Jautienos kukuliai su morkų ir cukinijų spagečiais

Jautienos kukuliai su morkų ir cukinijų spagečiais

Paruošimas: 30 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Šis nuostabus ir sveikatai palankus patiekalas sujungia klasikinę jautieną su šiuolaikišku daržovių patiekimu. Jautienos kukuliai su morkų ir cukinijų spagečiais – tai tobulas pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, bet sočiai pamaitinančio patiekalo. Šis receptas puikiai tinka ir šeimos vakarienei, ir svečių vaišėms. Daržovių spagečiai ne tik suteikia … Skaityti toliau

Vytinta jautiena – basturma, namų sąlygomis

Vytinta jautiena - basturma, namų sąlygomis

Paruošimas: 30 min Porcijos: 10 Vytinta jautiena, dar žinoma kaip basturma, yra senovinis mėsos konservavimo būdas, kurį galima lengvai pasigaminti namuose. Tai išskirtinio skonio ir tekstūros užkandis, kuris puikiai tinka tiek kaip delikatesas ant užkandžių stalo, tiek kaip baltymų šaltinis aktyviai gyvenantiems žmonėms. Namų sąlygomis pagaminta basturma yra ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė alternatyva … Skaityti toliau

Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais

Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais

Paruošimas: 15 min Gaminimas: 25 min Porcijos: 4 Troškintos jautienos kepenėlės su svogūnais – tai klasikinis, maistingas ir nepaprastai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei. Šis receptas išsiskiria paprastumu, o rezultatas džiugins net reikliausius gurmanus. Jautienos kepenėlės yra puikus geležies, vitaminų A ir B šaltinis, o kartu su svogūnais jos tampa ypatingai … Skaityti toliau

Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“

Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco“

Paruošimas: 45 min Gaminimas: 150 min Porcijos: 6 Tradicinis Milano jautienos kulninės troškinys „Osso Buco” yra vienas iš labiausiai vertinamų Šiaurės Italijos virtuvės patiekalų, kuris savo šaknis įleido Milano regione. Šis klasikinis patiekalas pasižymi ypatingai minkšta ir sultinga jautiena, kuri lėtai troškinama vyno, daržovių ir prieskonių padaže, kol mėsa tampa tokia švelni, kad tiesiog tirpsta … Skaityti toliau

Jautiena su daržovėmis kiniškai

Jautiena su daržovėmis kiniškai

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 “Jautiena su daržovėmis kiniškai” – tai puikus pasirinkimas azijietiškų patiekalų mėgėjams, kurie vertina maistą, pripildytą skonių ir įvairių tekstūrų. Šis patiekalas yra puikus balansas tarp baltymų, daržovių ir skirtingų prieskonių. Pagrindinis patiekalo ingredientas – jautiena – yra puikus baltymų šaltinis, kuris svarbus raumenų atstatymui ir augimui. Jautiena … Skaityti toliau

Basturma – vytinta jautiena armėniškai

Basturma - vytinta jautiena armėniškai

Paruošimas: 1440 min Porcijos: 10 Basturma – tai ypatingas delikatesas iš Armėnijos ir Kaukazo regiono. Šis vytintos jautienos patiekalas pasižymi nuostabiu skoniu ir unikaliu paruošimo procesu, kuris gali trukti iki mėnesio. Basturma nėra tik gardi užkandėlė – tai sveikas ir maistingas pasirinkimas, turintis daug baltymų ir vitaminų, ypač B grupės, bei geležies, kuri yra svarbi … Skaityti toliau

Mexican – meksikietiškos buritos su faršu

Mexican - meksikietiškos buritos su faršu

Paruošimas: 15 min Porcijos: 2 Dalindamasi su Jumis skaniosiomis buritomis su faršu, labai noriu Jus pakviesti užsukti į Meksikos virtuvę. Mano viena didžiausių svajonių yra apsilankyti Meksikoje ir kol to nepadariau, tai bent bandau jų virtuvę pasikviesti į savo virtuvę. Paskutiniu metu pasižadėjau sau, kad kuo dažniau gaminsiu kitų šalių tradicinius patiekalus, o ypatingai Meksikos. … Skaityti toliau

Tikroji, klasikinė – skaniausia tiršta čili sriuba

Tikroji, klasikinė - skaniausia tiršta čili sriuba

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Jau rodžiau kelis pamėgtus čili sriubos variantus: – Beatos čili sriuba su faršu; – trinta čili sriuba su faršu; – meksikietiška čili sriuba su jautiena; Bet susilaukiau komentarų, kad tai nėra tikrosios klasikinės čili sriubos. Ir tada pradėjau “Google’inti”, kaip gi turi atrodyti ta tikra klasikinė ir pati skaniausia tiršta … Skaityti toliau

Tobulas Beatos čili sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Tobulas Beatos čili sriuba su faršu, konservuotais pomidorais ir kukurūzais

Paruošimas: 60 min Porcijos: 4 Viena iš pačių populiariausių ir skaniausių sriubų, kuri yra nesunkiai paruošiama, soti ir tikrai itin gardi – tai čili sriuba. Ji yra nuostabi tuo, kad yra be galo universali, kuri gali patikti absoliučiai visiems. Turi pagrindinius ingredientus, bet pagal norimą skonį gali juos pakeisti, jei norisi aštresnės sriubos gali ją … Skaityti toliau

Skaniausios įdarytos paprikos su faršu, nduja, konservuotais kukurūzais ir sūriu

Skaniausios įdarytos paprikos su faršu, nduja, konservuotais kukurūzais ir sūriu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 50 min Porcijos: 7 Tikriausiai daugelis esate gaminę įdarytas paprikas su pačiais įvairiausias įdarais. O šiandien aš Jums noriu parodyti tikrai labai įdomų variantą su faršu (aš naudoju jautienos, bet puikiai tinka ir kitoks), nduja (ji man čia būtina, suteikia labai lengvą aštrumą), konservuotais kukurūzais ir sūriu. Kaip ir visų įdarytų … Skaityti toliau

Charčio sriuba su faršu ir ryžiais

Charčio sriuba su faršu ir ryžiais

Paruošimas: 40 min Porcijos: 4 Ši labai skani charčio sriuba su jautienos faršu yra greit paruošiama, skani ir itin aromatinga. Šis receptas nėra tradicinis, nes tikra charčio sriuba turėtų būti gaminama su riebia jautiena ir verdama daug ilgiau. Aš šį kartą naudojau jautienos faršą, žinoma, puikiai tiks ir malta kiauliena. Sriuba yra lengvai aštri, kiek … Skaityti toliau

Paprasta charčio sriuba su jautiena ir ryžiais – lietuviškas variantas

Paprasta charčio sriuba su jautiena ir ryžiais - lietuviškas variantas

Paruošimas: 90 min Porcijos: 4 Šį kartą noriu su Jumis visais pasidalinti savo labai skanios lietuviškos, paprastos charčio sriubos variantu su jautiena, bulvėmis ir ryžiais. Pagaminimas tikrai ganėtinai lengvas, bet man asmeniškai jis yra pats geriausias. Visada pavyksta ir tikrai niekada nenuvilia. Gal tai ir nėra tradicinis gruziniškas jos variantas, bet mano visai šeimai labai … Skaityti toliau

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Traškios santa maria tortilijos su jautiena ir daržovėmis

Paruošimas: 25 min Porcijos: 4 Toks Santa Maria tortilijų patiekalas patiks visiems mėgstantiems Tex Mex virtuvę, nes jame susijungia visi patys geriausi jos skoniai. Receptas itin smagus, šiuolaikiškas, greitas ir patogus gaminti. Taip pat, savaime suprantama, be proto skanus. Tikrai patiks, jeigu įvairiausias mėgstate kesadilijas, takus, Nachos ir kitus Tex Mex skanėstus. Būtinai drąsiai mėginkite … Skaityti toliau

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje

Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir … Skaityti toliau

Troškinti kotletai padaže

Troškintų kotletų padaže receptas

Kotletų padaže receptas bet kokiam garnyrui. Labai skanu. Kalorijos 100 g: 116 kcal Porcijų skaičius: 4 asmenims Kada valgyti: pietūs 🙏 Mažas prašymas palikti komentarą. Noriu matyti tuos, kuriems patinka tai, ką darau. Tai man labai svarbu. 🍜 Ingredientai: Kotletai: Bet kokios maltos mėsos – 450 g (naudojau jautieną); Sūris 35% – 50g; Česnakai – … Skaityti toliau

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais. Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto); Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais; Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.; Krapai – šiek tiek. Ruošiame sultinį: Vanduo – 2 l + 2 l; Jautiena su kaulu – … Skaityti toliau

Pacceri makaronai su kalafijoru ir pomidoru padažu

Makaronų receptas su kalafijoru ir pomidoru padažu

Šį kartą įdėja vakarienei kilo tiesiai nuo makaronų pakelio. Paprastai pacceri makaronus aš apvirus įdarau vištienos faršu ir kepu orkaitėje pomidorų padaže. Tačiau šį kartą seku pakelio receptu. Tiesa originale nenaudojamas faršas, o vietoj fetos naudojamas pecorino sūris. Taigi čia jau jūs galite išbandyti. Reikia: 300 g liesaus jautienos faršo; 2 skiltelių česnako; 500 ml … Skaityti toliau

Jautienos ir avinžirnių troškinys

Jautienos ir avinžirnių troškinio receptas

Man labai patinka jautienos ir avinžirnių draugystė, nors dažniausiai tai būna Adanos kebabo ir humuso pavidalu, bet šį kartą dariau troškinį, kuris taip pat populiarus turkiškuose namuose. Žinoma dažniausiai vietoj šviežių pomidorų naudojama pomidorų pastą, bet vistiek įdėja ta pati. Avinžirnius galite pakeisti pupelėm arba žaliaisiais lęšiais. Reikia: 300g jautienos; 400g virtų avinžirnių; 1 svogūnas; … Skaityti toliau

Švediški kotletukai

Švediškų kotletukų-kukulių receptas

Tai greičiausiai vienas iš skaniausių Švediškų patiekalų, na bent jau tikrai vienas iš labiausiai žinomų. Pateikus su bulvių koše ir padažu, šis patiekalas tampa tikra švente gomuriui. Reikia: 500g jautienos faršo (galite naudoti jautienos ir kiaulienos faršą); Saujelės krapų, petražolių ir sovgūno laiškų; 1 didelio kiaušinio; 100ml pieno; 75g maltų džiūvėsėlių; 1 a.š. kvepiančiųjų pipirų; … Skaityti toliau

Jautienos Kibbe Kebabai

Jautienos Kibbe Kebabo receptas

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir … Skaityti toliau