Karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 6

Itin paprastai pagaminamas ir be galo gardus krekerių pyragas su kondensuotu pienu. Gaminant drąsiai galima improvizuoti įdedant įvairiausius priedus, papuošti šokoladu, kokoso drožlėmis ar pabarstukais.

O ir labai tinkantis į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip paruošti pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai įvertinote:
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;

Receptui reikės:

  • saldūs krekeriai “žuvytės”: 600 gramų
  • karamelizuotas kondensuotas pienas: 1 skardinės (arba Rududu)
  • sviestas: 200 gramų
  • citrinos: 1 vnt.
  • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • džiovinti vaisiai, uogos arba riešutai: šiek tiek

Paruošimas

  • Pradžioje ant silpnos kaitros maišydamas kaitink sviestą ir kondensuotą pieną arba Rududu, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
  • Tada dėk grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitink.
  • Palik atvėsinti.
  • Tuomet supilk išspaustas citrinos sultis ir sudėk nutarkuotą žievelę. Masę išplak mikseriu.
  • Sausainius berk į dubenį, suberk džiovintus vaisius, uogas, riešutus arba kitus pasirinktus priedus ir supilk kremą.
  • Viską išmaišyk ir gerai paspausdamas sudėk į torto arba kitą formą.
  • Palik bent kelioms valandoms kambario temperatūroje, po to statyk į šaldytuvą.
  • Patiek ir skanauk!

9 komentarai apie “Karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 9

Parašykite komentarą