Kepta vištiena su makaronais

Vos per pusvalandį galite paruošti nuostabius makaronus su kepta vištiena. Šį patiekalą gali paruošti net naujokė šeimininkė. Makaronus galite paimti bet kokios jums patinkančios formos. Be to, galite naudoti bet kokias vištienos dalis: filė, sparnelius ar blauzdeles. Vienintelis dalykas yra tai, kad vištienos gabaliukai turėtų būti maždaug tokio paties dydžio.

Ingredientai:

  • vištienos filė – 300 g;
  • druska, malti pipirai – pagal skonį;
  • prieskoniai vištienai – 1 v.š.;
  • sojos padažas – 4 v.š.;
  • augalinis aliejus – 2 v.š.;
  • šaldytos daržovės – 100 g;
  • makaronai – 200 g.

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Druska, pipirai, suberiame prieskonius, sojos padažą ir gerai išmaišome. Palikite vištieną pasimarinuoti 10-15 minučių.
  2. Kol mėsa marinuojasi, įprastu būdu išvirkite makaronus. Atšildykite šaldytas daržoves (galite naudoti šviežias daržoves, jei reikia, smulkiai supjaustykite).
  3. Keptuvėje aliejuje lengvai apkepkite daržoves, įberkite druskos, pipirų (jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių). Į daržoves suberkite makaronus ir dar 5-10 minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies.
  4. Ant stiprios ugnies įkaitinkite atskirą keptuvę su aliejumi ir vienu sluoksniu sudėkite marinuotus vištienos gabalėlius. Kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada apverskite mėsą, sumažinkite ugnį ir toliau kepkite, kol vištiena iškeps. Iškeptą mėsą perkelkite į atskirą indą. Likusią vištieną toliau kepkite tokiu pat būdu.

Į lėkštę išdėliokite makaronus su daržovėmis ir kepta vištiena. Skanaus!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą