- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 45 min
- Porcijos: 4
Ar kada gaminote netikrą zuikį su varške? Kai pamačiau šį receptą, tai jis mane labai sudomino ir nusprendžiau, kad turiu išmėginti. Ir ką galiu pasakyti? Ogi galutinis rezultatas tikrai be galo geras. Nuo šiol šis variantas vienas mano pačių mėgstamiausių, kurį rekomenduoju pamėginti ir Jums!
Beje, šiais netikrais zuikiais jau dalinausi anksčiau:
– netikras zuikis su obuoliais, pagal Beatą;
– senovinis netikras zuikis su kiaušiniu;
– netikras zuikis su grybais Velykoms;
– netikras zuikis su morkomis;
– paprastas netikras zuikis su sūriu;
– netikras zuikis su obuoliais, pagal Beatą;
– senovinis netikras zuikis su kiaušiniu;
– netikras zuikis su grybais Velykoms;
– netikras zuikis su morkomis;
– paprastas netikras zuikis su sūriu;
Rekomenduoju išmėginti ir kitus mano pamėgtus variantus!
Receptui reikės:
- malta vištienos krūtinėlė: 700 gramų
- kiaušiniai: 1
- manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 100 mililitrų
- varškė: 180 gramų
- puskietis sūris “Basilis” su bazilikų (Vilkyškių): 100 gramų
- morkos: 1 (smulkiai sutarkuojame)
- česnakas: 2 didelių skiltelių
- saulėje džiovintų pomidorų puselės: 7
- mėgstami prieskoniai paukštienai
- druska
Paruošimas
- Pirmiausia į vištienos faršą įmušk kiaušinį, dėk varškę, pilk grietinėlę, dėk manus, kubeliais supjaustytą sūrį, supjaustytus pomidorus, sutarkuotą morką, susmulkintą česnaką, pasirinktus prieskonius, ant galo šaukštelio druskos.
- Tada viską išminkyk ir dėk į riebalais pateptą indą, viršų aptepk aliejumi nuo džiovintų pomidorų.
- Dėk į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepk maždaug 40 minučių.
- Prieš pabaigą viršų aptepk padažu iš majonezo, pomidorų padažo ir česnako.
- Dar pakepk, kol šiek tiek apskrus.
- Tiek su minėtu padažu, daržovėmis ir virtomis arba keptomis bulvėmis.
- Taip pat tai gali būti nuostabus užkandis, kai jau atvėsta. Skanaus!