- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 4
Šiandien noriu parodyti savo šeimoje labai pamėgtus, tiesiog tobulus karamelinius plikytus sausainius, kuriuos visai nesunku pagaminti. Jie man asmeniškai be galo tinka prie kavos puodelio. O vyras vis prašo, kad prigaminčiau jų nusinešti į darbą. Būtinai pamėginkite ir Jūs!
Beje, kai gaminau šiuos sausainius pirmą kartą, originaliame recepte buvo parašyta, kad kepti sausainius orkaitėje reikia maždaug 15 minučių. Bet po tiek laiko man jie buvo visai neiškepę, todėl visus kitus kartus kepiau maždaug pusvalandį, kol gražiai paruduodavo ir gaudavo viskas puikiai.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi dvi kepimo skardos po 36 sausainius.
Receptui reikės:
- miltų: 170 gramų
- sviesto: 75 gramų
- kiaušinių: 3
- rudo cukraus: 130 gramų
- pieno: 350 mililitrų
Paruošimas
- Pradžioje į puodą supilk pieną, sudėk sviestą ir nuolatos maišydamas užvirk.
- Nukelk nuo viryklės, suberk miltus ir viską išmaišyk, kad neliktų gumuliukų.
- Tuomet suberk cukrų ir gerai išmaišyk.
- Tešlą šiek tiek (!!!) atvėsink, mušk kiaušinius (po vieną), viską gerai išsuk, – tinkamos konsistencijos tešla privalo atšokti nuo puodo sienelių ir sušokti į vieną gumulą.
- Jeigu išsukus kiaušinius tešla skystoka (neišlaiko savo formos), grąžink ją trumpam ant viryklės ir paplikyk maišydamas, tai yra trumpai pakaitink. Ji privalo būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie išlaikytų savo formą.
- Tuomet dėk tešlą į konditerinį maišelį ir spausk sausainius.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol sausainiai gražiai apskrunda.
- Patiek ir skanauk!
Kokie jie tobuli. Niam niam. 🙂