Naminiai čeburėkai

Esu išbandžiusi labai daug įvairių čeburėkų tešlos receptų, bet šis būdas man labiausiai patinka. Čeburėkai gaunasi minkšti. Visada kai gaminu čeburėkus juos darau 2 rūšių, vienus su mėsa kitus su daržovėmis – sau! Nesu didelė mėsos megėja, tai visada kai galima renkuosi čeburėkus su daržovėmis. O kokius čeburėkus jūs mėgstate?

Tešlai:

  • 1 l kefyro;
  • miltai ~ 1.5 kg;
  • 2 a.š sodos;
  • 1 v.š druskos;
  • 2 a.š juodieji pipirai.

Įdarui:

  • 1 kg kiaulienos faršo;
  • 2 dideli svogūnai;
  • druska pagal skonį;
  • pipirai pagal skonį;
  • mėsos arba faršo prieskoniai pagal skonį;
  • aliejaus kepimui.

Daržovių įdarui galite naudoti kopūstus, morkas, svogūną ir pomidorų padažą.

Paruošti naminiai čeburekai
Paruošti naminiai čeburekai

Paruošimas:

  1. Pirmiausia pasiruoškite įdarus. Pakepinkite svogūnus faršo įdarui. Kai atvės sudėkite į faršą, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Jei gaminate daržovių įdarą visas daržoves supjaustykite smulkiai, morkas sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje. Kai daržovės suminkštės įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir pakepinkite dar kelias minutes.
  2. Į kefyrą supilkite sodą, gerai išmaišykite ir leiskite ramiai pabūti kelias minutes.
  3. Į didelį dubenį pilkite kefyrą sumaišytą su soda, dėkite druską ir pipirus ir berkite miltus palaipsniui. Maišykite kol pasidarys sunku maišyti, tada minkykite tešlą rankomis.
  4. Dėkite miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet nebūtų per kieta. Geriau formuojant ją pabarstyti miltais.
  5. Iškočiokite tešlą, apibrėžkite apskritimą į vidurį dėkite įdarą or formuokite čeburėkus. Aš tam turiu specialą formelę kuri pasitarnauja gaminant ir virtinius.
  6. Kai baigsite formuoti visus čeburėkus, puode arba keptuvėje užkaiskite aliejų. Dėkite kepti kai gerai įkaista. Kepkite kol paruduos iš abiejų pusių. Skanaus!


Parašykite komentarą