Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir jus išbandyti. Kas neturi vaisių džiovyklės, gali pabandyti ją vytinti ir orkaitėje.

Ingredientai:

  • 1 kg jautienos nugarinės;
  • 60ml sojos padažo;
  • 30 ml Vorčesterio padažo;
  • 0,5 a.š česnako miltelių;
  • 0.5 a.š džiovinto čili pipiro (kas mėgsta aštriau);
  • 0.5 a.š maltų pipirų.

Jautienos džiovinimas:

  1. Pirmiausia nusausinkite jautieną ir įsukę į virtuvinį popierinį rankšluostį ar į maistinę plevelę įdėkite ją į šaldymo kamerą 1 valandai. Taip bus lengviau ją smulkiai supjaustyti.
  2. Jeigu ant jautienos yra riebalų, juos nupjaustykite.
  3. Jautieną pjaustykite 0.5 cm storio gabalėliais, taip ji išdžius greičiau. Pjaustyti geriausia ne įšilgai skaidulų, o skersai jas. Tada mėsa netrupės, valgant ji bus minkštesnė ir nereikės plėšti.
  4. Visus marinate ingridientus sumaišyti. Apipilti jautieną ir gerai išmaišyti. Palaikykite šaldytuve apie 4 valandas arba per naktį.
  5. Išmarinuotą mėsą įšiimti iš marinato ir nusausinti virtuviniu popieriniu ranksluosčiu.
  6. Džiovinti galima vaisių džiovyklėje ar orkaitėje. Jei džiovintate vaisių džiovyklėje, tarp mėsos palikite tarpelius. Džiovinkite 60° temperatūroje apie 5-6 valandas. Džiovinimo trukmė priklauso nuo gabaliukų storio.
  7. Jei džiovinate orkaitėje – mėsą dėkite ant kepimo popieriumu išklotos skardos. Džiovinkite 60°- 80° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 valandas. Vis patikrinkite ar mėsa yra norimo išdžiuvimo lygio. Skanaus! 💚


Parašykite komentarą