- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 2
Šiandien noriu Jums parodyti savo labai pamėgtą majonezo ir garstyčių padažą, kuris visas salotas pakelia į “restoraninį” lygį. Man asmeniškai jis fantastiškas ir niekada nenuvilia. Beje, labiausiai aš jį mėgstu patiekti su cezario salotomis, o jas gaminu su vištiena. Tad šiandien jų receptu taip pat pasidalinsiu. Būtinai išmėginkite!
Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos labai išgyrėte:
– rudas padažas prie mėsos;
– garstyčių padažas prie lašišos;
– paprastas baltas padažas su svogūnais;
– baltas padažas su grietinėle;
– paprastas padažas prie mėsos kepsnio;
– medaus ir garstyčių padažas vištienai;
– garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos;
– garstyčių padažas prie lašišos;
– paprastas baltas padažas su svogūnais;
– baltas padažas su grietinėle;
– paprastas padažas prie mėsos kepsnio;
– medaus ir garstyčių padažas vištienai;
– garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos;
Einame gaminti!
Receptui reikės:
Cezario salotoms:
- plėšytų romaninių salotų: 2 saujų (jei neturite, puikiai tiks tiek ledinės arba kitokios)
- vyšninių pomidorų: 7-8
- plonų parmezano juostelių: 1
- smulkiai tarkuoto parmezano: 1 valgomojo šaukšto
- čiabatos: 2 riekelių
- vištienos krūtinėlių: 1
- druskos
- pipirų
Majoneziniam padažui su garstyčiomis:
- majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
- garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
- vandens: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- balto vyno acto: 1 valgomojo šaukšto
- Vorčesterio padažo: 1 valgomojo šaukšto
- česnako: 1-2 skiltelių (dėkite pagal savo skonį)
- tarkuoto parmezano: 1 valgomojo šaukšto
- ančiuvių: 3-4
- druskos
- pipirų
Paruošimas
- Iš pradžių vištienos krūtinėlę perpjauk pusiau, pabarstyk druska bei pipirais.
- Tada keptuvėje įkaitink šiek tiek aliejaus.
- Kepk vištieną keptuvėje, kol pilnai iškepa. Svarbu per daug neperkepk, kad nepataptų sausa.
- Iškeptą vištieną supjaustyk arba suplėšyk rankomis juostelėmis.
- Ruošk skrebučius: Čiabatą supjaustyk kubeliais bei apkepk arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungęs grilio funkciją (180 laipsnių temperatūroje).
- Majonezinis padažas su garstyčiomis: Sumaišyk visus nurodytus produktus tarpusavyje.
- Paragauk, ar pagal asmeninį skonį nieko netrūksta.
- Po to į lėkštę dėk plėšytas romanines salotas, perpus supjaustytus vyšninius pomidorus, barstyk tarkuotą sūrį, dėk sūrio juosteles ir vištieną.
- Apšlakstyk pasigamintu majonezo-garstyčių padažu ir dėk skrebučius.
- Patiek ir skanauk!
Itin tobulo skonio padažas. Man jis be galo patinka! 🙂