- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 8
Neseniai rodžiau kaip pagaminti biskvitinį pyragą su maskarponės, grietinės ir grietinėlės kremu, kuris mums labai patiko. O šiandien rodau kiek kitokį, bet panašų variantą. Nes iš esmės kremas bus tas pats, tik naudosime šokoladinį biskvitą. Dėl paprastumo, aš vėl rinkausi pirktinį. O taip pat dar viską papildysime konservuotais persikais, kurie patikėkite manimi, čia labai tinka. Tad nieko nelaukiam ir pasigaminam.
Beje, gaminant nereikia į kremą berti daug cukraus, nes šokoladinis ganašas pyragui ir taip suteiks nemažai saldumo.
Receptui reikės:
- šokoladinių biskvitų: 3 (tinka ir pirktiniai)
- maskarponės sūrio: 200 gramų
- grietinėlės: 200 gramų
- grietinės: 200 gramų
- cukraus: pagal skonį
- konservuotų persikų: 1 indelio
Papuošimui (ganašui):
- juodojo šokolado: 200 gramų
- grietinėlės: 200 gramų
Paruošimas
- Kremas: Išplak grietinėlę, į ją sudėk grietinę, maskarponės sūrį ir berk cukrų. Viską išplak mikseriu.
- Jeigu gautas kremas kiek skystokas – gali įberti vieną pakelį grietinėlės standiklio ir palaikyti šaldytuve.
- Konservuotus persikus supjaustyk nedideliais kubeliais ir sumaišyk su kremu.
- Tuomet pertepk šokoladinius pyrago biskvitus.
- Šokoladinis ganašas: Puode pakaitink grietinėlę, suberk sutarkuotą šokoladą ir maišydamas ištirpink.
- Kai jau masė atvės – apliek tortą.
- Pastatyk į šaldytuvą, kad pyragas gerai sustingtų.
- Po to tortą gali puošti cukraus pudra, naudojant trafaretus – arba tiesiog kaip tik norisi!
- Pjaustyk ir skanauk!
Tiesiog nuostabus. Tikrai būtinai kartosiu.