Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir jus išbandyti. Kas neturi vaisių džiovyklės, gali pabandyti ją vytinti ir orkaitėje.
Ingredientai:
- 1 kg jautienos nugarinės;
- 60ml sojos padažo;
- 30 ml Vorčesterio padažo;
- 0,5 a.š česnako miltelių;
- 0.5 a.š džiovinto čili pipiro (kas mėgsta aštriau);
- 0.5 a.š maltų pipirų.
Jautienos džiovinimas:
- Pirmiausia nusausinkite jautieną ir įsukę į virtuvinį popierinį rankšluostį ar į maistinę plevelę įdėkite ją į šaldymo kamerą 1 valandai. Taip bus lengviau ją smulkiai supjaustyti.
- Jeigu ant jautienos yra riebalų, juos nupjaustykite.
- Jautieną pjaustykite 0.5 cm storio gabalėliais, taip ji išdžius greičiau. Pjaustyti geriausia ne įšilgai skaidulų, o skersai jas. Tada mėsa netrupės, valgant ji bus minkštesnė ir nereikės plėšti.
- Visus marinate ingridientus sumaišyti. Apipilti jautieną ir gerai išmaišyti. Palaikykite šaldytuve apie 4 valandas arba per naktį.
- Išmarinuotą mėsą įšiimti iš marinato ir nusausinti virtuviniu popieriniu ranksluosčiu.
- Džiovinti galima vaisių džiovyklėje ar orkaitėje. Jei džiovintate vaisių džiovyklėje, tarp mėsos palikite tarpelius. Džiovinkite 60° temperatūroje apie 5-6 valandas. Džiovinimo trukmė priklauso nuo gabaliukų storio.
- Jei džiovinate orkaitėje – mėsą dėkite ant kepimo popieriumu išklotos skardos. Džiovinkite 60°- 80° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 valandas. Vis patikrinkite ar mėsa yra norimo išdžiuvimo lygio. Skanaus! 💚