- Paruošimas: 25 min
- Gaminimas: 120 min
- Porcijos: 4
Šiais receptais su kondensuotu jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
O šį kartą dar vienas nuostabus variantas. Šį kartą gaminsime sviestinius sausainius su kondensuotu pienu ir šokoladu.
Beje, gamindami tokius sausainius galite rinktis Rududu, o ne virtą kondensuotą pieną. Sausainiai pavyksta itin trapūs ir be galo gardūs. 🙂
Receptui reikės:
- sviesto: 250 gramų
- cukraus pudros: 125 gramų
- aliejaus: 60 mililitrų
- miltų: 500 gramų
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės
- šokolado: ~200 gramų
Paruošimas
- Pradžioj išvirk kondensuotą pieną – dėk neatidarytą skardinę į puodą, pilk vandens tiek, kad skardinę pilnai apsemtų, užvirk, uždenk puodą dangčiu ir virk apie 1,5-2 valandas.
- Paskui palik pilnai atvėsti.
- Tada minkštą kambario temperatūros sviestą išplak su cukraus pudra ir įmaišyk aliejų.
- Per kelis kartus įmaišyk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Truputį paminkyk tešlą rankomis. Jei tešla atrodo kiek per sausa, įpilk dar šiek tiek aliejaus ir dar kartą paminkyk.
- Tešlą iškočiok tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išpjauk norimos formos sausainius. Arba gali formuoti rutuliukus, tuomet sudėti juos į kepimo skardą ir šiek tiek paspausti šakute.
- Sausainius dėk į kepimo popieriumi išklotas skardas ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol šiek tiek pagelsta. Sausainiai šiek tiek pasipūs, todėl dedant į skardą reikėtų palikti tarpelius. Atvėsink.
- Paskui atvėsusius sausainius po du suklijuok virtu kondensuotu pienu.
- Kokybišką šokoladą ištirpink su šlakeliu bekvapio aliejaus ant vandens garų vonelės.
- Tuomet vieną suklijuotų sausainių galą pamerk į šokoladą ir dėk ant kepimo popieriaus, kad pilnai sustingtų.
- Pagamintus sausainius laikykite sandariose dėžutėse savaitę ir šiek tiek ilgiau. Lepinkis!
Tikrai fantastiški sausainiai. Skanu iki negalėjimo.:)