Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 90 min
  • Porcijos: 6
Jau rodžiau kaip galima pagaminti senovinį netikrą zuikį su kiaušiniu, o šiandien noriu parodyti dar vieną variantą – su morkomis ir obuoliais. Vertas visų didžiausių pagyrų, gamintas jau ne kartą ir tikrai bus gaminamas ateityje, kai norėsis paįvairinti savo maisto racioną. Puikiai tinka ne tik skaniai vakarienei, bet ir Velykoms ar net kitai šventei. Na o apie šį netikrą zuikį pagal Beatos receptą ką jau čia ir bepridursi. Tikrai nuostabus ir vertas Jūsų dėmesio. Tad pasigaminam jau dabar!

Receptui reikės:

  • liesa sumalta kiauliena: 1 kilogramo
  • šoninė: 200 gramų
  • svogūnai: 1 didelio
  • morkos: 2
  • obuoliai: 1 (sutarkuojame su visa odele)
  • kiaušiniai: 3
  • džiūvėsėliai: 2 saujų
  • mėgstami prieskoniai (čiobrelis, juodieji ir kvapieji pipirai; šiek tiek muskato; šiek tiek kalendros)
  • druska: pagal skonį

Paruošimas

  • Pirmiausia keptuvėje pakepink šoninę.
  • Tada sudėk į keptuvę kaip įmanoma smulkiau susmulkintą svogūną, ten pat dėk sutarkuota morką ir tarkuotą obuolį, viską patroškink.
  • Po to sumaišyk keptuvės turinį su malta kiauliena (tinka ir jautienos-kiaulienos faršo miksas), prieskoniais, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir viską pagal savo skonį pagardink druska.
  • Dėk pasiruoštą masę į norimą formą ir pašauk į orkaitę.
  • Kepk uždengęs folija maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, paskui dar apie 30 minučių karštesnėje orkaitėje, bet jau nuėmęs foliją.
  • Skaniai valgosi tiek šaltas, tiek šiltas su virtomis ar keptomis bulvėmis ir įvairiomis salotomis. Pasimėgauk!

6 komentarai apie “Netikras zuikis iš kiaulienos faršo, su obuoliais, pagal Beatą”

Parašykite komentarą