Riešutų pyragas su kondensuotu pienu

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 45 min
  • Porcijos: 8
Tikriausiai tai vienas iš pačių skaniausių bei lengviausių mano kada gamintų pyragų. Pats gaminimo procesas užims vos 15-20 minučių, o visą likusį darbą atliks orkaitė. Produktai tikrai paprasti ir neįmantrūs. Beje, pyragas itin patogus transportuoti. Todėl imamės darbo!

Aš gamindama šį pyragą kepiau 30×20 centimetrų dydžio inde.

Beje, šis riešutų pyragas dar itin tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip pagaminti lengvai pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
obuolių pyragas su kondensuotu pienu;

Receptui reikės:

  • kondensuoto pieno: 1 nepilno indelio
  • miltų: 200 gramų
  • avižinių dribsnių: 180 gramų
  • sviesto: 120 gramų
  • vandens: ~100-150 mililitrų (arba pieno)
  • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • kapoto juodojo šokolado: 100 gramų
  • mėgstamų riešutų
  • saulėgrąžų
  • mėgstamų džiovintų vaisių

Paruošimas

  • Pradžioje miltus persijok su kepimo milteliais, dėk tarkuotą sviestą, avižinius dribsnius ir formuok trupinius.
  • Tuomet palengva pilk pieną arba vandenį, turėtų gautis tokie nei trupiniai nei tešla.
  • Jais išklok kepimo skardą.
  • Tada ant viršaus pilk kondensuotą pieną, dėk sukapotą šokoladą, riešutus, saulėgrąžas ir džiovintus vaisius.
  • Po to dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 45 minutes. Jeigu po 25-30 minučių kepimo viršus pradės labai skrusti, galima uždengti skartą foliją.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Riešutų pyragas su kondensuotu pienu”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą