- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 2
Nors ir kiek gėda, bet prisipažinsiu, jog ilgai galvojau, kad šias salotas itin mėgo koks generolas Koleslovas. O neseniai sužinojau, kad tai yra olandiškas žodis, kuris tiesiog reiškia kopūstų salotas! Vakarų šalyse šias kopūstų salotas su morkomis “Coleslaw” išpopuliarino “KFC” (Kentucky Fried Chicken). O jeigu greitojo maisto tinklas sugeba išpopuliarinti kopūstų salotas, vadinasi, jų versija tikrai yra pati geriausia. Tad pagal tą receptą gaminu ir aš.
Receptui reikės:
- baltieji kopūstai: 700 gramų
- morkos: 1
- svogūnai: 1 mažo (turėtų gautis maždaug 1 valgomasis šaukšto susmulkinto svogūno)
- majonezas: 115 gramų
- cukrus: 3 valgomųjų šaušktų
- pasukos: ketvirtadalio puodelio
- pienas: ketvirtadalio puodelio
- obuolių actas: 1,5 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: 2,5 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 valgomojo šaukšto
- juodieji pipirai: aštuntadalio valgomojo šaukšto
Paruošimas
- Pirmiausia sumaišyk cukrų, druską su actu, citrinos sultimis, pamaišyk, kad ištirptų.
- Tuomet kartu supilk pasukas, pieną, sudėk mėgstamą majonezą ir dar kartą vieną gerai išmaišyk arba išplak šluotele.
- Tuomet plonai supjaustyk kopūstą, sutarkuok morką ir susmulkink svogūną.
- Po to daržoves užpilk prieš tai pasiruoštu užpilu, apibarstyk pipirais, išmaišyk.
- Šios salotos bus pačios skaniausios, jeigu leisi joms bent kelias valandas pastovėti šaldytuve. Pasilepink!
Šis receptas tikrai pats geriausias. Skanios be galo!