- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 4
Neseniai rodžiau kaip pagaminti meksikietišką čili sriubą su faršu, o šiandien noriu parodyti kiek kitokį jos variantą, kuris man taip pat labai patinka. Ši sriuba pagrinde skiriasi tuo, kad mes ją gaminimo pabaigoje sutrinsime, tad ji bus labiau kreminė. Ir šioje sriuboje labiau jaučiasi daržovės ir mažiau malta mėsa. Jeigu vis gi čili sriubose esate didesnis mėsos mėgėjas, tai faršo drąsiai dėkite daugiau – kiekį galite net padvigubinti.
Receptui reikės:
- konservuoti pomidorai: 800 gramų
- malta mėsa: 500 gramų (tinka jautiena, kiauliena arba miksas)
- konservuotos raudonosios pupelės: 1 skardinės
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- saldžiosios paprikos: 1
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: šiek tiek
- aitriosios paprikos milteliai: šiek tiek
- aliejus: šiek tiek (kepimui)
- tarkuotas sūris: pagal skonį (patiekimui)
Paruošimas
- Pradžioje svogūnus ir papriką supjaustyk kubeliais, morkas – pusžiedžiais, o česnaką smulkiai sukapok.
- Tada puode įkaitink aliejų, sudėk maltą mėsą ir ją apkepink vis pamaigydamas, kad nesukeptų gabaliukais.
- Į apkeptą mėsą sudėk susmulkintas daržoves ir šiek tiek apkepink, kad daržovės kiek suminkštėtų.
- Tuomet sudėk konservuotus pomidorus, pupeles, pomidorų pastą, suberk prieskonius ir įpilk šlakelį vandens.
- Uždengęs ant nedidelės kaitros troškink maždaug 60 minučių, kas kažkiek laiko vis pamaišyk ir patikrink, ar netrūksta skysčio.
- Išvirusią sriubą sutrink elektriniu trintuvu, taip vadinamu blenderiu (žinoma, drąsiai gali tiekti ir netrintą).
- Patiekdamas supilstyk į lėkštes ir kiekvienam valgytojui užberk šiek tiek (arba pagal kiekvieno skonį) tarkuoto sūrio. Skanauk!
2 komentarai apie “Trinta meksikietiška – čili sriuba su faršu ir pupelėmis”