Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių. Ingredientai: 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį); 4-5 bulvių; 3 morkų; … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Troškinta kiauliena su bulvėmis

Troškintos kiaulienos su bulvėmis receptas

Skanus kiaulienos troškinys su bulvėmis – laukiamas patiekalas kiekvienam gurmanui ir mėsavalgiui. Siūlome papildyti savo kulinarijos knygą nauju receptu, būtent kiaulienos troškinys su bulvėmis pomidorų padaže – burnoje tirpstantis patiekalas, tinkantis sotiems pietums ar vakarienei. Ingredientai: Kiaulienos nugarinė – 300 g; Vanduo – 100 ml; Lauro lapas – 1 vnt.; Maltos kalendros – 1 a.š.; … Skaityti toliau

Maltos mėsos šnicelis keptuvėje

Maltos mėsos šnicelis keptas keptuvėje

Šnicelis yra vienas iš paprasčiausių ir patraukliausių mėsos patiekalų. Tradiciškai tai visas mėsos gabalas, lengvai pamuštas virtuviniu plaktuku, apvoliotas kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkeptas aliejuje. Šis gaminimo procesas leidžia pasiekti traškią auksinę plutą, kuri akimirksniu pažadina apetitą. Be klasikinių receptų, yra ir alternatyva – maltos mėsos šnicelis keptuvėje. Šis patiekalas yra puikus sprendimas greitai paruošti vakarienę … Skaityti toliau

Kiaulienos filė tešloje su grybų padažu

Kiaulienos filė tešloje su grybų padažu

Ingredientai: Kiaulienos File – 500 g; Kiaulienos Šoninė – 300 g; Sluoksniuota Bemielė Tešla – 500 g; Svogūnai – 2 vnt.; Šampinjonai – 5-6 vnt.; Kiaušinis – 1 vnt.; Tarkuotas sūris – 60 g; Sviestas – 40 g; Druska – 1 a.š.; Pipirai – 0,5 a.š.; Čiobreliai – 0,5 a.š.; Sezamo Sėklos – 1 a.š. … Skaityti toliau

Naminis kiaulienos kumpis

Naminio kiaulienos kumpio receptas

Sultinga ir kvapni “Naminė” kiauliena. Tai puikus mėsos užkandis šventiniam stalui ir ne tik. Taip paruošta mėsa gali būti naudojama ruošiant įvairias salotas, gaminant sumuštinius, patiekiant su daržovėmis ar tiesiog supjausčius. Ingredientai: Kiauliena – 700-800; Druskos – 2 a.š.; Saldžiosios paprikos – 2 a.š.; Džiovinto baziliko – 1 a.š.; Prieskonių mėsai – 2 a.š.; Česnako … Skaityti toliau

Kepti lašiniai orkaitėje

Keptų lašinių orkaitėje receptas

Šiandien noriu pasiūlyti kartu kepti šoninę, keptą folijoje, orkaitėje. Šis patiekalas yra mėgstamas daugelio žmonių visame pasaulyje! Šio recepto ypatybe galima pavadinti paruošimo paprastumą ir nepriekaištingą galutinį rezultatą. Galite paruošti neįtikėtinai skanų patiekalą, kurį nepakartojamai įvertins visi jūsų svečiai prie stalo. Ar mėgstate šoninę? Tada apsirenkite švarią virtuvės prijuostę ir kartu eikite į virtuvę. Ir … Skaityti toliau

Kaip iškepti kiaulienos nugarinę?

Kaip iškepti kiaulienos nugarinę?

Šiame recepte parodysiu, kaip iškepti skanią kiaulienos nugarinę orkaitėje. Nelabai mėgstu kiaulieną, bet jei gaminu, stengiuosi paimti tą dalį, kurioje būtų minimalus riebalų kiekis. Nugarinė kaip tik tokia dalis. Privalumas yra tas, kad nugarinė dažnai parduodama su kaulu, todėl iškepta mėsa atrodo gražiai ir patraukliai. Norint iškepti kiaulienos nugarinę orkaitėje, jums reikės Ingredientai: Kiaulienos nugarinė … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Paprastas troškintų kopūstų su mėsa ir bulvėmis receptas

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus. Paruošimo laikas: 1 valanda 15 minučių Porcijos: 3 Ingredientai: Kiauliena – 600 g; Bulvės – 6-7 vnt.; Kopūstai – 500 g; Didelė morka – 1 vnt.; … Skaityti toliau