvai pakepti portobello grybai keptuvėje, su sojos padažu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 2 Portobello grybai – tai unikalūs ir maistingi dvisporiai pievagrybiai, kurie dažnai naudojami kulinarijoje dėl savo sodraus skonio ir „mėsiškos“ tekstūros. Jie turi mažai kalorijų, tačiau yra puikus baltymų, skaidulų, B grupės vitaminų, kalio, seleno ir fosforo šaltinis. Šios maistinės medžiagos svarbios imuninei sistemai, ląstelių veiklai ir nervų … Skaityti toliau

Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais

Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Vištienos kepenėlių užtepėlė su obuoliais – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško naujų skonių derinių ir sveikatai naudingų ingredientų. Šis receptas sujungia vištienos kepenėlių maistingumą su obuolių gaivumu ir švelniu askaloninių česnakų aromatu, sukuriant turtingą skonį, kuris džiugins jūsų skonio receptorius. Vištienos kepenėlės yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač … Skaityti toliau

Burrito su krevetėmis, daržovėmis ir gvakamolės padažu

Burrito su krevetėmis, daržovėmis ir gvakamolės padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 6 Burrito su krevetėmis, daržovėmis ir gvakamolės padažu yra ne tik skanus, bet ir maistingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis patiekalas jungia subtilius krevečių, šviežių daržovių ir kreminės gvakamolės skonio derinius, suteikiančius ne tik malonumą gomuriui, bet ir svarbių maistinių medžiagų. Krevetės yra puikus … Skaityti toliau

Šmalcas dzūkiškai – lašinukų užtepėlė

Šmalcas dzūkiškai - lašinukų užtepėlė

Paruošimas: 15 min Porcijos: 6 Šmalcas dzūkiškai – tai autentiškas, tradicinis užtepas, kuris puikiai atspindi Dzūkijos regiono kulinarinį paveldą. Šis užtepas, dažnai vadinamas tiesiog „lašinių užtepėle“, yra sodraus skonio ir itin maistingas, todėl idealiai tinka tiek kaip greitas užkandis, tiek kaip šilto patiekalo priedas. Pagrindinis šmalco ingredientas – lašiniai – yra ne tik sotūs, bet … Skaityti toliau

Traškiai kepti kalmarai orkaitėje su pomidorais ir alyvuogėmis

Traškiai kepti kalmarai orkaitėje su pomidorais ir alyvuogėmis

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Kalmarai – tai puikus jūrų gėrybių pasirinkimas, kuris ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Šis traškių kalmarų receptas, keptas orkaitėje, puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek įspūdingam užkandžiui draugų vakarėliui. Kalmaruose gausu jodo, kuris būtinas nervų sistemos veiklai bei skydliaukei, ir jie yra puikus vitaminų ir … Skaityti toliau

Makedonietiškas pyragas su krabų mėsa

Makedonietiškas pyragas su krabų mėsa

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 6 Makedonietiškas pyragas su krabų mėsa – tai lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam šeimos stalui, tiek ypatingoms progoms. Krabų mėsa ne tik suteikia išskirtinį skonį, bet ir praturtina patiekalą svarbiomis maistinėmis medžiagomis. Joje gausu aukštos kokybės baltymų, mažai riebalų, be to, tai puikus … Skaityti toliau

Lavašo suktinukai su varške ir džiovintomis slyvomis

Lavašo suktinukai su varške ir džiovintomis slyvomis

Paruošimas: 15 min Porcijos: 6 Lavašo suktinukai su varške ir džiovintomis slyvomis – tai puikus ir sveikas užkandis, kurį lengva pagaminti ir kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis patiekalas ypatingai tinka kaip lengvas užkandis ar net pusryčių patiekalas. Varškė, esanti pagrindiniu ingredientu, yra turtinga baltymais, kalciu ir kitomis maistinėmis medžiagomis, kurios padeda stiprinti kaulus … Skaityti toliau

Pikantiškas varškės kremas su sūriu, marinuotais agurkais ir majonezu

Pikantiškas varškės kremas su sūriu, marinuotais agurkais ir majonezu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Pikantiškas varškės kremas su sūriu, marinuotais agurkais ir majonezu yra puikus užkandis, kurį lengva paruošti ir kuris puikiai tinka įvairioms progoms. Šis receptas sujungia subtilų varškės švelnumą su fermentinio sūrio aštrumu ir marinuotų agurkų rūgštumu, suteikdamas nepakartojamą skonį. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, o marinuoti agurkai padeda virškinimui ir suteikia … Skaityti toliau

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnaku

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnaku

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Marinuotos alyvuogės su medumi – tai gurmaniškas užkandis, kurį lengva paruošti ir kuris puikiai dera prie vyno ar įvairių patiekalų. Alyvuogės yra ne tik skanios, bet ir naudingos sveikatai. Jos turi daug antioksidantų, mononesočiųjų riebalų ir vitamino E, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, palaiko sveiką odą ir stiprina imuninę … Skaityti toliau

Nesaldžios tartaletės receptas

nesaldžios tartaletės receptas

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Nesaldžios tartaletės – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, skanaus ir greitai paruošiamo užkandžio. Šis receptas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais, kuriuos galite rasti savo šaldytuve. Tartaletės yra puikus pasirinkimas vakarienei, užkandžiams ar net šventiniam stalui. Viena iš pagrindinių šio … Skaityti toliau

Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu

Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Lietuviška virtuvė visada garsėjo savo įvairiais patiekalais, tačiau šiuolaikinis gyvenimo tempas verčia mus ieškoti greitų ir sveikų alternatyvų tradiciniams patiekalams. Įdaryto lavašo užkandėlė su pievagrybiais, paprikomis ir sūriu – tai puikus sprendimas, kai norisi skanaus ir sveiko užkandžio. Šis receptas ne tik patenkins jūsų skonio receptorius, bet … Skaityti toliau

Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu

Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Brusketos yra tradicinės itališkos užkandėlės, kurios žavi savo paprastumu ir skonio harmonija. „Brusketa su pomidorais ir mėtiniu užpilu“ – tai gaivus ir skanus variantas, kurio pagrindą sudaro traški duona, sultingi pomidorai ir šviežios mėtos. Šis receptas puikiai tiks tiek vakarėliams, tiek kasdieniniam užkandžiui. Pomidorai yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, o … Skaityti toliau

Karšti sumuštinių ritinėliai su krabų lazdelėmis ir sūriu

Karšti sumuštinių ritinėliai su krabų lazdelėmis ir sūriu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 2 Ar kada nors susimąstėte, kaip puiku būtų sukurti greitą ir skanų patiekalą iš to, ką turite šaldytuve? Karšti sumuštinių ritinėliai su krabų lazdelėmis ir sūriu yra būtent toks receptas. Tai yra ne tik skanus, bet ir maistingas užkandis, kurį mėgsta visa šeima. Šis patiekalas gali būti puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, … Skaityti toliau

Sumuštinis su karamelizuotais persimonais ir bri sūriu

Sumuštinis su karamelizuotais persimonais ir bri sūriu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Kai tik pamačiau šį sumuštinių variantą “Beatos žurnale”, iškart supratau, kad tikrai gaminsiu, nes mėgstu tiek persimonus, tiek ir brie sūrį. Ir labai džiaugiuosi, kad išmėginau, nes skonis nuostabus ir tikras vertas visų pagyrų. Tikrai gaminsiu dar ir ateityje. Šiandien tai rekomenduoju padaryti ir Jums! Kodėl verta išbandyti šį receptą? … Skaityti toliau

Sūrio sumuštinis karšto oro gruzdintuvėje

Sūrio sumuštinis karšto oro gruzdintuvėje

Paruošimas: 5 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 1 Sūrio sumuštinis karšto oro gruzdintuvėje yra ne tik skanus ir greitas užkandis, bet ir puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Šis receptas yra idealus, kai norite paruošti greitą, maistingą ir traškų užkandį. Sūris, kaip pagrindinis šio sumuštinio ingredientas, yra puikus kalcio ir baltymų šaltinis, kuris stiprina kaulus ir raumenis … Skaityti toliau

Sumuštiniai su menkių kepenėlių ir sūrio užtepėle

Sumuštiniai su menkių kepenėlių ir sūrio užtepėle

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Paprastai pagaminami ir itin skanūs sumuštiniai su nuostabia menkių kepenėlių-sūrio užtepėle. Paprasti ingredientai, kuris sukuria nuostabų skonį. Labai mėgstame tokiu patiekalu mėgautis per šeimos pusryčius. Gaminome jau šitaip tikrai daug kartų, o dabar atėjo ir su Jumis šiuo receptu pasidalinti, kad galėtumėte ir Jūs išmėginti. Tad nieko daugiau nelaukiam, einam … Skaityti toliau

Menkių kepenėlių užtepėlė su kiaušiniais ir majonezu

Menkių kepenėlių užtepėlė su kiaušiniais ir majonezu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 O kaip Jūsų draugystė su menkių kepenėlėmis? Ar jas mėgstate? Ar dažnai skanaujate? O gal visai nežinote, ką su jomis galima pagaminti? Tada rekomenduoju pasigaminti šią greitai ir lengvai pagaminamą, itin skanią menkių kepenėlių užtepėlę su virtais kiaušiniais ir majonezu. Tokia menkių kepenėlių užtepėlė idealiai tinka ne tik kasdienai, bet … Skaityti toliau

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Tortilijų traškučiai su česnakais, prieskoniais ir sūriu

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Itin gardūs ir greit pagaminami traškučiai iš tortilijų (galima gaminti ir su lavašu). Ypatingai patinka tai, kad yra galimybė rinktis mėgstamus prieskonius ir improvizuoti pagal savo asmeninį skonį. 🙂 Sūris taipogi nėra privalomas, bet jis traškučiams suteikia labai gero pikantiškumo. Traškučių reikėtų neperkepti, nes kitaip jie bus … Skaityti toliau

Meksikietiški takai su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais

Meksikietiški takai su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Kai tik norisi kažko nekasdieniško ir visiškai, tacos (takai) gali būti nuostabus pasirinkimas! Šis meksikietiškas patiekalas su vištienos faršu, pupelėmis ir kukurūzais – itin sotus ir tiesiog paįvairinantis kasdienybę. Taip pat tokiu patiekalu drąsiai galėsi pavaišinti ir užsukusius svečius. Jie tikrai apipils tave didžiausiais komplimentais. 🙂 Alaus gerbėjams (nealkoholinio žinoma) … Skaityti toliau

Užtepėlė su varške, lydytu sūreliu ir lašiša

Užtepėlė su varške, lydytu sūreliu ir lašiša

Paruošimas: 5 min Porcijos: 6 Praeitą savaitė turėjau itin smagų ir visiškai neplanuotą pasisėdėjimą su draugais. Ir užsukusius draugus visada noriu, kuo nors skaniu pavaišinti. Šį kartą mane išgelbėjo tokia nuostabi, greit pagaminama varškės užtepėlė su lydytu sūreliu ir lašiša, kurios receptas užgimė prieš keletą metu, tiesiog eksperimentuojant virtuvėje iš to, kas buvo užsilikę šaldytuve. … Skaityti toliau