Įdaryta antis – kimšta raugintais kopūstais, kepta orkaitėje – rankovėje

  • Paruošimas: 30 min
  • Gaminimas: 150 min
  • Porcijos: 4
Atrodo visai neseniai prabėgo Velykos ir dar nespėjau pasidalinti visais receptais, kuriuos gaminau per jas. Šį kartą orkaitėje (rankovėje) kepiau įdarytą antį su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais. Jau keli metai iš eilės kepu tokią antį tiek Velykoms, tiek Kalėdoms, nes ji mums niekaip neatsibosta, nes fantastiškai skani. Visi namai pakvimpa jaukumu, gardžiu ir šiltu maistu. Tikrai bus gaminamas šitaip dar ir ateityje. Nėra labai sunku paruošti, o galutinis rezultatas be galo geras. Imkite ir gaminkite. 🙂

Receptui reikės:

  • ančių: 1 (~2 kilogramų svorio)
  • česnako: 3 skiltelių
  • druskos: pagal skonį
  • pipirų: žiupsnio
  • maltų lauro lapų: žiupsnio
  • kmynų: žiupsnio
  • džiovinto raudonėlio: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
Įdarui:
  • raugintų kopūstų: 600 gramų
  • rūkytų lašinukų: 150 gramų
  • rudojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 2 stiklinių

Paruošimas

  • Pirmiausia antį nuplauk.
  • Prieskonius ir susmulkintą česnaką sumaišyk su aliejumi.
  • Tada pasiruoštu mišiniu ištepk antį.
  • Palik šaltai. Aš pati laikiau dvi paras.
  • Įdarui lašinukus supjaustyk ir pakepink, kol gražiai apskrus.
  • Sudėk kopūstus, užpilk vandeniu ir patroškink maždaug 20 minučių, pabarstyk rudu cukrumi. Įdaras pagamintas. Juo įdaryk antį.
  • Antį dėk į kepimo rankovę ir pašauk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui, po to kaitrą dar sumažink iki 160 laipsnių ir kepk 2 valandas (1 valanda – 1 kilogramui anties).
  • Likus 45 minutėms iki kepimo pabaigos sudėk kepti bulves. Pradžioje jas apviriau 15 minučių vandenyje. Tuomet dar pabarsčiau druska, rozmarinu ir aptepiau anties riebaliukais.
  • Šitaip antis iškepa sultinga ir itin gardi. Šitaip paruošta antis mūsų šeimos mėgstamiausia. Rekomenduoju!

Parašykite komentarą