Šokoladinis baltojo kremo pyragas su konservuotais persikais

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 8

Neseniai rodžiau kaip pagaminti biskvitinį pyragą su maskarponės, grietinės ir grietinėlės kremu, kuris mums labai patiko. O šiandien rodau kiek kitokį, bet panašų variantą. Nes iš esmės kremas bus tas pats, tik naudosime šokoladinį biskvitą. Dėl paprastumo, aš vėl rinkausi pirktinį. O taip pat dar viską papildysime konservuotais persikais, kurie patikėkite manimi, čia labai tinka. Tad nieko nelaukiam ir pasigaminam.

Beje, gaminant nereikia į kremą berti daug cukraus, nes šokoladinis ganašas pyragui ir taip suteiks nemažai saldumo.

Receptui reikės:

  • šokoladinių biskvitų: 3 (tinka ir pirktiniai)
  • maskarponės sūrio: 200 gramų
  • grietinėlės: 200 gramų
  • grietinės: 200 gramų
  • cukraus: pagal skonį
  • konservuotų persikų: 1 indelio
Papuošimui (ganašui):
  • juodojo šokolado: 200 gramų
  • grietinėlės: 200 gramų

Paruošimas

  • Kremas: Išplak grietinėlę, į ją sudėk grietinę, maskarponės sūrį ir berk cukrų. Viską išplak mikseriu.
  • Jeigu gautas kremas kiek skystokas – gali įberti vieną pakelį grietinėlės standiklio ir palaikyti šaldytuve.
  • Konservuotus persikus supjaustyk nedideliais kubeliais ir sumaišyk su kremu.
  • Tuomet pertepk šokoladinius pyrago biskvitus.
  • Šokoladinis ganašas: Puode pakaitink grietinėlę, suberk sutarkuotą šokoladą ir maišydamas ištirpink.
  • Kai jau masė atvės – apliek tortą.
  • Pastatyk į šaldytuvą, kad pyragas gerai sustingtų.
  • Po to tortą gali puošti cukraus pudra, naudojant trafaretus – arba tiesiog kaip tik norisi!
  • Pjaustyk ir skanauk!

Parašykite komentarą