Majonezo ir garstyčių padazas

  • Paruošimas: 15 min
  • Porcijos: 2
Šiandien noriu Jums parodyti savo labai pamėgtą majonezo ir garstyčių padažą, kuris visas salotas pakelia į “restoraninį” lygį. Man asmeniškai jis fantastiškas ir niekada nenuvilia. Beje, labiausiai aš jį mėgstu patiekti su cezario salotomis, o jas gaminu su vištiena. Tad šiandien jų receptu taip pat pasidalinsiu. Būtinai išmėginkite!

Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:

rudas padažas prie mėsos;
garstyčių padažas prie lašišos;
paprastas baltas padažas su svogūnais;
baltas padažas su grietinėle;
paprastas padažas prie mėsos kepsnio;
medaus ir garstyčių padažas vištienai;
garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos;

Einame gaminti!

Receptui reikės:

Cezario salotoms:
  • plėšytų romaninių salotų: 2 saujų (jei neturite, puikiai tiks tiek ledinės arba kitokios)
  • vyšninių pomidorų: 7-8
  • plonų parmezano juostelių: 1
  • smulkiai tarkuoto parmezano: 1 valgomojo šaukšto
  • čiabatos: 2 riekelių
  • vištienos krūtinėlių: 1
  • druskos
  • pipirų
Majoneziniam padažui su garstyčiomis:
  • majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
  • vandens: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • balto vyno acto: 1 valgomojo šaukšto
  • Vorčesterio padažo: 1 valgomojo šaukšto
  • česnako: 1-2 skiltelių (dėkite pagal savo skonį)
  • tarkuoto parmezano: 1 valgomojo šaukšto
  • ančiuvių: 3-4
  • druskos
  • pipirų

Paruošimas

  • Iš pradžių vištienos krūtinėlę perpjauk pusiau, pabarstyk druska bei pipirais.
  • Tada keptuvėje įkaitink šiek tiek aliejaus.
  • Kepk vištieną keptuvėje, kol pilnai iškepa. Svarbu per daug neperkepk, kad nepataptų sausa.
  • Iškeptą vištieną supjaustyk arba suplėšyk rankomis juostelėmis.
  • Ruošk skrebučius: Čiabatą supjaustyk kubeliais bei apkepk arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungęs grilio funkciją (180 laipsnių temperatūroje).
  • Majonezinis padažas su garstyčiomis: Sumaišyk visus nurodytus produktus tarpusavyje.
  • Paragauk, ar pagal asmeninį skonį nieko netrūksta.
  • Po to į lėkštę dėk plėšytas romanines salotas, perpus supjaustytus vyšninius pomidorus, barstyk tarkuotą sūrį, dėk sūrio juosteles ir vištieną.
  • Apšlakstyk pasigamintu majonezo-garstyčių padažu ir dėk skrebučius.
  • Patiek ir skanauk!

1 komentaras apie “Majonezo ir garstyčių padazas”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą