Pats skaniausias netikras kalakutienos zuikis su slyvomis

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 4
Šis netikras zuikis, pagamintas iš kalakutienos faršo, ir pagardintas džiovintomis slyvomis tikrai be galo skanus ir vertas visų pačių didžiausių pagyrų. Jis idealiai tinka Velykų stalui, bet ir ne tik jam. Galite valgyti tiek karštą su virtomis arba keptomis bulvėmis, tiek šaltą, patiekę kaip užkandį. Galima atsipjauti ir užsidėti ant duonos gabaliuko pusryčiams. Tad mėginam pasigaminti jau šiandien!
Rekomenduoju išmėginti ir kitus mano pamėgtus variantus!

Receptui reikės:

  • kalakutienos faršo: ~500-600 gramų
  • morkų: 1
  • bulvių: 1
  • kiaušinių: 1
  • džiovintų slyvų: ~10-12
  • svogūnų: 1
  • česnako: kelių skiltelių
  • mėgstamų prieskonių mėsai
  • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
  • majonezo: ~2 valgomųjų šaukštų
  • fermentinio sūrio: ~30-40 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje į kalakutienos faršą berk prieskonių, dėk smulkiai kapotą česnaką, bulvinę tarka tarkuotą bulvę ir vieną išplaktą kiaušinį.
  • Tada smulkiai supjaustyk svogūną, burokine tarka sutarkuok morką ir kartu apkepink svieste (arba aliejuje), kol svogūnai gražiai pagelsta (galima įberti pipirų bei druskos pagal savo skonį).
  • Po to svogūnus ir morkas sukrėsk į faršą, taip pat sudėk gerai nuplautas ir perpus perpjautas džiovintas slyvas. Viską išmaišyk.
  • Tada supilk aliejų ir dar vieną kartą išmaišyk.
  • Po to kekso (arba kitą norimą) kepimo formą išklok su folija, dėk į ją pasiruoštą netikro zuikio masę ir kepk 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Bekepant viršų rekomenduoju pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti.
  • Paskui iškeptą zuikį aptepk majonezu ir pabarstyk tarkuotu fermentiniu sūriu.
  • Dėk į orkaitę dar maždaug 5 minutėms (arba kol pilnai išsilydys sūris).
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą