Burokėlių ir fetos salotos su rukola ir graikiniais riešutais

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 2
Praėjusią savaitę vyras labai užsinorėjo burokėlių, nes pamatė, kad kolega itin skaniai suvalgė savo burokėlių salotas. Sako, nevalgėm jų jau šimtas metų. Tenka prisipažinti, kad burokėlius prisimenu tik vasarą, kai reikia gaminti šaltibarščius, bet juk tai fantastiška daržovė, su kuria galite sugalvoti pačių įvairiausių salotų variantų. Štai ir neseniai dariau burokėlių salotas su batatais ir feta, buvo be galo skanu. O dabar meniu: marinuoti burokėliai. Nusipirkau žalius, viriau, supjausčiau bei pamarinavau. Žinoma, norint taupyti savo laiką, galite nusipirkti išvirtus burokėlius, juos supjaustyti ir tuomet pamarinuoti padaže (medaus, garstyčių ir citrinos sulčių). Jeigu norisi, galite ir ilgiau “pasisukioti virtuvėje”. Marinuoti reikia bent dieną, kad marinatas įsigertų į burokėlius. Žinoma, galite ir užpilti padažą gaminant salotas, laiko taupymo sumetimais. O dabar papasakosiu kaip darau aš.

Receptui reikės:

  • švieži burokėliai: 1 kilogramo (galite naudoti ir jau virtus; kad būtų greičiau)
  • rukola arba kitos mėgstamos salotos (tiks ir špinatai)
  • graikiniai riešutai: kelių saujų
  • feta sūris
Salotų padažui/marinatui:
  • geros kokybės alyvuogių aliejus: 6-7 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • skystas medus: 3 arbatinių šaukštelių
  • druska
  • pipirai

Paruošimas

  • Padažas: Sudėk visus ingredientus į stiklainiuką ir gerai papurtyk, po to pamaišyk šaukštu, kol pasidaro vientisas, lygus padažas. Ragauk. Rūgštumą/saldumą/kartumą reguliuok pagal savo skonį įdėdamas daugiau medaus arba citrinos sulčių. O gal pasirodys, kad reikia daugiau pipirų arba druskos. Padažas turėtų būti subalansuotai saldžiarūgštis.
  • Jeigu turi laiko, galima burokėlius pamarinuoti šitame padaže iš vakaro, kad kitą dieną būtų galite jau mėgautis salotomis namuose arba neštis į dėžutę pietums į darbą.
  • Jeigu neturi laiko, galima ir nemarinuoti, o tiesiog užpilti ant salotų truputį padažo ir išmaišyti. Jeigu nesunaudosi viso per vieną kartą, reikia būtinai sunaudoti per kelias dienas. Visgi švieži dalykai ilgai negali užsibūti.
  • Jeigu turi jau išvirtus burokėlius, supjaustyk juos norimais griežinėliais, kaip tau labiau norisi ir patinka, užpilk padažu, išmaišyk ir sudėjęs į sandarų indelį palik per visą naktį šaldytuve.
  • Jeigu naudosi šviežius burokėlius, išvirk, kol šie suminkštės, nulupk ir palik atvėsti. Ir tuomet supjaustyk ir užpilk padažu.
  • Kitą dieną sumaišyk salotas su kuo norisi ir kaip norisi: rukola, špinatais, paprastais salotų lapais. Viskas itin tinka, kaip jums tik patinka. Be galo skanu yra sumaišyti su feta sūriu, rukola ir graikiniais riešutais.


4 komentarai apie “Burokėlių ir fetos salotos su rukola ir graikiniais riešutais”

Parašykite komentarą