Coleslaw salotos su majonezu prie burgerių – mėsainių

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2

Šiandien parodysiu dar vieną Coleslaw salotų variantą su majonezu. Tokias darau dažniausiai tada, kai dedu į įvairiausius mėsainius. Turiu prisipažinti, kad geras mėsainis man yra vienas iš pačių skaniausių greitojo maisto patiekalų. Paruošti labai skanų mėsainį (burgerį) tikrai nėra taip sudėtinga kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – labai svarbu pasirinkti skanias ir kokybiškas mėsainių bandeles ir nepabijoti eksperimentuoti su pačiais įvairiausiais priedais, gi tarp bandelių galite “įsodinti” pačius įvairiausius ingredientus ir kas kartą sukurti vis kitokį skonį.

Pas mane šį kartą tarp bandelių idealiai derėjo minkštą pasukose marinuota traški vištiena, tradicinės coleslaw salotos bei medaus garstyčių majonezas. Fantastiškai geras skonių derinys!

Beje, išmėginkite kitas Koleslovo salotų versijas, kurias rodžiau anksčiau:
skaniausias Koleslovo kopūstų salotos;
coleslaw kopūstų salotos su obuoliais ir garstyčiomis;

Receptui reikės:

  • amerikietiško stiliaus bandelės mėsainiams: 2
  • traškūs vištienos gabaliukai: 2
  • padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • coleslaw salotos: 2 valgomųjų šaukštų
Vištienai: 
  • vištienos šlaunelių mėsa: 2 gabaliukų
  • pasukos: 100 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • druska
  • pipirai
  • malta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (gruzdinimui)
Coleslaw kopūstų salotoms su majonezu:
  • kopūstai: 60 gramų
  • raudonieji kopūstai: 60 gramų
  • morkos: 1
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
Padažui:
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • medus: 1 arbatinio šaukštelio
  • obuolių sidro actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai

Paruošimas

  • Pradžioje vištieną dėk į dubenį, apipilk pasukomis, uždenk maistine plėvele ir leisk pasimarinuoti bent keletą valandų arba per visą naktį.
  • Po to dubenyje sumaišyk miltus ir prieskonius, šiame mišinyje apvoliok pasukose pasimarinavusią vištieną.
  • Tada į keptuvę pilk maždaug vieną centimetrą aliejaus ir gerai įkaitink.
  • Dėk vištieną ir gruzdink maždaug po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
  • Iškepusią vištieną dėk ant popierinių rankšluosčių, kurie sugeria nereikalingą riebalų perteklių.
  • Ruošk coleslaw salotas: Smulkiai supjaustyk kopūstus ir morką, dėk mėgstamą majonezą, actą, druską bei pipirus.
  • Viską gerai išmasažuok rankomis, šiek tiek paspausdamas kopūstus, kad taptų minkštesni.
  • Ruošk padažą: Indelyje sumaišyk visus padažo ingredientus.
  • Paruošk bandeles: Jas pašildyk. Gali šildyti lauko grilyje, orkaitėje arba keptuvėje lengvai patepus vidinę pusę sviestu.
  • Dėliok mėsainį su vištiena: Ant apatinių bandelių tepk po šaukštą padažo, dėk vištieną, coleslaw ir viršutines bandeles.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą