- Paruošimas: 20 min
- Porcijos: 8
Vakar labai norėjau kokio torto prie puodelio kavos, bet paprasto ir, kad prie jo nereikėtų labai ilgai vargti, nes darbų aplink ir taip daug daug. Tikrai džiaugiuosi, kad pasirinkau ir pagaminau nekeptą karamelinį sūrio tortą su kriaušėmis. Jis gavosi lengvas, purus ir man asmeniškai gal šiek tiek net “prabangus”, tikrai savo skoniu kitoks…. Patiko ir visiems šeimos nariams, kurie jį skanavo. Tikrai geras receptas, kurį būtinai kartosiu. Rekomenduoju! 🙂
Gaminant buvo naudojama 22 centimetrų kepimo forma.
Receptui reikės:
Torto padui:
- šokoladiniai sausainiai: 220 gramų
- sviestas: 100 gramų
Sūrio masei:
- “Philadelphia” sūris: 500 gramų
- Rududu: 1 skardinės
- konservuotos kriaušės: 1 skardinės
- plakamoji grietinėlė: 300 mililitrų
- želatina: 20 gramų (+100 mililitrų vandens)
Paruošimas
- Pradžioje sutrupink sausainius iki smulkių trupinių.
- Tada sviestą ištirpink. Supilk ant trupinių ir gerai išmaišyk.
- Tuomet torto formą išklok su kepimo popieriumi.
- Supilk trupinius. Juos gražiai paskirstyk formoje, suspausk, padarydamas torto padą.
- Formą su sausainių padu dėk į šaldytuvą, kad kiek sutvirtėtų.
- Želatiną išbrinkink.
- Sūrį sumaišyk su rududu.
- Išplaki grietinėlę iki purumo. Atsargiai įsimaišyk į sūrio masę.
- Tada suberk kubeliais supjaustytas kriaušes.
- Želatiną ištirpink garų vonelėje. Supilk į sūrio masę ir gerai išmaišyk.
- Pasiruoštą kremą supilk ant trupinių ir dėk į šaldytuvą sustingti.
- Puošk pagal savo norus ir fantaziją. Aš pati šį kartą itin paprastai, tiesiog pabarsčiau kakava.
- Pjaustyk ir skanauk!
Vienas skaniausių pyragų, kuriuos gaminau pastaruoju metu. Labai ačiū už receptą. 🙂