Sluoksniuota rūkytos žuvies mišrainė su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 4
Bevartydama savo senus receptų užrašus ir ieškodama primirštų gerų idėjų, atradau šias sluoksniuotas rūkytos žuvies salotas su pekino kopūstais, pomidorais ir mėlynaisiais svogūnais. Jos mano sąsiuvinyje užrašytos buvo jau tikrai senokai ir seniau buvo dažnai gaminamos. Net negaliu pasakyti kodėl šis receptas pasimiršo. O dabar paragavus iš naujo, galiu drąsiai pasakyti – be galo skanu ir tikrai verta jas gaminti. Tad keliu jas į internetą, kad daugiau nepasimirštų ir būtų visiems lengviau rasti. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!

Receptui reikės:

  • pekino kopūstai: 0,5
  • pomidorai: 2
  • mėlynieji svogūnai: 0,5
  • rūkytos jūros lydekos: 1
  • mėgstamas majonezas: ~2-3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį; aš naudoju “Hellmann’s”)
  • druska: žiupsnio
  • džiovintų žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradžioje pekiną supjaustyk ruoželiais. Pabarstyk druska ir žolelėmis. Dėk į salotinę.
  • Tada pomidorus supjaustyk kubeliais. Berk ant pekino.
  • Tuomet svogūną nulupk ir smulkiai supjaustyk. Berk į salotinę.
  • Jūros lydeką nukaulink ir pasmulkink. Berk į salotinę ant viršaus.
  • Viską užklok mėgstamu majonezu.
  • Pabarstyk susmulkintais krapais.
  • Patiek ir skanauk!
sluoksniuotos rūkytos žuvies salotos su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais
sluoksniuotos rūkytos žuvies salotos su pekino kopūstais, pomidorais ir svogūnais

Parašykite komentarą