- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 4
Kaip pagaminti baltą padažą su grietine jau esu pasakojusi, o šį kartą papasakosiu variantą su grietinėle. Aš labai mėgstu šį švelnų padažą, kurio receptą atradau jau senokai. Galiu pasakyti, kad originalumas slypi paprastume. Šis labai paprastai pagaminamas baltas padažas bet kokį patiekalą padaro fantastišku!
Toks baltas padažas itin tiks prie įvairių mėgstamų patiekalų produktų! Makaronų, picos, žuvies ar mėsos. Juo galite paskaninti net salotas ar mėgstamus sumuštinius.
Receptui reikės:
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- plakta grietinėlė: 1 stiklinės
- česnakas: 2 skiltelių
- tarkuotas parmezano sūris: 1 saujos (galima naudoti ir kelis šaukštus lydyto tepamo sūrelio)
- petražolės
- kalendra: žiupsnelio (arba kiti žalumynai)
- druska
- pipirai
Paruošimas
- Pradžioje ištirpink sviestą.
- Tada atsargiai maišydamas supilk grietinėlę. Pagardinkite druska bei pipirais.
- Kai jau padažas užverda, mediniu šaukštu maišyk maždaug 5 minutes, kol pradeda tirštėti.
- Tada įdėk į padažą sutarkuoto sūrio ir susmulkintų prieskoninių žolelių. Svarbiausia gerai viską išmaišyk!
- Baltas grietinėlės padažas puikiai tiks ne tik su makaronais. Juo galite skaninti mėsos patiekalus. Pamėginkite juo keisti įprastą pomidorų padažą. Šeima bus labai maloniai nustebusi. Mėsos kukuliai, krevetės, virtos daržovės – viskas gausis žymiai skaniau su šiuo ypatingu sūrio padažu!
Šis padažas fantastiškai tinka prie įvairiausių mėsos kukulių. Dažnai gaminu, geras receptas!