Jautienos Kibbe Kebabai

Kibbe – reiškia ‘kotletai’ Arabu kalboje. Tradiciškai šis kebabas gaminamas iš smulkiai pjaustytos avienos, bulguro (apvirtu ir džiovintų kvietinių kruopų) ir žolelių. Šį kartą aš gaminau iš maltos jautienos. Jei nėra galimybių gauti bulguro, naudokite Lietuvoje lengvai randamas perlines ar kvietines kruopas, kurias aš prieš dedant apvirčiau. Smulkaus bulguro virti nereikia. Beja, visgi dar ir kuskuso kruopos čia puikiai tiktu!

Reikia:

  • 400 g maltos ar kapotos jautienos;
  • 150 ml smulkaus bulguro;
  • 1 a.š. maltos paprikos;
  • žiupsnelis kumino ir kvepiančiųjų pipirų;
  • druskos ir juodujų pipirų;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. miltų;
  • 1 tarkuotas svogūnas;
  • 2 skilteles tarkuoto česnako;
  • petražolių.

Kaip gaminame:

  1. Nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka nedideli svogūną ir česnako skilteles.
  2. Į dubenį sudėti jautieną, suberti prieskonius, druską, tarkuotus česnakus ir svogūnus, aliejų, miltus, smulkintas petražoles. Gerai viską išmaišyti.
  3. Suformuoti kebabus, aplipinant mėsa ant mediniu ar metaliniu iešmeliu.
  4. Aptepti aliejumi ir dėti ant įkaitinto griliaus. Kepti 5-6 minutes, vieną kartą apverčiant.

Pateikti su lavašu, bei paprastomis svogūnu, petražolių salotomis su citrinu sultimis. Valgyti reikėtu ant lavašo dedant kebabą, atsargiai ištraukiant iešmelį, tada dėti keleta šaukštu salotu, apšlakstyti citrinos sultimis, suvinioti i lavašą ir skanauti! Šaukštelis natūralaus jogurto čia taip pat nepamaišys! Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą