Kiaulienos kepsnys su grybų padažu, bulvių koše ir daržovėmis

Kiaulienos kepsnys su grybų padažu, bulvių koše ir daržovėmis

Paruošimas: 25 min Gaminimas: 20 min Porcijos: 4 Šis receptas – tikras tradicijos ir skonio derinys, kuris leis jums pasimėgauti išskirtiniu kiaulienos kepsnio patiekalu su kremine bulvių koše, aromatingu grybų padažu ir šviežių daržovių garnyru. Kiekvienas ingredientas buvo kruopščiai atrinktas, kad užtikrintų ne tik puikų skonį, bet ir subalansuotą maistinę vertę. Šis patiekalas tinka tiek … Skaityti toliau

Mėsos iešmeliai – šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje

Mėsos iešmeliai - šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 4 Šis unikalus ir išskirtinis receptas – Mėsos iešmeliai – šašlykai, marinuoti su kivi, kepti orkaitėje – puikiai tinka tiems, kurie vertina sultingą kiaulienos skonį ir nori išbandyti naujovišką marinavimo techniką. Tradicinės šašlykų ruošimo tradicijos susimaišo su natūraliu kivi saldumo ir rūgštumo pusiausvyra, suteikdama mėsai ypatingą minkštumą bei … Skaityti toliau

Kiaulienos plovas kazane – kamado

Kiaulienos plovas kazane - kamado

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Plovas yra vienas populiariausių patiekalų tiek Rytų Europoje, tiek Vidurio Azijoje, o kepant jį kazane ant kamado kepsninės, patiekalas įgyja nepakartojamą skonį bei aromatą. Tradicinis kiaulienos plovas pasižymi sodriu skoniu, kvapniais prieskoniais ir sultinga, burnoje tirpstančia mėsa. Gaminti šį patiekalą yra tikras malonumas, o jo skonis privers … Skaityti toliau

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Paruošimas: 60 min Gaminimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos kotletai su česnakiniu sūrio įdaru yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena namų šilumą. Šis receptas sujungia sultingą kiaulienos faršą su pikantišku česnako ir tirpstančio sūrio įdaru, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Kotletai yra lengvai paruošiami, o jų skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. … Skaityti toliau

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Grybais įdaryti, troškinti kiaulienos kotletai morkose su grietinėle

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 35 min Porcijos: 4 Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paįvairinti tradicinius kotletus ir suteikti jiems naujų skonių. Grybų įdaras praturtina kotletus miško aromatu, o morkos ir grietinėlė suteikia švelnumo bei saldumo. Tai sotus ir maistingas patiekalas, kuris tikrai patiks jūsų šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos Kiaulienos faršas: Galite naudoti … Skaityti toliau

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 5 Kiaulienos sprandinės kepsniai su daržovėmis ir baravykais – tai patiekalas, kuris pradžiugins tiek šeimos narius, tiek svečius. Sultinga mėsa, derinama su daržovėmis ir miško grybais, sukuria harmoniją, kurią papildo švelnus sūrio sluoksnis. Šis receptas yra puikus pasirinkimas norintiems išbandyti kažką naujo ir nustebinti artimuosius gardžiu patiekalu. Galimos … Skaityti toliau

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 5 Mėsos kukuliai pomidorų padaže su grietine – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kukulius su turtingu pomidorų ir grietinės padažu. Šis derinys suteikia patiekalui ypatingą skonį ir aromatą, primenantį namų virtuvės šilumą. Kukuliai yra populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių, o Lietuvoje jie dažnai patiekiami su bulvių koše … Skaityti toliau

Troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

troškinti tinginių balandėliai su kopūstais

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 40 min Porcijos: 6 Tinginių balandėliai – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris leidžia mėgautis balandėlių skoniu be ilgo ir sudėtingo paruošimo proceso. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir lengvai paruošti skanų bei sotų patiekalą visai šeimai. Galimos ingredientų alternatyvos: Malta mėsa: vietoje kiaulienos galite naudoti jautieną, vištieną ar … Skaityti toliau

Plovas su kiaulienos kumpiu, keptas orkaitėje

Plovas su kiaulienos kumpiu, keptas orkaitėje

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 5 Plovas su kiaulienos kumpiu, keptas orkaitėje, yra ne tik šiltas ir sotus patiekalas, bet ir tikras namų jaukumo simbolis. Tai vienas iš tų patiekalų, kuris kviečia visą šeimą susiburti prie bendro stalo ir kartu pasimėgauti kvapniu bei skaniu maistu. Kiaulienos kumpis yra ne tik skanus, bet ir … Skaityti toliau

Paprastas kiaulienos guliašas

Paprastas kiaulienos guliašas

Paruošimas: 60 min Porcijos: 5 Paprastas kiaulienos guliašas – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir jaukumo bei šilumos simbolis kiekvienuose namuose. Šis patiekalas kilęs iš Vidurio Europos, tačiau jo skonis ir tekstūra pamėgti visoje Lietuvoje. Kiaulienos guliašas puikiai dera su bulvių koše, ryžiais ar grikių garnyru, o jo kreminis ir švelnus padažas dar labiau … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinė – vienas vertingiausių kiaulienos gabalų, turintis daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas norintiems įtraukti kokybiškos mėsos į savo racioną. Kiaulienoje gausu B grupės vitaminų, ypač B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, baravykai – unikalus natūralių vitaminų … Skaityti toliau

Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 3 Kiaulienos šonkauliukai yra vienas iš klasikinių patiekalų, kurie puikiai tinka šeimos pietums ar šventėms. Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, o tai itin svarbu mūsų organizmui – baltymai padeda atstatyti raumenis ir stiprinti imuninę sistemą. Šiame recepte naudojami kiaulienos šonkauliukai yra apvirti, kad išliktų minkšti ir sultingi, o … Skaityti toliau

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kiauliena – tai mėsos rūšis, kuri yra itin populiari Lietuvos virtuvėje. Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele yra vienas iš tų patiekalų, kurie džiugina savo paprastumu, tačiau kartu ir puikiu skoniu. Šiame patiekale naudojama kiaulienos nugarinė, kuri yra itin minkšta ir sultinga. Sūris ne tik suteikia papildomą skonį, bet ir … Skaityti toliau

Naminiai lavašo kebabai su kiauliena

Naminiai lavašo kebabai su kiauliena

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Naminiai lavašo kebabai su kiauliena – tai puikus pasirinkimas, kai norite greito, skanaus ir sultingo patiekalo, kurį lengva paruošti namuose. Šis patiekalas ne tik puikiai tinka pietums ar vakarienei, bet ir gali būti puikus pasirinkimas iškylose ar vakarėliuose. Kiauliena yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, kuris suteikia ne … Skaityti toliau

Tikras kiaulienos sprandinės šnicelis

Tikras kiaulienos sprandinės šnicelis

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Kiaulienos sprandinės šnicelis – tai tradicinis, gardus ir sotus patiekalas, kilęs iš Vokietijos virtuvės. Nors šnicelis dažnai siejamas su maltiniais, iš tikrųjų tai plonas, išmuštas kiaulienos kepsnys, padengtas traškia džiūvėsėlių plutele ir dažnai patiekiamas su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris ar daržovės. Šis patiekalas ypač mėgstamas dėl … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Sveiki visi! Noriu su Jumis pasidalinti savo šeimos vakarienės receptu, kuris sulaukė didžiulio susižavėjimo. Šie nuostabūs kiaulienos nugarinės kepsniukai su fantastiška avižinių dribsnių plutele yra tikras atradimas virtuvėje. Jei jums pabodo įprasti karbonadai, būtinai išmėginkite šį receptą su avižinių dribsnių plutele, kuris praturtins Jūsų valgymo patirtį naujais skoniais ir tekstūromis. … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Vakar dienos vakarienei visa šeima panoro kokių nors paprastų kepsnių, o aš norėjau kažko daugiau prie jų. Tuomet prisiminiau, kad savo užrašuose buvau pasižymėjusi, fetos sūrio padažą su pienu, kurį itin norėjau kada išmėginti. Tik tuo pačiu pamenu, kad buvau pasižymėjusi, kad šis padažas yra skirtas, bet vištienai, tačiau aš … Skaityti toliau

Netikras zuikis su morkomis

Netikras zuikis su morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Tai tikriausiai pats geriausias mano šių metų atradimas – netikras zuikis su morkomis. Morkos jame dera tiesiog tobulai. Itin džiaugiuosi išmėginusi šį savo draugės pasiūlytą, tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių nei anksčiau. Labai rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Esu tikra, kad toks variantas … Skaityti toliau

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 6 Jau rodžiau kaip galima pagaminti senovinį netikrą zuikį su kiaušiniu, o šiandien noriu parodyti dar vieną variantą – su morkomis ir obuoliais. Vertas visų didžiausių pagyrų, gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje, kai norėsis paįvairinti savo maisto racioną. Puikiai tinka ne tik skaniai vakarienei, … Skaityti toliau

Charčio sriuba su kiauliena

Charčio sriuba su kiauliena

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Sriuba, kurios, aš taip galvoju, mūsų tautiečiams labai pristatinėti nereikia. Kaip jau supratote iš pavadinimo, šiandien su Jumis kalbėsiu apie savo charčio sriubos variantą – tik su kiauliena. Iš aplinkinių žmonių yra tekę išgirsti gandų, kad norint ją pagaminti gardžia, privalu įdėti daug pastangų. Bet pasakysiu jums, kad tai visiškai … Skaityti toliau