Salotos su špinatais, kuskusu, feta ir burokėliais pagal Beatą

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 2
Ir dar kartą burokėlių salotos. Šį kartą nusižiūrėtos Beatos laidoje. Iš tikrųjų salotas galėčiau valgyti labai dažnai. Taigi, dar vienas paprastas salotų receptas su burokėliais, feta sūriu, špinatais ir kuskusu. Gaunasi fantastiškai skaniai. Rekomenduoju išmėginti jau šios dienos vakarienei!

Beje šiais labai patikusiais burokėlių salotų variantais jau dalinausi anksčiau:
burokėlių salotos su feta ir rukola;
burokėlių salotos su feta ir batatais;
keptų burokėlių salotos ir gražgarstėmis;

O dabar imamės gamybos!

Receptui reikės:

  • burokėlių: kelių
  • apelsino sulčių
  • kuskuso kruopų
  • špinatų lapų: 1 saujos
  • fetos sūrio: pagal skonį (galima pakeisti minkštu ožkos sūriu)
  • kepintų saulėgrąžų branduolių: žiupsnio (galima pakeisti lazdyno riešutais)
  • šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • citrinos sulčių
  • druskos
  • grūstų pipirų

Paruošimas

  • Pradžioje burokėlius vyniok į foliją ir iškepk orkaitėje, kol šie taps minkšti (galite ir išvirti, bet iškepti bus nepalyginamai skanesni).
  • Tada išspausk apelsino sultis, jeigu reikia dar įpilk ir vandens, užvirink bei užpilk ant kuskuso kruopų, kad šios išbrinktų.
  • Salotas būtinai ruoštk į atskiras lėkštes, kad nereikėtų maišyti: dėk špinatus, kuskuso kruopas, plonai pjaustytus keptus arba virtus burokėlius, fetos sūrį, pabaigai – pakepintas saulėgrąžas.
  • Viską užpilk alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų užpilu.
  • Patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą