Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais.
- Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto);
- Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais;
- Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.;
- Krapai – šiek tiek.
Ruošiame sultinį:
- Vanduo – 2 l + 2 l;
- Jautiena su kaulu – 600 g (aš naudojau T-bone steak);
- Laurų lapai – 3 vnt.;
- Pipirai kvapnūs – 3 vnt.;
- Svogūnas – 1 vnt.
Jautiena dėti į verdantį vandenį, virti 20 min, tuomet nupilti vandenį ir užpilti šviežiu vandeniu. Užvirti, įdėti cielą svogūną ir prieskonius. Virti ant silpnos ugnies.
- Aliejus kepimui – 3 v.š.;
- Česnakai – 4 skilt. (30 g) susmulkinti;
- Svogūnai – 1 vnt (150 g) susmulkinti;
- Моrkos – 2 vnt (100 g) juostelėmis;
- Paprika raudona – 1 vnt (100 g) juostelėmis;
- Burokai – 2 vnt (500 g) juostelėmis;
- Кopūstai švž. – 1/2 vnt (400 g) juostelėmis;
- Pomidorų konservai – 1 vnt (400 g).
Visas daržoves apkepti gilioje keptuvėje, dedant jas paeiliui.
- Кalendra malta – 1/2 a.š.;
- Druska / pipirai;
- Cukrus rudasis – 2 a.š.;
- Actas 9% – 1 v.š.
Visus šiuos prieskonius ir cukrų sudėti į keptas daržoves, ten pat supilti actą, jis ten tik suteiks rūgštelės, bet ir išsaugos gražią sodrią spalvą.
Iš sultinio išimti svogūną, į puodą sudėti pasiruotę, bulves ir grybus. Virti 15-20 min. Įdėti sultinio kubelių bei druskos pagal poreikį. Duot sriubai pastovėti 10 min. Tiekti su grietine ir šviežiais krapais.