- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 2
Itin soti mišrainė, idealiai tinkanti užkandžiui ir prie šalto alaus bokalo. Kaip žinia, avinžirniai yra vieni iš pačių naudingiausių ankštinių augalų, turintys labai daug skaidulinių medžiagų, baltymų ir mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikėtų pamirkyti nuo 8 iki 12 valandų. Virimo pabaigoje dedame druskos ir prieskonių. Virimo laikas įprastai būna nurodytas ant pakuotės. Į šią mišrainę dedami avinžirniai privalo būti nepervirti. Beje, ar man vienai, išvirę avinžirniai turi riešutų skonį…?
O šias keptos duonos mišraines jau gaminau anksčiau ir Jūs jas labai gyrėte:
– keptos duonos mišrainė su sūriu ir kiaušiniais;
– keptos duonos mišrainė su rūkytomis ausimis;
– keptos duonos mišrainė su krabų lazdelėmis;
– keptos duonos mišrainė su pupelėmis ir obuoliais;
Receptui reikės:
- virti arba konservuoti avinžirniai: 200 gramų
- vištienos kumpelis: 200 gramų
- kepinti duonos kubeliai su česnaku: 200 gramų
- saulėje džiovinti pomidorai: 2-3 (nėra būtina)
- porai
- krapai
- pipirai
- alyvų aliejus: užpilui (arba neriebus majonezas)
Paruošimas
- Pradžioje išmirkytus avinžirnius išvirk, dėk druskos, gerai nuvarvink.
- Apkepiname duoną, įtrink česnaku ir supjaustyk nedideliais kubeliais. Kubelius padžiovink orkaitėje.
- Kubeliais supjaustyk vištienos kumpelį, susmulkink gabaliuką poro, krapus, džiovintus pomidorus.
- Visus produktus sumaišyk, dėk pipirų, ant viršaus berk duoną.
- Prieš valgydamas išmaišyk su aliejumi arba majonezu, geriausias variantas padažą patiekti visai atskirai, nes priešingu atveju keptos duonos kubeliai prisigeria padažo ir tampa minkšti. Skanauk!
Kaip tik namie turiu avinžirnių, būtinai pamėginsiu. Ačiū, kad dalinatės įdomiais receptais.