- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 6
Neseniai rodžiau paprasto biskvitinio torto su maskarpone ir grietinėle receptą ir susilaukiau parodyti daugiau prašymų, kaip paruošti paprastus, bet skanius pyragus ar tortus, kuriems nereikėtų daugybės ingredientų. Tad šiandien pristatau dar vieną iš tokios kategorijos. Šį receptą radau internete prieš daug metų ir tikrai ganėtinai dažnai pasigaminu. Tai ganėtinai paprastai paruošiamas, sūrelio skonio pyragas (jeigu galima jį pavadinti pyragu, bet jei mėgstate sūrelius tai jis Jums tikrai labai patiks). Aš jį ruošiu kiek sveikesniu būdu, stengdamasi nedaryti saldaus, bet smaližiai gali dėti daugiau cukraus ar saldiklio pagal savo asmeninį skonį. Mano pyrago variantas idealiai tinka juodojo šokolado mylėtojams! Rekomenduoju!
Receptui reikės:
- varškė: 400 gramų
- migdolų pienas: 1,5 puodelio
- želatina: 24 gramų
- rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (arba saldiklis; jeigu mėgste saldžiau – būtinai dėkite daugiau)
- vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- vanilės esencija: šlakelio
Papuošimui:
- juodas šokoladas: 1 plytelės
- mėgstamos uogos: poros saujų (mėlynės, avietės braškės ar kitos)
Paruošimas
- Pirmiausia varškę suberk į blenderį.
- Migdolų pieną šildyk ant silpnos kaitros ir jame ištirpink želatiną.
- Pienui pravėsus jį supilk ant varškės, įberk cukrų, vanilinį cukrų, vanilės esenciją, ir “blendink” tol, kol nebelieka varškės gumuliukų.
- Viską supilk į formą ir palik šaldytuve sustingti (aš pati laikau per visą naktį).
- Po to ištirpink šokoladą ir juo aptepk pyragą.
- Kol šokoladas dar nespėjo sustingti, papuošk pasirinktomis uogomis ir palik pyragą tol, kol šokoladas pilnai sustings.
- Pjaustyk ir skanauk!