Vištienos filė tešloje

Lengviausias būdas greitai ir skaniai iškepti vištienos filė – kepti ją tešloje. Vištienos krūtinėlė gaunasi sultinga ir švelni, nors dažniausiai ši mėsa išeina šiek tiek sausa. Tačiau tešla yra apsauginis sluoksnis, kuris išlaiko visas sultis kiekvieno mėsos gabalo viduje. Beje, ji labai lengva ir nesugeria riebalų pertekliaus iš keptuvės. Vištieną tešloje patogu pasiimti su savimi į darbą, į kelionę ar į mokyklą. Skanus užkandis net ir šaltas.

  • Paruošimo laikas: 30 min.
  • Porcijos: 4 asmenims

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 700 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt.;
  • Pienas – 170 g;
  • Miltai – 200 g;
  • Augalinis aliejus – 30 g;
  • Druska – 0,3 šaukštelio.

Vištienos filė paruošimas tešloje:

Paruoškite visus ingredientus. Mėsa turi būti atšaldyta. Recepte naudojau vištienos krūtinėlę. Galima naudoti ir šlaunelių filė, taip gausis dar sultingiau. Taip pat reikės miltų, kiaušinių ir pieno. Kaip matote, patiekalo sudėtis yra labai paprasta, o reikiamų produktų beveik visada yra šaldytuve.

Supjaustyta vištienos filė
  1. Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Įpilkite druskos, pieno ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į skystą dalį pamažu suberkite miltus (150 g), kaskart plakdami plaktuvu, kad nesusidarytų gumuliukų. Masė turi būti vientisa ir lygi.
  2. Paruoškite vištieną. Vištienos filė supjaustykite vienodais gabalėliais. Nedarykite jų per storų. Priešingu atveju tešla apkeps iš viršaus, o vištienos vidus nespės iki galo iškepti. Geriau, jei jos storis ne didesnis nei 1-1,5 cm. Atkreipkite dėmesį, kad vištieną kepu tešloje pagal klasikinį receptą. Tačiau galite vištieną iš anksto apibarstyti prieskoniais. Tai gali būti džiovinti česnakai, vištienos prieskoniai ar kitos mėgstamos žolelės. Tešloje jie atskleis savo aromatą, o vištienos mėsa gausis labai sodri. Nerekomenduojama į tešlą dėti prieskonių. Kepant keptuvėje jie gali labai apkepti ir suteikti tešlai kartaus skonio. Likusius miltus suberkite į atskirą švarią lėkštę ir apvoliokite joje kiekvieną vištienos filė gabalėlį.
  3. Vištienos gabalėlius sudėkite į tešlą ir apvoliokite iš abiejų pusių. Tešla turi visiškai padengti kiekvieną vištienos gabalėlį. Tačiau pasistenkite, kad jos nebūtų per daug. Priešingu atveju tešlos sluoksnis ant paruoštos vištienos bus storas.
  4. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant silpnos ugnies. Prieš pradedant kepti vištienos filė tešloje, aliejus turi būti labai karštas. Vištienos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos. Vištienos gabaliukus apverskite į kitą pusę ir kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
  5. Geriau, jei ugnis būtų minimali. Taip vištiena puikiai iškeps ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Esant aukštai temperatūrai, tešla greitai iškeps, o mėsa išliks žalia. Vidutiniškai vienai vištienos pusei iškepti reikia apie 3–4 minutes. Tačiau tikslus laikas priklausys nuo jūsų gabalėlių dydžio ir keptuvės šilumos laidumo.
  6. Nerekomenduojama kepti visų gabalėlių vienu metu. Geriausia kiekvieną gabalėlį kaitalioti, kad kiekvienam gabalėliui pakaktų vietos keptuvėje tolygiai iškepti. Tokiu būdu apkepkite visą vištieną. Dėkite į lėkštę ir palikite 4-5 minutes pailsėti, kad vištienos sultys pasiskirstytų tolygiai.

Vištienos krūtinėlė tešloje gali būti patiekiama karšta arba šalta. Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, padažais ir salotomis. Skanaus.

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą