Sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 120 min
  • Porcijos: 4
Pastaruoju metu kaip minėjau užėjo didžiulė manija išmėginti įvairiausius gaminius su kondensuotu pienu, o pačiais geriausiais receptais pasidalinti ir su Jumis visais.

Šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

O šį kartą dar vienas nuostabus variantas. Šį kartą gaminsime sviestinius sausainius su kondensuotu pienu ir šokoladu.

Beje, gamindami tokius sausainius galite rinktis Rududu, o ne virtą kondensuotą pieną. Sausainiai pavyksta itin trapūs ir be galo gardūs. 🙂

Receptui reikės:

  • sviesto: 250 gramų
  • cukraus pudros: 125 gramų
  • aliejaus: 60 mililitrų
  • miltų: 500 gramų
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės
  • šokolado: ~200 gramų

Paruošimas

  • Pradžioj išvirk kondensuotą pieną – dėk neatidarytą skardinę į puodą, pilk vandens tiek, kad skardinę pilnai apsemtų, užvirk, uždenk puodą dangčiu ir virk apie 1,5-2 valandas.
  • Paskui palik pilnai atvėsti.
  • Tada minkštą kambario temperatūros sviestą išplak su cukraus pudra ir įmaišyk aliejų.
  • Per kelis kartus įmaišyk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  • Truputį paminkyk tešlą rankomis. Jei tešla atrodo kiek per sausa, įpilk dar šiek tiek aliejaus ir dar kartą paminkyk.
  • Tešlą iškočiok tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjauk norimos formos sausainius. Arba gali formuoti rutuliukus, tuomet sudėti juos į kepimo skardą ir šiek tiek paspausti šakute.
  • Sausainius dėk į kepimo popieriumi išklotas skardas ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek pagelsta. Sausainiai šiek tiek pasipūs, todėl dedant į skardą reikėtų palikti tarpelius. Atvėsink.
  • Paskui atvėsusius sausainius po du suklijuok virtu kondensuotu pienu.
  • Kokybišką šokoladą ištirpink su šlakeliu bekvapio aliejaus ant vandens garų vonelės.
  • Tuomet vieną suklijuotų sausainių galą pamerk į šokoladą ir dėk ant kepimo popieriaus, kad pilnai sustingtų.
  • Pagamintus sausainius laikykite sandariose dėžutėse savaitę ir šiek tiek ilgiau. Lepinkis!

1 komentaras apie “Sviestiniai sausainiai su kondensuotu pienu ir šokoladu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą