Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnakais

  • Paruošimas: 20 min
  • Porcijos: 4
Neseniai rodžiau man labai patikusį alyvuogių marinatą su apelsinais. O šį kartą parodysiu kiek paprastesnį variantą – su medumi bei česnakais. Man pačiai asmeniškai nėra geresnio užkandžio prie mėgstamos vyno taurės nei marinuotos alyvuogės. Parduotuvėje tokių gerų tikrai nenusipirksi, bet savo virtuvėje prisiruošti itin lengva, užtenka kasdieninių namie naudojamų produktų. Rekomenduoju pasigaminti visiems alyvuogių mėgėjams jau šiandien!

Receptui reikės:

  • juodosios alyvuogės: 1 indelio (rekomenduoju rinktis didesnes)
  • žalios alyvuogės: 1 indelio (rekomenduoju rinktis didesnes)
  • česnakas: 6 skiltelių
  • petražolės: 1 saujelės
  • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
  • balzaminis actas: 1 valgomojo šaukšto
  • sojų padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos: 1

Paruošimas

  • Pirmiausia sumaišyk visas marinato dalis: išspaustą česnaką, sukapotas petražoles, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, soją, skystą medų bei citrinos sultis.
  • Tada pasiruoštu marinatu apipilk visas alyvuoges (žalias ir juodas), suberk į indelį su dangčiu ir kartas nuo karto pamaišydamas marinuok mažiausiai 3-4 valandas.
  • Po to jau patiek ir lepinkis!

1 komentaras apie “Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnakais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą