Sausainiai su mėtomis ir šokolado gabaliukais

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 15 min
  • Porcijos: 6
Vakar iš draugės dovanu gavau medaus su pipirmetėmis ir tada prisiminiau vieną sausainių receptą, kuris labai patiko šeimai. Tai itin skanūs sausainiai su mėtomis bei šokolado gabaliukais. Ir jau tada iškart mintyse buvo, kaip tik sugrįžusi iš darbo juos kepsiu. Kad itin mėgstu mėtas, tikriausiai būtų per paprsta pasakyti, aš jas tiesiog dievinu.

Jei savo virtuvėje tokio medaus neturite, drąsiai kepame su paprasčiausiu medumi, tik tokiu atveju galima įdėti šiek tiek daugiau susmulkintų mėtų. Po šių sausainių, visi namai pakvepimpa mėtomis. Labai rekomenduoju!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko prikepti 2 skardas sausainių.

Receptui reikės:

  • kiaušinių trynių: 6
  • medaus su pipirmete: 100 gramų (tinka ir kitas mėgstamas)
  • cukraus: 140 gramų
  • susmulkintų džiovintų mėtų lapelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • kambario temperatūros minkšto sviesto: 150 gramų
  • miltų: 400 gramų
  • kepimo miltelių: 3 arbatinių šaukštelių
  • juodo šokolado: 50 gramų
  • citrinos sulčių: iš 1 vnt.
  • cukraus pudra: pagal skonį (apvoliojimui)

Paruošimas

  • Pradžioje kiaušinių trynius išsuk su cukrumi iki purumu.
  • Tada medų sumaišyk su sviestu ir įmaišyk į kiaušinių masę.
  • Suberk susmulkintą mėtą, įspausk citrinos sultis.
  • Šokoladą pasmulkink iki nedidelių gabaliukų, arba sutarkuok (man asmeniškai gardžiau, kai šokoladas būna šiek tiek stambesniais gabaliukais ir kepdamas neištirpsta).
  • Įmaišyk miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyk.
  • Dėk į maistinę plėvelę ir palik šaldymo kameroje, gerai atvėsti maždaug pusvalandį.
  • Išėmus iš kameros formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos apvoliok cukraus pudroje ir dėk į skardą išklotą kepimo popieriumi.
  • Kepk gerai įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 15 minučių.
  • Patiek ir skanauk!

Parašykite komentarą