- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 3
Šie maltos vištienos šniceliai yra iš mano vaikystės, nes tokius visada kepdavo mano šeimos moterys. Dabar savo šeimai kepu ir aš, tik kartą per kelis metus, kai apima nostalgija. Jie gaunasi minkšti, purūs, sultingi ir be galo gardūs… Tokie ir privalo būti vaikystės prisiminimai.
Beje, jau rodžiau kaip gaminti kitokius šnicelius ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– vištienos šnicelis orkaitėje iš šlaunelių mėsos;
– tarybinis šnicelis su juoda duona;
– muštos mėsos šnicelis;
O dabar imamės gamybos!
Receptui reikės:
- maltas vištienos faršas
- batonas: 1 riekelės (išmirkome vandenyje)
- virti grikiai: 100 gramų
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- druska: pagal skonį
- malti baltieji pipirai
- džiūvėsėliai: pagal poreikį
Padažui:
- sviestas: 100 gramų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1
- pienas: trijų ketvirtadalių stiklinės
- krapai: ryšelio
Paruošimas
- Pradžioje į vištienos faršą berk grikius, įtarkuok svogūną, mušk kiaušinį, nuspaustą batono riekelę, berk druską bei pipirus. Gerai išmaišyk.
- Tada drėgnomis rankomis formuok šnicelius ir apvoliok juos džiūvėsėliuose.
- Kepk aliejuje iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps.
- Atidėk į šoną.
- Padažui keptuvėje ištirpink sviestą, berk susmulkintą svogūną ir kepink, kol suminkštėja.
- Berk miltus ir maišyk, kol masė sušoks į gabaliukus.
- Tada pilk pieną ir vėl maišyk, kol masė tampa kreminė.
- Berk susmulkintus krapus ir išmaišyk. Jeigu reikia, berk druskos.
- Galiausiai į lėkštes dėk mėgstamo garnyro, vištienos šnicelį ir ant viršaus užpilk pasiruošk padažo. Patiek ir skanauk!
Niekada negaminau šnicelių iš maltos vištienos, tik iš kiaulienos, tai būtinai pamėginsiu, nes atrodo labai skaniai. Ačiū.