Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Vakar dienos vakarienei visa šeima panoro kokių nors paprastų kepsnių, o aš norėjau kažko daugiau prie jų. Tuomet prisiminiau, kad savo užrašuose buvau pasižymėjusi, fetos sūrio padažą su pienu, kurį itin norėjau kada išmėginti. Tik tuo pačiu pamenu, kad buvau pasižymėjusi, kad šis padažas yra skirtas, bet vištienai, tačiau aš … Skaityti toliau

Netikras zuikis su morkomis

Netikras zuikis su morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Tai tikriausiai pats geriausias mano šių metų atradimas – netikras zuikis su morkomis. Morkos jame dera tiesiog tobulai. Itin džiaugiuosi išmėginusi šį savo draugės pasiūlytą, tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių nei anksčiau. Labai rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Esu tikra, kad toks variantas … Skaityti toliau

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 6 Jau rodžiau kaip galima pagaminti senovinį netikrą zuikį su kiaušiniu, o šiandien noriu parodyti dar vieną variantą – su morkomis ir obuoliais. Vertas visų didžiausių pagyrų, gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje, kai norėsis paįvairinti savo maisto racioną. Puikiai tinka ne tik skaniai vakarienei, … Skaityti toliau

Charčio sriuba su kiauliena

Charčio sriuba su kiauliena

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Sriuba, kurios, aš taip galvoju, mūsų tautiečiams labai pristatinėti nereikia. Kaip jau supratote iš pavadinimo, šiandien su Jumis kalbėsiu apie savo charčio sriubos variantą – tik su kiauliena. Iš aplinkinių žmonių yra tekę išgirsti gandų, kad norint ją pagaminti gardžia, privalu įdėti daug pastangų. Bet pasakysiu jums, kad tai visiškai … Skaityti toliau

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti muštos mėsos šnicelį, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą skaniems ir sotiems pietums – maltos kiaulienos šnicelis su juoda duona. Toks nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greit paruošiamas ir neužima daug laiko. Iš nurodytų ingredientu pavyksta paruošti 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Tokį šnicelį itin tinka skanauti … Skaityti toliau

Muštos mėsos šnicelis iš kiaulienos

Muštos mėsos šnicelis iš kiaulienos

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Tai yra tradicinis kiaulienos šnicelis iš muštos mėsos, kurį paruošti ganėtinai lengva. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu. Šitaip gaminu jau daug metų ir niekada nenusiviliu. Labai rekomenduoju šį receptą ir Jums. Imkite šį receptą ir mėginkite. Receptui reikės: kiaulienos išpjova: 4 gabaliukų … Skaityti toliau

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Galima vadinti kaip tik norisi, takai arba tacos, esmė vis tiek išlieka ta pati – toks Tex Mex virtuvės patiekalas pagaminamas ganėtinai greitai, o vaizdas gaunasi toks spalvingas bei skanus, kad prie stalo su malonumu sės ir suaugę, ir vaikai. Man tai vienas iš skanesnių atradimų pastaruoju metu, kuriuo labai … Skaityti toliau

Naminiai čeburėkai

Naminių čeburėkų receptas

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate? Tešlai: 1 l kefyro; miltai … Skaityti toliau

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių. Ingredientai: 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį); 4-5 bulvių; 3 morkų; … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Troškinta kiauliena su bulvėmis

Troškintos kiaulienos su bulvėmis receptas

Skanus kiaulienos troškinys su bulvėmis – laukiamas patiekalas kiekvienam gurmanui ir mėsavalgiui. Siūlome papildyti savo kulinarijos knygą nauju receptu, būtent kiaulienos troškinys su bulvėmis pomidorų padaže – burnoje tirpstantis patiekalas, tinkantis sotiems pietums ar vakarienei. Ingredientai: Kiaulienos nugarinė – 300 g; Vanduo – 100 ml; Lauro lapas – 1 vnt.; Maltos kalendros – 1 a.š.; … Skaityti toliau

Maltos mėsos šnicelis keptuvėje

Maltos mėsos šnicelis keptas keptuvėje

Šnicelis yra vienas iš paprasčiausių ir patraukliausių mėsos patiekalų. Tradiciškai tai visas mėsos gabalas, lengvai pamuštas virtuviniu plaktuku, apvoliotas kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkeptas aliejuje. Šis gaminimo procesas leidžia pasiekti traškią auksinę plutą, kuri akimirksniu pažadina apetitą. Be klasikinių receptų, yra ir alternatyva – maltos mėsos šnicelis keptuvėje. Šis patiekalas yra puikus sprendimas greitai paruošti vakarienę … Skaityti toliau

Kiaulienos filė tešloje su grybų padažu

Kiaulienos filė tešloje su grybų padažu

Ingredientai: Kiaulienos File – 500 g; Kiaulienos Šoninė – 300 g; Sluoksniuota Bemielė Tešla – 500 g; Svogūnai – 2 vnt.; Šampinjonai – 5-6 vnt.; Kiaušinis – 1 vnt.; Tarkuotas sūris – 60 g; Sviestas – 40 g; Druska – 1 a.š.; Pipirai – 0,5 a.š.; Čiobreliai – 0,5 a.š.; Sezamo Sėklos – 1 a.š. … Skaityti toliau

Naminis kiaulienos kumpis

Naminio kiaulienos kumpio receptas

Sultinga ir kvapni “Naminė” kiauliena. Tai puikus mėsos užkandis šventiniam stalui ir ne tik. Taip paruošta mėsa gali būti naudojama ruošiant įvairias salotas, gaminant sumuštinius, patiekiant su daržovėmis ar tiesiog supjausčius. Ingredientai: Kiauliena – 700-800; Druskos – 2 a.š.; Saldžiosios paprikos – 2 a.š.; Džiovinto baziliko – 1 a.š.; Prieskonių mėsai – 2 a.š.; Česnako … Skaityti toliau

Kepti lašiniai orkaitėje

Keptų lašinių orkaitėje receptas

Šiandien noriu pasiūlyti kartu kepti šoninę, keptą folijoje, orkaitėje. Šis patiekalas yra mėgstamas daugelio žmonių visame pasaulyje! Šio recepto ypatybe galima pavadinti paruošimo paprastumą ir nepriekaištingą galutinį rezultatą. Galite paruošti neįtikėtinai skanų patiekalą, kurį nepakartojamai įvertins visi jūsų svečiai prie stalo. Ar mėgstate šoninę? Tada apsirenkite švarią virtuvės prijuostę ir kartu eikite į virtuvę. Ir … Skaityti toliau

Kaip iškepti kiaulienos nugarinę?

Kaip iškepti kiaulienos nugarinę?

Šiame recepte parodysiu, kaip iškepti skanią kiaulienos nugarinę orkaitėje. Nelabai mėgstu kiaulieną, bet jei gaminu, stengiuosi paimti tą dalį, kurioje būtų minimalus riebalų kiekis. Nugarinė kaip tik tokia dalis. Privalumas yra tas, kad nugarinė dažnai parduodama su kaulu, todėl iškepta mėsa atrodo gražiai ir patraukliai. Norint iškepti kiaulienos nugarinę orkaitėje, jums reikės Ingredientai: Kiaulienos nugarinė … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Paprastas troškintų kopūstų su mėsa ir bulvėmis receptas

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus. Paruošimo laikas: 1 valanda 15 minučių Porcijos: 3 Ingredientai: Kiauliena – 600 g; Bulvės – 6-7 vnt.; Kopūstai – 500 g; Didelė morka – 1 vnt.; … Skaityti toliau

Kiaulienos kotletai su varške

Kiaulienos kotletų su varške receptas

Kiaulienos kotletai su varške yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas. Receptai skiriasi, tačiau dažniausiai naudojamas kiaulienos faršas, varškė, kiaušiniai, svogūnai, prieskoniai ir džiūvėsėliai. Varškė suteikia kotletams švelnų skonį. Kotletus galima kepti orkaitėje arba keptuvėje.