Kalakutiena su ananasais ir sūriu orkaitėje

Ką galima pagaminti iš kalakutienos filė? Žinoma, sultingus muštinius. Variantų daug, bet man labiausiai patinka su ananasais ir sūriu. Todėl, kad tai labai paprasta.

Kalakutiena turi daugiau baltymų ir mažiau riebalų nei vištiena. Mėsos nauda yra ne tik B grupės vitaminų, geležies ir kitų svarbių medžiagų kiekyje. Kalakutieną rekomenduojama įtraukti į vaikų racioną, alergiškiems žmonėms skirtus valgiaraščius ir kaip įvairių dietų dalį. Nepatartina vartoti paukštienos žmonėms, sergantiems inkstų nepakankamumu ir podagra. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į kvapą – jis turi būti malonus ir gaivus. Ant geros skerdenos paviršiaus nėra dėmių ar pažeidimų.

Ingredientai:

  • Kalakutiena (filė) – 500 g;
  • Sūris (kietas) – 150 g;
  • Ananasai (konservuoti) – 200 g;
  • Majonezas – 80 ml;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
  • Druska – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Kalakutieną supjaustykite maždaug 1,5 centimetro storio griežinėliais.
  2. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir išmuškite plaktuku iš abiejų pusių.
  3. Kalakutieną sudėkite į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais ir atidėkite 20 minučių.
  4. Sutarkuokite kietąjį sūrį.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi ir išdėliokite kotletus.
  6. Patepkite majonezu, išdėliokite ananasus ir pabarstykite sūriu.
  7. Uždenkite folija ir kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  8. Nuimkite foliją ir kepkite kalakutieną dar 5-7 minutes.


Parašykite komentarą