Lietiniai blynai su faršu ir sūriu

Lietiniai blynai su faršu ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 10 min Porcijos: 4 Lietiniai blynai su faršu ir sūriu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šie blynai puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek ypatingesnėms progoms, nes juos lengva pagaminti, o skonis yra nepakartojamas. Minkšti, ploni lietiniai blynai su sultingu faršo ir tirpstančio sūrio įdaru – … Skaityti toliau

Kaimiški močiutės šviežių kopūstų balandėliai su mėsos faršu

Kaimiški močiutės šviežių kopūstų balandėliai su mėsos faršu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Balandėliai – vienas iš labiausiai mylimų lietuviškų patiekalų, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Tai tradicinis, sotus ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingoms progoms. Močiutės gaminti balandėliai su mėsos faršu ir šviežiais kopūstais yra ypatingi tuo, kad jų skonis yra švelnesnis. Be … Skaityti toliau

Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Kėdainių blynai su mėsos faršu ir spirgučių padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris žavi savo sodriu skoniu ir sočiais ingredientais. Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors tikrai lietuviško. Blynai gaminami iš bulvių tarkio, kuris gausiai papildomas mėsos faršu, suteikiančiu patiekalui baltymų ir … Skaityti toliau

Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa

Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Minkšti, paprasti ir labai skanūs čeburekai su mėsa – tai tradicinis rytietiškas patiekalas, kuris tapo nepaprastai populiarus ir Lietuvoje. Šie namų gamybos čeburekai pasižymi ypatingai traškiu paviršiumi ir sultingu vidumi, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Receptas atkeliavo iš mano močiutės užrašų, kuriuos ji kaupė dešimtmečius, išbandydama ir tobulindama … Skaityti toliau

Naminis netikras zuikis iš faršo ir kumpio gabaliukų

Naminis netikras zuikis iš faršo ir kumpio gabaliukų

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 8 Netikras zuikis – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris kaskart sukelia nostalgiškų prisiminimų apie vaikystės pietus pas močiutę ar tradicines šeimos vakarienes. Šis patiekalas ypač vertinamas dėl savo universalumo ir galimybės improvizuoti su ingredientais. Tradicinis receptas jungia paprastumą su ypatingu skoniu, o netikras zuikis tampa ne tik skania … Skaityti toliau

Bolonijos spagečiai su kalakutiena

Bolonijos spagečiai su kalakutiena

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 1 Bolonijos spagečiai su kalakutiena – tai klasikinis itališkas patiekalas, kuris puikiai tinka greitai ir skaniai vakarienei. Šis receptas sujungia tradicinį Bolonijos padažą su liesa kalakutienos mėsa, suteikdamas lengvesnį, tačiau ne mažiau gardų skonį. Be to, makaronų patiekalai yra itin universalūs ir mėgstami tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Galimos … Skaityti toliau

Tarkuotų bulvių cepelinai su manų kruopomis ir sultingu mėsos įdaru

Tarkuotų bulvių cepelinai su manų kruopomis ir sultingu mėsos įdaru

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Cepelinai – tai vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių lietuviškų patiekalų, be kurio sunkiai įsivaizduojamas tikras lietuviškas stalas. Šį kartą siūlome išbandyti kitokią cepelinų versiją – su manų kruopomis. Manai suteikia tešlai lengvumo ir leidžia cepelinams geriau išlaikyti savo formą, todėl šis receptas puikiai tiks tiek pradedantiesiems virtuvėje, … Skaityti toliau

Cannelloni makaronai įdaryti faršu su grietinėle

Cannelloni makaronai įdaryti faršu su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 6 Cannelloni makaronai įdaryti faršu su grietinėle yra tikras Italijos virtuvės perlas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis patiekalas sujungia sodrų mėsos skonį, kreminį grietinėlės padažą ir burnoje tirpstančius makaronus. Jis ne tik džiugins gomurį, bet ir suteiks sotumo bei energijos visai dienai. Tobulas … Skaityti toliau

Įdaryti faršo lizdeliai “šulineliai” su portobello grybais ir sūriu

Įdaryti faršo lizdeliai "šulineliai" su portobello grybais ir sūriu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 6 Įdaryti faršo lizdeliai, dar vadinami “šulinėliais”, yra vienas iš tų patiekalų, kurie ne tik skanūs, bet ir labai efektingai atrodo ant šventinio stalo. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad tradicinį faršo patiekalą papildo gurmaniškas portobello grybų ir sūrio derinys. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventinėms … Skaityti toliau

Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu

Įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Lietuviška virtuvė garsėja savo sodriais ir sočiais patiekalais, o vienas iš tokių yra įdaryti maltinukai su pievagrybiais ir sūriu. Šis tradicinis lietuviškas patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam šeimos vakarienėms, tiek švenčių stalui. Maltinukai, pripildyti gardžiu grybų ir svogūnų įdaru, aplieti tirpstančiu sūrio padažu, nepaliks abejingų net … Skaityti toliau

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Paruošimas: 60 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena namų šilumą. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos faršą su pikantišku česnako ir tirpstančio sūrio įdaru, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Kotletai yra lengvai paruošiami, o jų skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. … Skaityti toliau

Lazanija su mėsos įdaru ir baltu padažu

Lazanija su mėsos įdaru ir baltu padažu

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 45 min Porcijos: 4 Lazanija su mėsos įdaru ir baltu padažu – tai klasikinis itališkas patiekalas, kuris jau seniai pamėgtas ir Lietuvoje. Šis sotus ir gardus patiekalas puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui. Lazanija susideda iš sluoksniuotų makaronų lakštų, tarp kurių dedamas sultingas mėsos įdaras, pagardintas pomidorų padažu, ir … Skaityti toliau

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinius kotletus ir suteikti jiems naujų skonių. Grybų įdaras praturtina kotletus miško aromatu, o morkos ir grietinėlė suteikia švelnumo bei saldumo. Tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Kiaulienos faršas: Galite naudoti … Skaityti toliau

Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Spagečiai su mėsos padažu, dar žinomi kaip Bolonijos spagečiai, yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir nepakartojamą skonį. Šis klasikinis itališkas receptas yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo turtingo ir aromatingo padažo, kuris puikiai dera su al dente išvirtais spagečiais. Nors tradiciškai šis patiekalas kilęs … Skaityti toliau

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 5 Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kukulius su turtingu pomidorų ir grietinės padažu. Šis derinys suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, primenantį namų virtuvės šilumą. Kukuliai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių, o Lietuvoje jie dažnai patiekiami su bulvių koše … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

Maltos mėsos kepsniukai “Kepuriukai” su bulvių koše

Maltos mėsos kepsniukai "Kepuriukai" su bulvių koše

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Maltos mėsos kepsniukai “Kepuriukai” su bulvių koše – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums ar vakarienei. Šis receptas sujungia sultingus maltos mėsos kepsnelius su švelnia bulvių koše ir lydytu sūriu, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Be to, patiekalas yra lengvai paruošiamas ir tikrai patiks tiek … Skaityti toliau

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Balandėlių apkepas su daržovėmis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 “Balandėlių apkepas su daržovėmis” – tai patiekalas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas, tinkantis visai šeimai. Šio patiekalo pagrindinis ingredientas – malta kiauliena, puikiai papildyta daržovėmis, tokiomis kaip kopūstas, morkos ir svogūnai. Daržovės ne tik suteikia patiekalui papildomą skonį ir tekstūrą, bet ir praturtina jį … Skaityti toliau

Kalakutienos faršu įdarytos paprikos, keptos orkaitėje su sūriu

Kalakutienos faršu įdarytos paprikos, keptos orkaitėje su sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Kalakutienos faršu įdarytos paprikos, keptos orkaitėje su sūriu, yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Šis patiekalas ne tik atrodo patraukliai, bet ir yra pilnas naudingų maistinių medžiagų. Paprikos suteikia patiekalui švelnumo ir saldumo, o kalakutienos faršas – sotumo ir baltymų, kurie būtini mūsų organizmui. Tai lengvas ir … Skaityti toliau

Mexican – meksikietiškos buritos su faršu

Mexican - meksikietiškos buritos su faršu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Dalindamasi su Jumis skaniosiomis buritomis su faršu, labai noriu Jus pakviesti užsukti į Meksikos virtuvę. Mano viena didžiausių svajonių yra apsilankyti Meksikoje ir kol to nepadariau, tai bent bandau jų virtuvę pasikviesti į savo virtuvę. Paskutiniu metu pasižadėjau sau, kad kuo dažniau gaminsiu kitų šalių tradicinius patiekalus, o ypatingai Meksikos. … Skaityti toliau