- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 45 min
- Porcijos: 8
Tikriausiai tai vienas iš pačių skaniausių bei lengviausių mano kada gamintų pyragų. Pats gaminimo procesas užims vos 15-20 minučių, o visą likusį darbą atliks orkaitė. Produktai tikrai paprasti ir neįmantrūs. Beje, pyragas itin patogus transportuoti. Todėl imamės darbo!
Aš gamindama šį pyragą kepiau 30×20 centimetrų dydžio inde.
Beje, šis riešutų pyragas dar itin tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip pagaminti lengvai pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Receptui reikės:
- kondensuoto pieno: 1 nepilno indelio
- miltų: 200 gramų
- avižinių dribsnių: 180 gramų
- sviesto: 120 gramų
- vandens: ~100-150 mililitrų (arba pieno)
- kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
- kapoto juodojo šokolado: 100 gramų
- mėgstamų riešutų
- saulėgrąžų
- mėgstamų džiovintų vaisių
Paruošimas
- Pradžioje miltus persijok su kepimo milteliais, dėk tarkuotą sviestą, avižinius dribsnius ir formuok trupinius.
- Tuomet palengva pilk pieną arba vandenį, turėtų gautis tokie nei trupiniai nei tešla.
- Jais išklok kepimo skardą.
- Tada ant viršaus pilk kondensuotą pieną, dėk sukapotą šokoladą, riešutus, saulėgrąžas ir džiovintus vaisius.
- Po to dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 45 minutes. Jeigu po 25-30 minučių kepimo viršus pradės labai skrusti, galima uždengti skartą foliją.
- Pjaustyk ir skanauk!
Riešutų mėgėjams (tokiems kaip aš) tikrai šis pyragas labai patiks. Tikras skanumėlis!