Barščiai su jautiena ir džiovintais grybais

Kas gali būti geriau, nei lėkštė karštų, sočių bei aromatingų barščių? Tik barščiai su grybais.

  • Grybai džiovinti išmirkyti – 120 g (padaryti tai iš anksto);
  • Bulvės – 2 vnt (300 g) šiaudeliais;
  • Sultio kubeliai jautienos – 2 vnt.;
  • Krapai – šiek tiek.

Ruošiame sultinį:

  • Vanduo – 2 l + 2 l;
  • Jautiena su kaulu – 600 g (aš naudojau T-bone steak);
  • Laurų lapai – 3 vnt.;
  • Pipirai kvapnūs – 3 vnt.;
  • Svogūnas – 1 vnt.

Jautiena dėti į verdantį vandenį, virti 20 min, tuomet nupilti vandenį ir užpilti šviežiu vandeniu. Užvirti, įdėti cielą svogūną ir prieskonius. Virti ant silpnos ugnies.

  • Aliejus kepimui – 3 v.š.;
  • Česnakai – 4 skilt. (30 g) susmulkinti;
  • Svogūnai – 1 vnt (150 g) susmulkinti;
  • Моrkos – 2 vnt (100 g) juostelėmis;
  • Paprika raudona – 1 vnt (100 g) juostelėmis;
  • Burokai – 2 vnt (500 g) juostelėmis;
  • Кopūstai švž. – 1/2 vnt (400 g) juostelėmis;
  • Pomidorų konservai – 1 vnt (400 g).

Visas daržoves apkepti gilioje keptuvėje, dedant jas paeiliui.

  • Кalendra malta – 1/2 a.š.;
  • Druska / pipirai;
  • Cukrus rudasis – 2 a.š.;
  • Actas 9% – 1 v.š.

Visus šiuos prieskonius ir cukrų sudėti į keptas daržoves, ten pat supilti actą, jis ten tik suteiks rūgštelės, bet ir išsaugos gražią sodrią spalvą.

Iš sultinio išimti svogūną, į puodą sudėti pasiruotę, bulves ir grybus. Virti 15-20 min. Įdėti sultinio kubelių bei druskos pagal poreikį. Duot sriubai pastovėti 10 min. Tiekti su grietine ir šviežiais krapais.



Parašykite komentarą