Nekeptas varškės pyragas su kondensuotu pienu, uogomis ir sausainiais

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 8

Šis nekeptas varškės pyragas su kondensuotu pienu, uogomis ir sausainiais labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip pagaminti lengvai pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Tikrai nesunkus paruošti, ingredientų visai nedaug. Sunkiausia dalis išlaukti, kol skoniai “susidraugaus” šaldytuve. O visa kita sugebės padaryti net ir patys dydžiausi virtuvės naujokai. Tad rekomenduoju pasigaminti!

Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;

Receptui reikės:

  • varškės: 400 gramų
  • sausainių: 2 pakelių (aš visada naudoju “Selga”)
  • sviesto: 200 gramų
  • saldinto kondensuoto pieno: 1 skardinės (200 gramų)
  • vanilinio cukraus: 1 pakelio
  • šviežių uogų: ~300-400 gramų

Paruošimas

  • Pradžioje minkštą sviestą su vaniliniu cukrumi išsuk iki baltumo.
  • Tada suberk varškę ir toliau suk, kol pasidarys vientisa masė.
  • Tuomet sutrupink sausainius ir įberk į masę bei užpilk kondensuotu pienu. Viską gerai sumaišyk.
  • Tuomet berk pasirinktas uogas: braškes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, avietes, šilauoges (galite ir kitas – pagal metų sezoną). Ir vėl maišyk.
  • Tada pasiruoštą masę sukrėsk į formą (silikonine arba su atidaromais kraštais), išlygink paviršių.
  • Dėk maždaug 60 minučių į šaldiklį, o paskui dar bent 4 valandoms į šaldytuvą (idealiausia būtų palikti per visą naktį).
  • Po to pyragą atsargiai išimk iš formos ir puošk uogomis.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Nekeptas varškės pyragas su kondensuotu pienu, uogomis ir sausainiais”

  1. Labai mėgstu įvairiausius nekeptus pyragus ar tortus. Nereikia galvoti ar neperkeps ar jau pakankamai iškepė, tikrai dalinkitės daug dažniau. 🙂

    Atsakyti
Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą