Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su džiovintų baravykų ir grietinėlės padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Kiaulienos nugarinė – vienas vertingiausių kiaulienos gabalų, turintis daug baltymų ir mažai riebalų, todėl yra puikus pasirinkimas norintiems įtraukti kokybiškos mėsos į savo racioną. Kiaulienoje gausu B grupės vitaminų, ypač B12, kuris padeda palaikyti nervų sistemos sveikatą ir skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Be to, baravykai – unikalus natūralių vitaminų … Skaityti toliau

Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Glazūruoti, apvirti ir iškepti kiaulienos šonkauliukai

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 3 Kiaulienos šonkauliukai yra vienas iš klasikinių patiekalų, kurie puikiai tinka šeimos pietums ar šventėms. Kiauliena yra puikus baltymų šaltinis, o tai itin svarbu mūsų organizmui – baltymai padeda atstatyti raumenis ir stiprinti imuninę sistemą. Šiame recepte naudojami kiaulienos šonkauliukai yra apvirti, kad išliktų minkšti ir sultingi, o … Skaityti toliau

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Kiauliena – tai mėsos rūšis, kuri yra itin populiari Lietuvos virtuvėje. Kiaulienos karbonadas su traškia sūrio plutele yra vienas iš tų patiekalų, kurie džiugina savo paprastumu, tačiau kartu ir puikiu skoniu. Šiame patiekale naudojama kiaulienos nugarinė, kuri yra itin minkšta ir sultinga. Sūris ne tik suteikia papildomą skonį, bet ir … Skaityti toliau

Naminiai lavašo kebabai su kiauliena

Naminiai lavašo kebabai su kiauliena

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Naminiai lavašo kebabai su kiauliena – tai puikus pasirinkimas, kai norite greito, skanaus ir sultingo patiekalo, kurį lengva paruošti namuose. Šis patiekalas ne tik puikiai tinka pietums ar vakarienei, bet ir gali būti puikus pasirinkimas iškylose ar vakarėliuose. Kiauliena yra pagrindinis šio patiekalo ingredientas, kuris suteikia ne … Skaityti toliau

Tikras kiaulienos sprandinės šnicelis

Tikras kiaulienos sprandinės šnicelis

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 2 Kiaulienos sprandinės šnicelis – tai tradicinis, gardus ir sotus patiekalas, kilęs iš Vokietijos virtuvės. Nors šnicelis dažnai siejamas su maltiniais, iš tikrųjų tai plonas, išmuštas kiaulienos kepsnys, padengtas traškia džiūvėsėlių plutele ir dažnai patiekiamas su įvairiais priedais, tokiais kaip sūris ar daržovės. Šis patiekalas ypač mėgstamas dėl … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su avižinių dribsnių plutele

Paruošimas: 15 min Porcijos: 4 Sveiki visi! Noriu su Jumis pasidalinti savo šeimos vakarienės receptu, kuris sulaukė didžiulio susižavėjimo. Šie nuostabūs kiaulienos nugarinės kepsniukai su fantastiška avižinių dribsnių plutele yra tikras atradimas virtuvėje. Jei jums pabodo įprasti karbonadai, būtinai išmėginkite šį receptą su avižinių dribsnių plutele, kuris praturtins Jūsų valgymo patirtį naujais skoniais ir tekstūromis. … Skaityti toliau

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su feta sūrio padažu

Paruošimas: 20 min Porcijos: 5 Vakar dienos vakarienei visa šeima panoro kokių nors paprastų kepsnių, o aš norėjau kažko daugiau prie jų. Tuomet prisiminiau, kad savo užrašuose buvau pasižymėjusi, fetos sūrio padažą su pienu, kurį itin norėjau kada išmėginti. Tik tuo pačiu pamenu, kad buvau pasižymėjusi, kad šis padažas yra skirtas, bet vištienai, tačiau aš … Skaityti toliau

Netikras zuikis su morkomis

Netikras zuikis su morkomis

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 6 Tai tikriausiai pats geriausias mano šių metų atradimas – netikras zuikis su morkomis. Morkos jame dera tiesiog tobulai. Itin džiaugiuosi išmėginusi šį savo draugės pasiūlytą, tikrai šitaip gaminsiu ir ateityje, kai norėsiu kitokių skonių nei anksčiau. Labai rekomenduoju tai padaryti ir Jums. Esu tikra, kad toks variantas … Skaityti toliau

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 90 min Porcijos: 6 Jau rodžiau kaip galima pagaminti senovinį netikrą zuikį su kiaušiniu, o šiandien noriu parodyti dar vieną variantą – su morkomis ir obuoliais. Vertas visų didžiausių pagyrų, gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje, kai norėsis paįvairinti savo maisto racioną. Puikiai tinka ne tik skaniai vakarienei, … Skaityti toliau

Charčio sriuba su kiauliena

Charčio sriuba su kiauliena

Paruošimas: 90 min Porcijos: 6 Sriuba, kurios, aš taip galvoju, mūsų tautiečiams labai pristatinėti nereikia. Kaip jau supratote iš pavadinimo, šiandien su Jumis kalbėsiu apie savo charčio sriubos variantą – tik su kiauliena. Iš aplinkinių žmonių yra tekę išgirsti gandų, kad norint ją pagaminti gardžia, privalu įdėti daug pastangų. Bet pasakysiu jums, kad tai visiškai … Skaityti toliau

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Tarybinis senovinis šnicelis su juoda duona ir baltu padažu

Paruošimas: 30 min Porcijos: 4 Neseniai rodžiau kaip pagaminti muštos mėsos šnicelį, kurį Jūs labai išgyrėte. O šį kartą skaniems ir sotiems pietums – maltos kiaulienos šnicelis su juoda duona. Toks nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greit paruošiamas ir neužima daug laiko. Iš nurodytų ingredientu pavyksta paruošti 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Tokį šnicelį itin tinka skanauti … Skaityti toliau

Muštos mėsos šnicelis iš kiaulienos

Muštos mėsos šnicelis iš kiaulienos

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Tai yra tradicinis kiaulienos šnicelis iš muštos mėsos, kurį paruošti ganėtinai lengva. Užtruksite vos kelias minutes. Iškeptą šnicelį patiekite su mėgstamu garnyru ir citrinos griežinėliu. Šitaip gaminu jau daug metų ir niekada nenusiviliu. Labai rekomenduoju šį receptą ir Jums. Imkite šį receptą ir mėginkite. Receptui reikės: kiaulienos išpjova: 4 gabaliukų … Skaityti toliau

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Takai su meksikietiška kiauliena ir paprikomis

Paruošimas: 35 min Porcijos: 4 Galima vadinti kaip tik norisi, takai arba tacos, esmė vis tiek išlieka ta pati – toks Tex Mex virtuvės patiekalas pagaminamas ganėtinai greitai, o vaizdas gaunasi toks spalvingas bei skanus, kad prie stalo su malonumu sės ir suaugę, ir vaikai. Man tai vienas iš skanesnių atradimų pastaruoju metu, kuriuo labai … Skaityti toliau

Naminiai čeburėkai

Naminių čeburėkų receptas

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate? Tešlai: 1 l kefyro; miltai … Skaityti toliau

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Kiauliena troškinta moliniuose indeliuose su perlinėmis kruopomis

Tai receptas kurį norisi gaminti ateinant rudeniui. Man troškiniai moliniuose indeliuose yra komforto maistas. Troškinius su perlinėmis kruopomis pamėgau gan senai, jos prideda jiems charakterio, ir nuspalvina visai kitomis spalvomis. Mėgstu juos patiekti su šaukštu grietinės ir daug šviežių žolelių. Ingredientai: 500 g kiaulienos (galite naudoti kokią tik mėgstate jos dalį); 4-5 bulvių; 3 morkų; … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukų receptas su kopūstais ir bulvėmis

Kiaulienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis yra ir skanu, ir sotu. Kartu ruošiamų kopūstų ir kiaulienos skoniai “susiženija”, taip gaunasi puikus patiekalas. Ingredientai: Šonkauliukai kiaulienos – 2 juostos ~2 kg (nuimti vidinę plėvelę, supjaustyti po 1 kauliuką); Prieskoniai “Santa Maria” bulvėms – 20 g; Aliejus kepimui; Kopūstai rauginti – 800 g (perplauti po tekančiu … Skaityti toliau

Sultinga kiauliena su garstyčiomis

Sultingos kiaulienos su garstyčiomis receptas

Stengiuosi parduotuvėse nepirkti dešros, o užtat orkaitėje kepu kiaulieną su garstyčiomis. Taip paruoštą kiaulieną galima patiekti karštą ir šaltą, supjaustyti į sumuštinį ir pasiimti su savimi užkandžiui. Jei nemėgstate aštriai, naudokite saldžias garstyčias. Gaunasi labai skani mėsa! Ingredientai: Kiauliena (sprandinė) – 1 kg; Garstyčios (aštrios) – 2 šaukštai; Pipirų žirnelių mišinys – 1 šaukštelis; Augalinis … Skaityti toliau

Troškinta kiauliena su bulvėmis

Troškintos kiaulienos su bulvėmis receptas

Skanus kiaulienos troškinys su bulvėmis – laukiamas patiekalas kiekvienam gurmanui ir mėsavalgiui. Siūlome papildyti savo kulinarijos knygą nauju receptu, būtent kiaulienos troškinys su bulvėmis pomidorų padaže – burnoje tirpstantis patiekalas, tinkantis sotiems pietums ar vakarienei. Ingredientai: Kiaulienos nugarinė – 300 g; Vanduo – 100 ml; Lauro lapas – 1 vnt.; Maltos kalendros – 1 a.š.; … Skaityti toliau

Maltos mėsos šnicelis keptuvėje

Maltos mėsos šnicelis keptas keptuvėje

Šnicelis yra vienas iš paprasčiausių ir patraukliausių mėsos patiekalų. Tradiciškai tai visas mėsos gabalas, lengvai pamuštas virtuviniu plaktuku, apvoliotas kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir apkeptas aliejuje. Šis gaminimo procesas leidžia pasiekti traškią auksinę plutą, kuri akimirksniu pažadina apetitą. Be klasikinių receptų, yra ir alternatyva – maltos mėsos šnicelis keptuvėje. Šis patiekalas yra puikus sprendimas greitai paruošti vakarienę … Skaityti toliau